MTI Világ

Szomáliába ment Ban Ki Mun

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár pénteken a szomáliai fővárosba látogatott; a világszervezet első embere utoljára csaknem két évtizede járt Mogadishuban.

MTI Világ

ENSZ-főtitkár: ezreket tartanak fogva illegálisan Líbiában

Líbiai foglyok ezreit, köztük nőket, gyermekeket és fekete-afrikaiakat tart illegálisan őrizetben a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács - adta hírül Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy még nyilvánosságra nem hozott jelentésére hivatkozva a Channel 4 brit televízió hírportálja.

MTI Plázs

Levelet írt az ENSZ-főtitkárnak Jamie Oliver

Nyílt levélben kérte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkártól az elhízás elleni harc előmozdítását Jamie Oliver brit szakács, aki szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani a táplálkozástudományra és a helyes élelmezésre.

MTI Világ

Ban Ki Mun útját megzavarta a vulkáni hamu

A chilei Puyehue vulkánból származó hamufelhő miatt ismét nem indítottak és nem fogadtak járatokat az argentin és az uruguayi főváros repülőterei, emiatt hajózni kényszerül az ENSZ-főtitkár.

MTI Világ

ENSZ-főtitkár: Izrael hosszabbítsa meg a telepépítési moratóriumot

A ciszjordániai zsidó telepek bővítésére kihirdetett moratórium meghosszabbítására szólította fel Izraelt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a Simon Peresz izraeli államfővel az ENSZ-közgyűlés ülésszaka alkalmából tartott kétoldalú találkozóján - közölte egy ENSZ-szóvivő.

MTI Világ

Fel kell oldani a gázai blokádot az ENSZ főtitkára szerint

A Gázai övezet blokádjának azonnali feloldására sürgette Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerdán Izraelt, és hasonló felszólítást intézett a zsidó állam kormányához Tony Blair volt brit miniszterelnök, a közel-keleti béke előmozdítását célzó "kvartett" különmegbízottja, valamint Jimmy Carter egykori amerikai elnök is.

hvg.hu Világ

Meglepetésszerűen utazott az afgán fővárosba az ENSZ-főtitkár

Váratlanul Afganisztánba érkezett hétfőn az ENSZ főtitkára; Ban Ki Mun feltehetően az afgán elnökválasztás további menetéről fog tárgyalni Hamid Karzai elnökkel és Abdullah Abdullah volt külügyminiszterrel, a második fordulóba bejutott két jelölttel.

MTI Világ

Irán: az ENSZ-főtitkár "alaptalan" nyugati vádakat ismételget

Irán szerint Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a nyugati hatalmak "alaptalan" vádjait ismétli az újonnan bejelentett iráni urándúsító üzemmel kapcsolatban, véleménynyilvánításával meg kellett volna várnia a világszervezet ellenőreinek vizsgálatát.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk