MTI Világ

Leszedtek egy francia elnöki hivatal fölött elrepülő drónt

Drón repült át a francia elnöki hivatal felett, a rendőrség elfogta a gépet, az ügyészség vizsgálódik. A terrorakciók óta ez elég érzékeny téma, pláne, hogy korábban drónok tucatjai repültek el franciaországi atomerőművek környékén.

hvg.hu Világ

Orbán miatt is magyarázkodhatott az Elysée-palota

Magyarázkodásra kényszerült az Elysée-palota, miután sokaknak nem tetszett Franciaországban, hogy a sajtószabadság ellenségei is a Charlie Hebdo-megemlékezés politikus vendégei között meneteltek. A vállalhatatlanok listáján ott volt Orbán Viktor is - írta a Cink.

MTI Gasztro

Tolonganak a francia elnöki hivatal boraiért

Hatalmas az érdeklődés az Élysée-palota boraiból rendezett kétnapos árverésen: nemcsak Franciaországból, hanem az egész a világból érkeztek licitálók, köztük neves sommelier-ék a párizsi Drouot aukciósházba. Az első nap legmagasabb leütése 5800 euró volt, amelyet egy 1990-ben készült Petrusért fizettek.

Shake

Lesz-e hatodik elnöke az Élysée-palota séfjének?

Amióta Nicolas Sarkozy az elnök, az Élysée-palota konyhája csökkentett üzemmódban működik: a fogadásokon kívül tevékenysége a személyzet ellátására korlátozódik. Bernard Vaussion séf, aki Georges Pompidou (1969-1974) elnöksége óta áll a tűzhelynél, már a választások utáni időre gondol.


A címlapról ajánljuk