MTI Világ

Felállva üdvözölték az ENSZ-közgyűlésen Abbász bejelentését

Ovációval és felállva üdvözölte pénteken a delegációk többsége az ENSZ-közgyűlés általános vitájában Mahmúd Abbász palesztin elnök bejelentését, hogy átnyújtotta a világszervezet főtitkárának a palesztinok teljes jogú tagállamként való elismerésére vonatkozó kérelmet.

MTI Világ

Ismét kiverte a biztosítékot az ENSZ-ben az iráni elnök

Kivonultak a nyugati, köztük a magyar diplomaták csütörtökön az ENSZ-közgyűlés ülésterméből Mahmúd Ahmadinezsád beszéde alatt, amikor az iráni elnök azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az Irak és az Afganisztán elleni támadás ürügyéül használta fel a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat.

MTI Világ

Kiváló alkalma volt Martonyinak az eszmecserére

Hangsúlyos szerepet kapott Magyarország BT-tagságra való törekvése azon a 11 tárgyaláson, amelyet az ENSZ Közgyűlésének 66. ülésszakára New Yorkba érkezett Martonyi János külügyminiszter folytatott kollégáival az ENSZ-ben.

MTI Világ

A palesztinok időt adnak az ENSZ BT-nek

A palesztinok adnak "némi időt" az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT), hogy a testület tanulmányozza a Palesztina teljes jogú ENSZ-tagállamaként történő felvétele érdekében benyújtandó kérelmüket - közölte szerdán egy magas rangú palesztin tisztségviselő.

MTI Világ

Schmitt Pál lobbizott New Yorkban

Magyarország biztonsági tanácsi tagságának népszerűsítése állt azoknak a kétoldalú tárgyalásoknak a középpontjában, amelyeket Schmitt Pál köztársasági elnök az ENSZ-közgyűlés általános vitájának margóján folytatott szerdán New Yorkban.

MTI Világ

Obama az ENSZ-közgyűlésen is kiállt a melegek mellett

Az izraeli-palesztin konfliktusnak a ENSZ-szavazás helyett az érintett felek megállapodásával kell véget vetnie, Szíriában viszont elérkezett az ideje, hogy a Biztonsági Tanács büntetőintézkedéseket vezessen be a saját népével szemben erőszakot alkalmazó rendszerrel szemben - jelentette ki szerdán New Yorkban Barack Obama amerikai elnök, aki az világszervezet közgyűlésének 66. ülésszakának aznap megkezdődött általános vitájában szólalt fel.

MTI Gazdaság

Szócska: "az általunk meghozott lépés visszaigazolást nyert a világban"

A világtrendbe illeszkedik a magyar chips- és üdítőital-adó, amelynek – mint az az ENSZ-közgyűlésnek a nem fertőző betegségekkel kapcsolatos tanácskozásán is kiderült – követői vannak a világban – jelentette ki az MTI-nek New Yorkban helyi idő szerint hétfő este Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

MTI Világ

Clintonnal is találkozik Martonyi New Yorkban

Martonyi János külügyminiszter, aki az ENSZ Közgyűlés 65. ülésszaka alkalmából látogat New Yorkba, részt vesz a Hillary Clinton amerikai külügyminiszter által adandó úgynevezett transzatlanti vacsorán - közölte a Külügyminisztérium.

MTI Világ

Miről beszél majd Schmitt az ENSZ-közgyűlésen?

Vasárnap este New Yorkba érkezett Schmitt Pál: a köztársasági elnök részt vesz többek között az ENSZ-közgyűlés ülésszakán, és a tervek szerint találkozik New Yorkban élő magyarokkal is.

1 2

A címlapról ajánljuk