MTI Világ

Jóváhagyta az EP az új kohéziós politikát

Jóváhagyta szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP) azokat az új szabályokat, amelyek szerint ki kell osztani az eltérő fejlettségű európai régióknak a 2014 és 2020 közötti időszakban járó 325 milliárd eurós támogatást.

MTI Világ

Napirenden lesz Tóásó Előd ügye az EP-ben

Novemberi plenáris ülésének napirendjére tűzte a bolíviai igazságszolgáltatás helyzetének kérdését az Európai Parlament (EP), különös tekintettel a terrorizmussal vádolt Tóásó Előd és a horvát Mario Tadic ügyére.

MTI Gazdaság

Swoboda szúrja Selmeczi Gabriella szemét

A rezsicsökkentés elleni harc európai éllovasának nevezte Hannes Swobodát, az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetőjét Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője csütörtökön.

MTI Világ

Leszavazták Kósa Ádám jelentését az EP-ben

Leszavazta a fideszes Kósa Ádám jelentését a munkavégzés és foglalkoztatás során alkalmazott egyenlő bánásmódról az Európai Parlament foglalkoztatási ügyekkel foglalkozó bizottsága - közölte csütörtökön az EP néppárti frakciója.

MTI Világ

Szavazott az EP Szíria-ügyben: nem zárják ki az elrettentő lépéseket

A vegyi fegyverek szíriai használata háborús bűntett és az emberiesség elleni bűncselekmény, amely esetleges elrettentő lépéseket sem kizáró, egyértelmű, erőteljes és közös választ kíván - szögezte le az Európai Parlament (EP), csütörtökön Strasbourgban megszavazott állásfoglalásában.

hvg.hu Világ

A szélsőjobbos Wilders nem kér a Jobbikból

A nyíltan bevándorló- és muszlimellenes holland szélsőjobboldali politikusnak, Geert Wildersnek egy páneurópai EU-ellenes pártszövetség gründolásába kezdett, azonban a Jobbikkal nem tárgyalna – írja az Index.

MTI Itthon

Rogán: "méltó válasz" az unió elítélése

A Fidesz szerint a magyar Országgyűlés méltó választ adott az Európai Parlamentnek (EP) a Tavares-jelentésre a Magyarországot megillető egyenlő elbánásról szóló, pénteken elfogadott határozattal.

MTI Gazdaság

Elfogadta a következő uniós büdzsét az EP

Az Európai Parlament (EP) szerdán úgy döntött Strasbourgban, hogy támogatja az EU-tagállamok kormányait képviselő Tanáccsal létrejött megállapodást a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről.

MTI Világ

Kövér kitilthatja a Jobbik-munkatársakat a választásokig

Kövér László egy tévéinterjúban belengette, hogy a Jobbik-frakció munkatársait akár a ciklus végéig szerint kitilthatja a Parlamentből. Azt is elmondta, hogy a Tavares-jelentéssel szerinte a magyar kormánynak nem nagyon kell foglalkoznia.

MTI Világ

Győri Enikő: "komoly csúsztatásokat tartalmaz" a Tavares-jelentés

Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára szerint súlyosan elfogult a szerdán elfogadott Tavares-jelentés szövege, de ez várható is volt, hiszen politikai kampány folyik az unióban, mert kevesebb mint egy év múlva európai parlamenti (EP-) választások lesznek.

MTI Világ

Tavares a magyar jelentésről: "aki bizonyítványt akar, annak jól is kell viselkednie"

Az európai alapvető jogok nem csak papíron léteznek, hanem a valóságban is érvényesülniük kell – ekként értékelte Rui Tavares portugál zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő magyar újságíróknak szerdán azt, hogy az EP állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) elfogadta az általa készített jelentés módosított változatát az alapjogok magyarországi helyzetéről.

MTI Itthon

MSZP: nem sikerült meggyőzni az EP-t, hogy minden rendben van

Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselői nyilatkozatban üdvözölték, hogy az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) által az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szerdán elfogadott Tavares-jelentés nem tartalmaz olyan kitételeket, amelyek a magyar állampolgárokat érintő szankciókat javasolnának.

hvg.hu/MTI Világ

Megszavazták a Tavares-jelentést az EP-bizottságban

Elfogadták az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságában (LIBE) a Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által az alapvető jogok magyarországi helyzetéről készített jelentést. A Fidesz EP-képviselőcsoportja szerint a dokumentum várható, júliusi eleji plenáris ülésen való elfogadásának sem jogi, sem költségvetési, sem gazdasági következménye nem lesz Magyarország számára.

MTI Világ

Schengen: visszaállítható a határellenőrzés, lefektették a szabályokat

Az Európai Parlament (EP) szerdán Strasbourgban megszavazta a schengeni rendszer reformját tartalmazó rendeleteket, amelyek egyfelől leírják a kritikus helyzetek értékelése során alkalmazandó mechanizmust, másfelől pedig lefektetik a határellenőrzések ideiglenes visszaállítására vonatkozó közös szabályokat.

MTI Világ

Soron kívüli plenáris vita volt az EP-ben a titkos adatgyűjtésről

Soron kívül rövid vitát tartott kedden délelőtt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a múlt héten kirobbant amerikai adatgyűjtési botrányról, mindazonáltal a képviselők döntő többsége nem volt jelen, és nem is a pártcsoportok frakcióvezetői szóltak hozzá az eszmecseréhez.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk