hvg.hu Gazdaság

Mészáros üzlettársa behúzott egy 26 milliárdos tendert

Remek évkezdést tudhat maga mögött Mészáros Lőrinc üzlettársa is: Szíjj László cége, a Duna Aszfalt vitt el egy zsíros, 26,3 milliárd értékű tendert. Aztán ráadásként még egyet, igaz, az "csak" néhány százmilliós volt.

hvg.hu Itthon

Mészáros Lőrinc üzletfele veheti meg a Népszabadságot?

Újra felröppent a hír, hogy a felcsúti polgármester gyakori partnere, a Duna Aszfalt Kft. veheti meg a Népszabadság kiadóját. Az ATV úgy tudja, hogy már meg is történt az adásvétel. Az "új Közgépnek" is nevezett Mészáros-közeli cég nem erősítette meg az értesülést.

HVG Gazdaság

Szétkapják a Margitszigetet is

Rogán Antal belvárosi polgármestersége idején tűnt fel a kerületi fejlesztéseken az az építőipari vállalkozás, a Penta, amely a francia Sade-Magyarországgal most elnyerte a Margitsziget csatornázására kiírt pályázatot.

hvg.hu Gazdaság

Százakat bocsát el a Közgép, elmaradtak a megbízások

A drasztikusan mértékben megváltozott helyzetre hivatkozva 350 alkalmazottját – azaz minden másodikat – bocsátja el a KÖZGÉP Zrt., írják közleményükben. Az elmúlt bő év során folyamatosan maradtak le az állami beruházásokról, mióta megromlott Simicska Lajos vállakozó viszonya a kormánnyal.

Torontáli Zoltán Vállalkozás

Mészáros Lőrinc is beszáll a légkondibizniszbe

Miközben nagyban zajlik a klímaszerelők piacán a játékszabályok átírása, és egy új bürokratikus, széles jogkörrel felvértezett hivatal jöhet létre, a felcsúti polgármester személyesen is bevásárolta magát az egyik legjobb piaci szereplőbe. Mellette jön a Közgép-pótlóként számon tartott Duna Aszfalt is.

hvg.hu Vállalkozás

700 millióval olcsóbban vállalta, mégis kizárták Simicska cégét

A Duna Aszfalt kapta a megbízást a zajvédő fal kiépítésére az M0-s déli szektorán, jóllehet az állam 700 millió forintot spórolt volna, ha a Közgéppel vagy a KÉSZ Kft.-vel végezteti el a munkát. Az utóbbi pályázókat azonban "aránytalanul alacsony ár miatt" kizárta az eljárásból a NIF Zrt..

1 2

A címlapról ajánljuk