ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

Becsuknak még jó pár adózási kiskaput, de felezhető lesz a kiszabott adóbírság

A NAV-val együttműködő cégek a bírságolásnál is jobban járnak, a leányvállalataikat külföldi adóparadicsomban működtetők már kevésbé. Változnak az alultőkésítésre, szigorodnak az adóelkerülésre vonatkozó szabályok. Dr. Kecső Gáborral, az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékének adjunktusával az EU-s jogharmonizációról és a 2018-as adójogszabály-változásokról beszélgettünk.

ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

Van, ami még a halálbüntetésnél is rosszabb

Míg a halálbüntetést 1990-ben eltörölték idehaza, addig a bíróság a súlyosabb bűnök elkövetőit életük végéig rács mögé dughatja, akár úgy, hogy onnan semmiképp nem szabadulhatnak. Ez a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés, ami az EU-ban csak nálunk létezik. – Interjú dr. Lévay Miklós jogtudóssal, az ELTE ÁJK Kriminológia Tanszékének vezetőjével.

hvg.hu Itthon

Egyetemi tanár segít eligazodni Orbánnak CEU-ügyben

Nyílt levelet tett közzé Orbán Viktornak a Facebookon Mádl Ferenc volt köztársasági elnök tanácsadója. Király Miklós szerint a kormányfő "csakazértis" az ellenkezőjét teszi, mint amire a felsőoktatás és a tudomány képviselői kérik őt.

MTI Itthon

Meghalt az ELTE jogi karának egyik ismert professzora

Életének 87. évében, vasárnap elhunyt Samu Mihály, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) állam- és jogelméleti tanszékének volt tanszékvezető tanára, professor emeritus - közölte a család hétfőn.

hvg.hu Itthon

"Elvárható, hogy ne keringjenek obszcén videók" – hogyan tovább a gólyatábori balhék után?

Hallgatói fórumot tartottak az ELTE ÁJK-n a gólyatáborokkal kapcsolatos botrányok és intézkedések megvitatására az egyetem és a hallgatók között. A fórumon megjelent az egyetem képviseletében Király Miklós, a kar dékánja és Nagy Marianna tanulmányi és oktatási dékánhelyettes. Egy, a fórumon jelen levő hallgató szerint a valós párbeszéd és az egyetem részéről felkínált együttműködési és kríziskezelési stratégiák megvitatása helyett az ügyben többé-kevésbé érintett hallgatók és a vezetés egymásra mutogatása zajlott.

hvg.hu Itthon

Nem nézhette meg Deutsch Tamás szakdolgozatát a Népszabadság

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának vezetése elutasította a Népszabadság kérését, amely Deutsch Tamás szakdolgozatának megtekintésére vonatkozott. A Varga István dékánhelyettes által aláírt, nagyrészt olvashatatlan papíron indoklás nem szerepel, az ÁJK könyvtári munkatársainak szóbeli tájékoztatása szerint azért nem kapta meg a lap a szöveget, mert nem kutatási célból kérték.

MTI Ingatlan

Elkészült az ELTE jogi karának homlokzata

Ünnepélyesen felavatta az ELTE rektora és dékánja az intézmény Állam- és Jogtudományi Kara főépületének megújult homlokzatát, az egyetem felújított Szerb utcai szárnyát és az erre emlékeztető táblát hétfőn Budapesten. Az eseményen jelen volt Darák Péter, a Kúria elnöke is.

MTI/hvg.hu Itthon

Nyilvános Orbán Viktor szakdolgozata

Az orbanviktor.hu weboldalon mostantól teljes terjedelmében hozzáférhető Orbán Viktor szakdolgozata. A kormányfő témavezetője Fellegi Tamás volt az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.


A címlapról ajánljuk