Zelki Benjámin Kult

Megfigyelte már ezeket a fantasztikus mozaikokat Budapest házfalain?

Városbújócska sorozatunkban a főváros építészeti szépségeit mutatjuk be – ebben a részben a leglátványosabb pesti mozaikok kerülnek sorra. A századfordulós házakon az építtetők gyakran feltüntettek mesterségükre utaló jeleket, vannak azonban egészen egyedülálló homlokzatok, melyeken archaikus képekkel állítottak emléket az épületben űzött foglalkozásnak. Most ezeket mutatjuk meg közelebbről.

Mizsur András Itthon

Már sejtjük, hogy merre járhatott a körúti robbantó

A hétfőn nyilvánosságra hozott kamerafelvételek alapján beazonosítottuk azt az erzsébetvárosi szállodát, amely előtt biztosan elhaladt a Teréz körúti robbantó. Egy Kertész utcai szórakozóhely kamerája azt is rögzítette, hogy merre hagyhatta el a körutat a robbantó.

hvg.hu Közlekedés

Hiába erőltették, mégis aszfaltra cserélték a térkövet a Dob utcában

Három év alatt harmadjára újították fel teljesen a budapesti Dob utca egyik szakaszát. Az önkormányzat szerint túl nagy volt a forgalom, nem bírták a 100 millióból lerakott térkövek, ezért most egyszerűen leaszfaltozták az úttestet. Az ott élők nem értik, hogy miért ragaszkodtak a térkövekhez – hangzott el a hétfői RTL Híradóban.

hvg.hu Közlekedés

Útfelújítás kezdődik a bulinegyedben

A július 20-tól 31-ig tartó időszakban cserélik a megfáradt burkolatot a Dob utcában, a Károly körúttól egészen a Kazinczy utcáig. Reméljük, a bulizók nem botlanak el a munkagödrökben.

Lukács Andrea Plázs

Kóser, nem kóser – a Gozsdu másik oldala

Akinek sok a Király utca, nem kell messzire mennie a nyugalmasabb belvárosi esszenciáért. A Dob utcán érződik leginkább a zsidó múlt, a jelene pedig hol kóser, hol nem, de nagyon szexi. Utcamustra.

hvg.hu Közlekedés

Két évig bírta az új díszburkolat a Dob utcában

Nemrég újították fel, mégis újra burkolják most Budapesten a Dob utca elejét. A kiskörút és a Rumbach Sebestyén utca közötti részt lezárták a munka miatt – írja az Index. Az önkormányzat szerint az átmenő forgalom miatt ment tönkre a burkolat.

Origo Itthon

Bombariadó van a NAV Dob utcai épületében

Bombariadó miatt kiürítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kiemelt Adózók Adóigazgatóságának Dob utcai épületét Budapesten – írja az Origo. A dolgozók a rendőrség segítségével hagyták el az épületet.

hvg.hu Vállalkozás

Napi: újabb budapesti szálloda mondott csődöt

A Nagykörúthoz közeli, Dob utca 63. szám alatti Queen's Court ötcsillagos hotel izraeli hátterű beruházója és egykori üzemeltetője felszámolás alatt áll, a hitelezők kétmilliárd forintot követelnek – írja a Napi Gazdaság.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával