MTI Világ

Schulz: nem Magyarországot vádoltam antiszemitizmussal

Nem Magyarországot vádolta antiszemitizmussal, azzal, hogy össze akarja írni a zsidókat – jelentette ki a Népszabadság kérdésére Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Brüsszelben egy sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott az uniós csúcson részt vevő uniós állam- és kormányfőkkel.

hvg.hu Itthon

Tavares: "a ma többsége bármikor a holnap kisebbsége lehet"

"Meggyőződésem, hogy a helyzetértékelésünk megalapozott" – mondta Rui Tavares, a magyar alkotmányos viszonyokat élesen kritizáló és számos ajánlást megfogalmazó EP-jelentés jegyzője a Magyar Narancsnak adott interjújában. Az EP-képviselő azt mondta: nem találtak olyan kormányzati szegmenst, ahol nőtt volna az átláthatóság, a politikai pluralitás vagy a szabadságjogok érvényesülésének terepe. Tavares szerint nem az uniós szerződés 7. cikk alkalmazásában kellene gondolkodni.

hvg.hu Világ

Swoboda: "Orbán nem fogja csak úgy feladni a hatalmát"

Az európai szocialisták európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Hannes Swoboda a Die Zeit német lapnak adott interjújában azt mondta: Magyarország egyértelműen uniós alapelveket sért. Az EP-képviselő veszélyben látja a demokrácia alapjait az országban.

MTI/hvg.hu Világ

Reding Népszava-interjúját hozta fel az EP-ben egy fideszes képviselő

Gál Kinga fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP hétfő esti strasbourgi plenáris vitájában az úgynevezett egyperces hozzászólások sorában foglalkozott Viviane Redingnek, az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnökének a Népszavában április 6-án megjelent interjújával.

MTI Világ

Roma aktivistákat hallgatott meg az EP

"A romák helyzete drámai, de nemcsak a romák számára, hanem egész Európa számára" - hangoztatta Helene Flautre francia zöldpárti EP-képviselő az Európai Parlamentben kedden, a Nemzetközi Romanap kapcsán a cigányság helyzetéről tartott közmeghallgatáson.

hvg.hu Világ

Hankiss megtorpedózta az EP-meghallgatást

Úgy tűnik, hogy nem szeretne új barátokat szerezni a Fidesz az Európai Parlamentben, sőt még a régieket is igyekszik eltaszítani magától. Ez volt az érzése az EUrologus blog szerzőjének a magyar helyzettel foglalkozó EP-jelentés alapját képező negyedik munkadokumentum bemutatásán.

MTI Világ

Az alaptörvény 2.0 volt a téma az EP alapjogi bizottságában

A főleg a magyar alaptörvény negyedik módosításával foglalkozó, utolsó, ötödik munkadokumentumról tárgyalt szerdán az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületében az EP állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyekkel foglalkozó bizottsága abban az eljárásban, amely az alapjogok magyarországi helyzetét hivatott megvizsgálni. A vitában magyar EP-képviselők is felszólaltak.

MTI Világ

Magyar téma lesz megint az EP-ben

Ismét az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozik az Európai Parlament illetékes szakbizottsága hétfő délután, amikor a Rui Tavares portugál zöldpárti képviselő által készített ötödik, főleg az alaptörvény negyedik módosításával foglalkozó úgynevezett munkadokumentum kerül napirendre.

MTI Világ

Verhofstadt: Magyarország, Szíria és Ciprus az európai politika kudarca

Az EP liberális frakciójának vezetője szerint Szíria az uniós külpolitika, Ciprus az európolitika kudarca. Magyarország pedig arra szolgál bizonyítékul, hogy egy olyan unióban, amelyben minden tagnak vétójoga van, nem lehet fenntartani az európai demokratikus elveket és értékeket.

Rác András Plázs

Kitört a szexháború a pornótörvény körül

Betiltaná egy képviselő az Európai Unióban az internetes pornót, csak nem tudják meghatározni, hogy mi tartozik ebbe a kategóriába. Prűdek és szabadelvűek, erkölcsösek és perverzek csapnak össze, és éppen az év azon szakaszában, amikor nyílnak a bimbók.

MTI Sport

Európai szinten büntetné a bundázást az EP

Az európai országok vezessenek be egységes büntetési tételeket a sportot elöntő korrupció ellen, és fogadjanak el etikai kódexet a labdarúgómérkőzések résztvevői - ezt a kérést az Európai Parlamentben (EP) csütörtökön elfogadott állásfoglalás tartalmazza.

hvg.hu Világ

Átment az EP-n: kevesebb uniós képviselőnk lesz

Egy-egy képviselővel kevesebbet küldhet a jövő évi választásokon az Európai Parlamentbe 12 uniós tagállam, köztük Magyarország is – erről döntöttek az EP-képviselők Strasbougban szerdán. A parlamenti döntés most az állam- és kormányfők elé kerül, akiknek egyhangú döntést kell hozniuk az Európai Tanácsban.

MTI Világ

Alaptörvény 2.0: Barrosót kéri Verhofstadt, hogy vesse fel az EU-csúcson a magyar helyzetet

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának belga vezetője szerdán felszólította José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy a küszöbönálló EU-csúcstalálkozón vesse fel a magyar alkotmánymódosítás ügyét, és az uniós alapértékek sérelme esetére kidolgozott eljárásrend jegyében kezdeményezzen vitát a kérdésről.

hvg.hu Világ

Kiderült, mikor lesznek az EP-választások Magyarországon

Az EP választások időpontjának meghatározásával megbízott tanácsi munkacsoport a 2014. május 22-25 közti időszakot javasolja a 2014-es választásra, így Magyarországon, ahol hagyományosan vasárnap tartják a választásokat, 2014. május 25-én lesznek EP választások - írja az EUrologus blog.

MTI Világ

Vizsgálja az EP az állampolgárságuktól megfosztott magyarok ügyét

Az Európai Parlament (EP) petíciós bizottsága szerdán úgy döntött befogadja, azaz "kivizsgálandónak" ítéli a Szlovákiában szlovák állampolgárságuktól megfosztott magyarok ügyével foglalkozó beadványt - tudatta közös közleményében Bagó Zoltán fideszes, Mészáros Alajos szlovákiai magyar és Tőkés László romániai magyar néppárti EP-képviselő.

1
5 6 7 8 9
16

A címlapról ajánljuk