hvg.hu Tech

Jó reggelt, elindult az első európai 5G

A Deutsche Telekom és a Huawei működésbe helyezte Európa első 5G kapcsolatát – most még csak kicsiben, de már működik. A 6 Ghz alatti kapcsolat mobilitást, széles területi és beltéri lefedettséget, multi-gigabites átviteli sebességet és milliszekundumnyi késleltetést tesz lehetővé.

Balogh Csaba Tech

Már 19 éves korunktól romlik a tájékozódási képességünk – de egy új játék segíthet válaszokat találni

Világszerte tízmilliókat, de Magyarországon is 250 ezer embert érint a demencia. A közhiedelemmel szemben az “időskori elbutulás” néven is emlegetett jelenség egyáltalán nem természetes velejárója az öregedésnek. A betegséget nehéz diagnosztizálni, de tavaly nagyot léphettek előre a kutatások, idén pedig újabb jó év jöhet. Köszönhetően egy játéknak, és többek között sok magyar játékosnak.

Szabó M. István Gazdaság

Vehet netet az égből is

Mindenki futott már bele olyan helyzetbe, hogy épp amikor kellett volna, a mobilján nem volt térerő, vagy az adatforgalmi sebességgel adódtak gondjai – vagy olyan helyen (erdőben, völgyben) lett volna szüksége telekommunikációs szolgáltatásra, ahol ilyesmi nem is volt soha. Magyarországon a lakosság néhány százaléka éppen ilyen területen és viszonyok között él, vagyis vezetékes telefon és internetkapcsolat híján kimaradtak a digitális korszakváltásból zömmel azért, mert a szolgáltatóknak nem érte meg odáig kiépíteni az infrastruktúrájukat. Mutatjuk a megoldást.

Balogh Csaba (Barcelona) Tech

Ingyen lehet majd telefonálni: új szolgáltatást indít a Telekom

A mobilszolgáltatók évek óta nézik tétlenül a Messenger, a WhatsApp és más hasonló szolgáltatások terjedését – az egyikőjük most végre csinál egyet, ami jobbnak tűnik, ugyanis nem kell hozzá netelérés a vonal másik végén. Az elsőként Magyarországon induló ingyenes szolgáltatással hang- és videóhívást is lehet majd bonyolítani, és üzenetküldésre is jó lesz.

Balogh Csaba (Barcelona) Tech

Valami nagy dologba vág bele a Telekom, elsőként Budapesten

Magyarországon hozza létre páneurópai hálózatának első adatközpontját a Deutsche Telekom (DT). Az elsőre csupán technikai érdekességként hangzó újítás egy sor gyakorlati előnyt jelent majd a felhasználóknak.

hvg.hu Vállalkozás

Kié lesz végül az Origo? Nagyhalak vannak versenyben

Az Origo megvásárlására kiírt tenderről semmit nem lehet tudni, a résztvevők pedig titoktartási nyilatkozatot írtak alá, de a Telekom a hírek szerint még a karácsony előtti héten le akarja zárni a tranzakciót. A piacon a legesélyesebb vevőnek a VS.hu-t kiadó New Wave Productionst tartják, de állítólag Gattyán György milliárdos is beszállt a versenybe.

hvg.hu Én és a Cégem

Itt a netadó, csak nem az állam szedi majd

Az Európai Parlament múlt héten elfogadta a kétsebességes internet tervezetét, amelynek kárvallottjai főképpen az olyan startupok, kis cégek lesznek, amelyek az innováció motorjai. Szakértők szerint a tervezet elfogadása az európai gazdaság versenyképességét veszélyezteti.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk