MTI/hvg.hu Világ

Megvan végre Trump bukott főtanácsadójának utóda

Donald Trump amerikai elnök Herbert McMastert választotta nemzetbiztonsági főtanácsadójának. Keith Kellogg altábornagy – aki Michael Flynn lemondása után átmenetileg betöltötte a nemzetbiztonsági főtanácsadó posztját – a Nemzetbiztonsági Tanács kabinetfőnöke lesz.

Bihari Ádám Világ

Amerikai alelnök: Csalódott voltam

Először beszélt arról Mike Pence amerikai alelnök, mit érzett akkor, amikor kiderült, hogy az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójáról kiderült, hogy hazudott arról, folytatott-e megbeszéléseket az orosz nagykövettel. Arról is beszélt, hogy egyelőre nincs "mert ha nem, akkor"-verzió a védelmi kiadással elmaradó NATO-tagokkal szemben, de hozzátette, hogy az amerikai nép türelme véges.

hvg.hu Világ

Mi a közös Maóban, Sztálinban és Trumpban?

"A hamisító hírforrások, a New York Times, az NBC News, az ABC, a CBS, CNN nem az én ellenségeim, hanem az amerikai nemzet ellenségei" - írta minapi Twitter üzenetében Donald Trump amerikai elnök. A BBC emlékeztet arra, hogy legutóbb a politikusok közül Sztálin szovjet és Mao kínai vezető használt hasonló kifejezéseket.

hvg.hu Élet+Stílus

Trump úgy táncol, mint Ryan Gosling - fotó

Theresa May brit kormányfővel táncol Donald Trump egy londoni falfestményen az Oscar-várományos La La Land című film plakátjának stílusában. Csak itt a cím a hazugságokra utalva Lie Lie Landre változott.

MTI Világ

Harward altengernagy nemet mondott Trumpnak

Csalási okokra hivatkozva elhárította a felkérést a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztra Donald Trump elnök jelöltje. Azért kellett új jelölt, mert az előző a zavaros orosz kapcsolatai miatt máris lemondásra kényszerült.

HVG Világ

Jön a Trump-hatás a Vatikánban is

Az új washingtoni adminisztráció csápjai egészen a Szentszékig nyúlnak, hiszen Donald Trump főstratégája, Stephen Bannon kiváló kapcsolatot ápol a Ferenc pápa konzervatív ellenlábasának tartott Raymond Burke amerikai bíborossal.

MTI Világ

Republikánusok horgadtak fel a kiszivárogtatások miatt

Az amerikai képviselőház két bizottságának republikánus elnökei az igazságügyi miniszterhez írt levélben követeltek vizsgálatot szerdán a lemondott Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó ügyében a sajtónak történt kiszivárogtatások miatt.

Németh András Világ

Máris vége Trump és Putyin barátságának?

Donald Trump választási kampányában az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok gyökeres átalakítását ígérte, azt is felvetette, Washington elfogadja, hogy Moszkva magához csatolta az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet. Az utóbbi napokban viszont úgy tűnik, az amerikai elnök 180 fokos fordulatot hajt végre. És nem csak az orosz ügyekben: változik az Izrael-politika is.

hvg.hu Kult

Sorozat készül Donald Trump diadalmenetéről

Ráadásul egy, a közelmúlt eseményeit (például az iraki háborút és a Bin Laden-rajtaütést) rendre zseniálisan feldolgozó író és az univerzum legmenőbb producere dédelgeti a projektet.

1 2 3 4 5 6 7
41
A címlapról ajánljuk