hvg.hu Itthon

"Szégyelld magad Orbán!”: molinót tettek a Parlament kapujára – fotók

Az Országgyűlési Őrség két tagja rövid időn belül leszedte azt a molinót, amelyet az Együtt aktivistái a vasárnapi budapesti tüntetésre hívták fel a figyelmet. "Szégyelld magad Orbán! Tüntetés vasárnap 16 óra Szabad sajtó út" – ez szerepelt az óriásplakáton, amelyet az oroszlános kapu rácsához lakatoltak. A rendőrök felírták az aktivisták adatait – közölték a párttól.

hvg.hu/MTI Itthon

Rárepültek a pártok a Hende-sztorira

Mindenki tudni akarja, miért mondott le váratlanul Hende Csaba honvédelmi miniszter, és minden párt meg is tippeli az okait: a Jobbik szerint kormányválság van, az MSZP csodálkozik, hogy Hende miért nem bukott meg már előbb.

MTI Itthon

Együtt: Szégyelld magad, Orbán!

Juhász Péter, az Együtt alelnöke demonstrációt hirdetett sajtótájékoztatóján. Miközben elszigetelődünk Európában, a miniszterelnök meccset néz, a belügyminiszter pedig nyaralni megy. Tarlós döntése után pedig egyértelmű, hogy "a fideszesek egy szélsőjobboldali párt programját valósítják meg".

MTI Itthon

Széll Kálmán tér: a BKK ígéri, nem hagyná veszni a kötbért

A Budapesti Közlekedési Központ cáfolja, hogy lemondott volna körülbelül 600 millió forintnyi kötbérről a Széll Kálmán tér felújításával kapcsolatban – reagáltak az Együtt sajtótájékoztatójára. A párt fővárosi elnöke, Pataki Márton azt mondta: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tettek a rendőrségen, mert szerintük a BKK a kivitelezői szerződés júniusi módosításánál gyakorlatilag lemondott csaknem 600 millió forintnyi kötbérről.

hvg.hu Itthon

Három hónap felesleges káosz a Széll Kálmán téren?

Az Együtt politikusa szerint 91 napnyi káosztól kímélhették volna meg a budapestieket, ha jobban ütemezik a Széll Kálmán tér felújítását. Ráadásul a főváros az őt megillető kötbérről is lemondott.

hvg.hu Itthon

Együtt: a fideszes dohánymaffia lenyúlja a magyarokat

Az Együtt azt követeli, hogy az NFM hozza nyilvánosságra a dohány-nagykereskedelem központosításának koncessziós szerződéseit – közölte a párt. Azt írják, a magyar polgároknak joguk van tudni, miért mond le az állam hatmilliárd forint bevételről, és hogy a fideszes dohánymaffia lenyúlja a magyarokat, a kormány pedig hülyének nézi a választókat.

MTI Itthon

Nem lesz népszavazás a nemzeti konzultáció kérdéseiből

Az NVB egyhangú döntésekkel arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését, hogy a kérdések nem az Országgyűlés hatáskörébe tartoznak, és azokat véleményfelmérés céljából fogalmazták meg. A népszavazási kérdések hitelesítését az Együtt politikusa kérte.

MTI / hvg.hu Itthon

Együtt: csak 42 menekült jött vissza Németországból három hónap alatt

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány kiírta Magyarországot Európából azzal, hogy technikai okokra hivatkozva, határozatlan ideig felfüggesztette a menekültek visszafogadását más uniós országokból. Az Együtt szerint nincs is szó a tömeges visszafogadás problémájáról, mert Németországból például az első negyedévben mindössze 42 menekült jött vissza Magyarországra.

MTI Itthon

Fél év után újra nőtt a Fidesz–KDNP támogatottsága a Századvég szerint

A Századvég felmérése szerint júniusban újra erősödött a Fidesz–KDNP, a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erővé, az Együtt pedig "szinte eltűnt a térképről", a felnőtt lakosság 2 százaléka támogatja. A kormányközeli intézmény kutatása két olyan pontot talált, amelyben a magyar választók döntő többsége a kormány mellé állt az elmúlt hónapban: ez a bevándorlás kérdése és a személyi jövedelemadó csökkentése.

MTI-OS Itthon

Trócsányi és az Együtt ellentétesen vélekedik a bizottság megállapításairól

Az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság elismerte a magyar médiaszabályozás fejlődését, Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig a testület plenáris ülésén kifejezte saját és a magyar kormány készségét az ellenzékkel való párbeszédre - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM). AZ Együttnek az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleménye szerint a Velencei Bizottság elítélte az illiberális médiaszabályozást.

Kálmán Attila Itthon

A közmunka zsákutca, de nem kellene annak lennie

Vitázni hívta az Együtt a többi pártot a közmunkáról, és meglepően nagy volt az összhang: szükség van a közfoglalkoztatásra, de a jelenlegi rendszer zsákutca. Ki így, ki úgy az elsődleges munkaerőpiacra vezetné vissza a munkanélkülieket, és a szociális ellátásokat is bővítenék, hogy megszűnjenek a rossz kényszerek. Azért a politkai adok-kapok sem maradt el.

MTI/hvg.hu Itthon

Pintértől kérik, hogy ne őrizze a rendőrség a plakátokat napi 24 órában

Az Együtt felszólította a belügyminisztert, hogy hozza nyilvánosságra, ki döntött arról, hogy a rendőrség műveleti osztályának kell megfigyelnie a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs plakátjait. Azt is kérték, hogy a rendőrséget ne használják politikai célokra, a plakátokat pedig ne őrizzék napi 24 órában.

1
18 19 20 21 22
25

A címlapról ajánljuk