MTI Itthon

Nem lesz népszavazás a nemzeti konzultáció kérdéseiből

Az NVB egyhangú döntésekkel arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését, hogy a kérdések nem az Országgyűlés hatáskörébe tartoznak, és azokat véleményfelmérés céljából fogalmazták meg. A népszavazási kérdések hitelesítését az Együtt politikusa kérte.

MTI / hvg.hu Itthon

Együtt: csak 42 menekült jött vissza Németországból három hónap alatt

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány kiírta Magyarországot Európából azzal, hogy technikai okokra hivatkozva, határozatlan ideig felfüggesztette a menekültek visszafogadását más uniós országokból. Az Együtt szerint nincs is szó a tömeges visszafogadás problémájáról, mert Németországból például az első negyedévben mindössze 42 menekült jött vissza Magyarországra.

MTI Itthon

Fél év után újra nőtt a Fidesz–KDNP támogatottsága a Századvég szerint

A Századvég felmérése szerint júniusban újra erősödött a Fidesz–KDNP, a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erővé, az Együtt pedig "szinte eltűnt a térképről", a felnőtt lakosság 2 százaléka támogatja. A kormányközeli intézmény kutatása két olyan pontot talált, amelyben a magyar választók döntő többsége a kormány mellé állt az elmúlt hónapban: ez a bevándorlás kérdése és a személyi jövedelemadó csökkentése.

MTI-OS Itthon

Trócsányi és az Együtt ellentétesen vélekedik a bizottság megállapításairól

Az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság elismerte a magyar médiaszabályozás fejlődését, Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig a testület plenáris ülésén kifejezte saját és a magyar kormány készségét az ellenzékkel való párbeszédre - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM). AZ Együttnek az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménye szerint a Velencei Bizottság elítélte az illiberális médiaszabályozást.

Kálmán Attila Itthon

A közmunka zsákutca, de nem kellene annak lennie

Vitázni hívta az Együtt a többi pártot a közmunkáról, és meglepően nagy volt az összhang: szükség van a közfoglalkoztatásra, de a jelenlegi rendszer zsákutca. Ki így, ki úgy az elsődleges munkaerőpiacra vezetné vissza a munkanélkülieket, és a szociális ellátásokat is bővítenék, hogy megszűnjenek a rossz kényszerek. Azért a politkai adok-kapok sem maradt el.

MTI/hvg.hu Itthon

Pintértől kérik, hogy ne őrizze a rendőrség a plakátokat napi 24 órában

Az Együtt felszólította a belügyminisztert, hogy hozza nyilvánosságra, ki döntött arról, hogy a rendőrség műveleti osztályának kell megfigyelnie a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs plakátjait. Azt is kérték, hogy a rendőrséget ne használják politikai célokra, a plakátokat pedig ne őrizzék napi 24 órában.

hvg.hu/MTI Itthon

Nem mond le a Belváros alpolgármestere, megszólalt az NFM

Nincsen összeférhetetlenség Rubovszky Csillának, a Belváros-Lipótváros alpolgármesterének önkormányzati és a tárcától kapott megbízatása között - írta közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Korábban Juhász Péter, az Együtt képviselője közölte, Rubovszky Csilla ügyében azonnal intézkedni kéne az összeférhetetlenség miatt. Az alpolgármester az Indexnek azt mondta, nem kell lemondania, ezért nem is mond le.

MTI Itthon

"Egy álmodozó beszélt álomországról" – az ellenzék Orbán beszédéről

Az ellenzék keményen kritizálta Orbán pénteki évértékelő beszéd, mint mondták, Orbán kétségbeesett és sikertelen kísérletet tett a belháború és a válság rendezésére, egy álmodozó beszélt álomországról tátott szájú óvodásoknak, és a kormányzás nyertesei a Lázár-, Habony-, Szijjártó- és Mészáros-félék.

Kálmán Attila Itthon

Kifütyülték a szivárványszínűző jobbikost

Az Együtt a rendszerváltásról és az elmúlt 25 évről rendezett konferenciát, ami végül egy Jobbikról szóló vitába torkollott. Rég volt ekkora politikai birkózás, jött, ami a csövön kifért: elmúltnyolcév, elmúlthuszonötév, buzizás, cigánybűnözés.

Kálmán Attila Itthon

Ki lép ki a zombisodó MSZP árnyékából?

Mélyponton az MSZP, a kisebb ellenzéki pártok népszerűsége mégis stagnál. Egyedül a DK örülhet egy kicsit, az Együtt, az LMP és PM viszont egyelőre alig halad, pedig egyértelműen magasabb fokozatba kapcsolt mindenki.

Unyatyinszki György Itthon

Itt a közmunkaprogram reformja – Mit akar az Együtt?

Százezer fő alá csökkentené az Együtt a közmunkások számát, amelyhez az államnak hat hónapra szóló munkanélküli biztosítást, illetve átképzési és mentorprogramot kellene indítania, for- és nonprofit cégekkel leszerződnie. Az átfogó tervek esetében még nem igazán látható, hogy részleteiben minderre pontosan honnan lenne forrás, de az Együtt szerint az elképzeléseiket a magyar valósághoz igazították, derült ki a reformot bemutató szerdai háttérbeszélgetésen.

hvg.hu Gazdaság

Utánanéz Habony ügyeinek a NAV

Az adóhatóság értékelhetőnek tartja az Együtt közérdekű bejelentését, amelyet a miniszterelnöki tanácsadó ügyében tettek. A NAV válaszában azt írta, megtette a szükséges intézkedéseket.

MTI / hvg.hu Itthon

A nagykövetek életrajzát követeli Szijjártótól az Együtt

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja bírósághoz és az adatvédelmi hivatalhoz fordul annak érdekében, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nyilvánosságra hozzon több, a működéséhez kapcsolódó közérdekű adatot.

hvg.hu Itthon

Orbán háza elé megy tüntetni az Együtt

"Ha Juhász Péter otthona előtt lehet tüntetni, Orbán Viktoré előtt is lehet" – írta közleményében az Együtt, bejelentve, hogy tüntetést szerveznek a miniszterelnök felcsúti házához. Arra készülnek, hogy saját konzultációs kérdéseiket bedobják Orbán Viktor postaládájába.

1
18 19 20 21 22
25

A címlapról ajánljuk