Műértő Műértő

Túllépve a mai kocsmán / Design Hét Budapest, 2016

Alighanem minden idők eddigi leggazdagabb valós programkínálatú Design Hete zárult az idén. A 13 éves eseményen a sok visszatérő helyszín és program ellenére a kínálatnak legalább a fele újdonság volt. Ha köznyelvvé nem is vált a design Magyarországon, elegen használják ahhoz, hogy a tíznapos rendezvénysorozatnak stabil kiállítógárdája és megbízható közönsége legyen. Nem kihívás megtölteni a programfüzetet, a színvonalat tartani azonban az. A Design Hét termék, amelyet ugyanúgy meg kell újítani, mint a mosószert. Új bioformula kell, jobb fehérítő hatás. A Design Hét új résztvevők keresésével, a visszatérők rotálásával frissít folyamatosan, leghatékonyabb eszköze a tematizálás, ami az idén kimondottan jól sikerült.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő novemberi lapszáma

Antropocén – a jövő elkezdődött: Stájer Ősz Grazban / Előkotorni a kartotékot – kiállítás a megfigyelésről / European ray of light – pop art a Ludwig Múzeumban / A nagy nap – új múzeum Los Angelesben: The Broad / Üveggyári capriccio – Design Hét 2015 / Képeskönyv felnőtteknek? – a könyvillusztrációról / Ez nem egy vízipipa – törökkor Kecskeméten

Varga Szabolcs Vállalkozás

Kóstolt már olyan süteményt, amiben benne volt az egész gyerekkora?

A Food design azt ígéri, hogy ezentúl nem csak a hasát kényeztetheti egy-egy finomsággal, de egy művészeti alkotáshoz hasonlóan vizuális és intellektuális kalandban is része lehet, persze a nagyobb élményt magasabb áron is kínálja. De vajon mennyibe kerül egy sütemény, amely egy önfeledt nyári vakáció emlékét idézi fel fogyasztójában?

hvg.hu Kult

Bemutatkozik a cseh design

A kortárs cseh dizájnszíntér legjavát mutatja be a magyar közönségnek szeptember 25-26-án az Iparművészei Múzeumban az első Bohemia Design Market Budapest 2015.

hvg.hu Vállalkozás

Mi az ott, a lábadon – egy nyomtatott cipő?

Ami ma extravagancia, az holnap maga a hétköznapiság. Pláne, ha designról, és még inkább, ha divatról van szó. Akkor is ez a törvényszerű, ha a portékát nyomtatjuk? Az biztos, hogy beléptünk a nyomtatott cipők korszakába.

MTI Plázs

Képek: Ők nyerték a Magyar Formatervezési Díjat

Szárazsó-inhalátort, esőkabát-kollekciót és interaktív mesét is jutalmazott idén a Magyar Formatervezési Díj zsűrije. Az elismeréseket hétfőn Budapesten, a Design Hét keretében a Műcsarnokban adták át, ahol kiállítás is nyílt a legjobb munkákból.

Kult

Design és költészeti maraton a Gödör Klubban

Válogatott dizájn tárgyakat és mindenféle finomságokat is beszerezhetnek azok, akik szombaton a Gödör Klubba látogatnak a DiP - Design Passage őszi programjára. Az érdeklődők a tervezőkkel is megismerkedhetnek, délutántól pedig költészeti performanszot rendeznek.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő novemberi lapszáma

Szombathy Bálint Szentendrén, Cseke Szilárd a Park Galériában, Boda Melinda a Pepper Artban, Mateu Velasco a Printa Galériában, Lenkey-Tóth Péter Miskolcon, Klein, Kapoor, Byars Nizzában, I. Miksa és Albrecht Dürer kora

HVG Plázs

Zebrává festett szamarakkal példálózik a sztárdizájner

„Zavar a sztárkultusz, amit a dizájnerek köré kreált a világ. Túlzás, felesleges és félrevezető. Méregdrága festmények és szobrok társaságában tetszeleg napjaink sztárdizájnja, anélkül, hogy az idő kiérlelte volna a tárgyak valódi helyét, értékét” – mondja a HVG-nek adott interjúban a szobrásznak készült holland Ineke Hans, aki - ugyancsak sztárdizájnerként - a Design Hét vendége volt Budapesten.

Kiss Imola Plázs

Design nagyhatalom leszünk, ha hagyják

A tartalmat az ütőképes magyar gazdaságról Matolcsy György jóvoltából mindenki ismeri. A tartalmat reprezentáló pakolás, a magyar tárgy- és formakultúra megjelenítésére pedig itt volt a reprezentatív nemzetközi Design Hét: kampányszerűen, ami jól esett, de önmagában biztosan nem elég.

hvg.hu Plázs

Nagyon extra helyen élvezhetjük a Wampot

A Design Hét alkalmából a WAMP október 6-7-én különleges helyszínre, a Dorottya utcai Palazzo Dorottya falai közé költözik, és több mint 2500 négyzetméteren várja a design rajongóit.

MTI Plázs

Izrael bemutatkozik a Design Héten

Izraeli formatervezők, animációsfilm-készítők és gyermekkönyv-illusztrátorok is bemutatkoznak a pénteken kezdődő budapesti Design Hét ideje alatt.

MTI Plázs

Finn vendégek érkeznek a budapesti Design Hétre

Finnország lesz a 9. Design Hét Budapest díszvendége; a kortárs formakultúra népszerűsítését célzó rendezvénysorozat a Fiskars Design Village művészfalut mutatja be szeptember 28. és október 7. között a budapesti közönségnek.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával