hvg.hu Kult

Nyílt levelet írt a Kárpátia Balogéknak

Nyílt levelet írt Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének Bolya Mátyás, a Kárpátia Folkműhely alapító tagja azért, hogy megfelelő indoklással alátámasztva tisztázzák a félreértést: melyik Kárpátia zenekart akarták kitüntetni.

hvg.hu Kult

Balogék tényleg Petrást akarták kitüntetni

„2013. március 15-én a Kitüntetési Bizottság természetesen tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára” – ezt közölték csütörtökön késő este az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Napközben a 444.hu írt arról, hogy a összekevertek két Kárpátia nevű együttest, és a táncházas helyett a szélsőjobboldal egyik kedvencének énekesét tüntették ki március 14-én.

hvg.hu Gazdaság

Letiltják a nem állami adományvonalakat

Csak a központi adományvonal lehet aktív abban az esetben, ha a kormányfő katasztrófaheylzet esetén annak aktiválásáról dönt. Így a katasztrófahelyzetre hivatkozva a korábban a nagy karitatív szervezetekhez befolyó pénzekre a kormány teszi rá a kezét.

hvg.hu Gazdaság

Orbán zöld jelzésére vár a nemzeti adományvonal

Több mint egy éve készül, a múlt héten véglegesítették: miniszterelnöki döntésre minden telefonszolgáltatónál be kell kapcsolni a katasztrófa áldozatainak megsegítésére létesített állami adományvonalat. A karitatív szervezeteknek így konkurense az adománynak pedig ára van.

hvg.hu Kult

Alföldi nem tudja kifizetni a színészeket

Április óta nem kapott pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Színház, így a dolgozók fizetését sem tudja rendezni az igazgató - számolt be a Hír24.

MTI-OS Kult

Az Emmi szerint a Krétakör ügyvezetője hazudik

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője valótlant állított, amikor egy interjúban közölte: nem kaptak pályázaton kívüli támogatást. A tárca szerint a Krétakör 2008-ban hároméves támogatási szerződést írt alá az akkori Oktatási és Kulturális Minisztériummal évi 100 millió forintos támogatási összegről, pályázat nélkül.

Konok Péter Nyüzsi

Kedves Nép! Kormányozni nem tudunk, innentől kóruspróbákat tartunk, és rendezvényszervezéssel fogunk foglalkozni

Nem akarok demagóg lenni, hogy rákérdezzek, erre a marhaságra ugye jut pénz, miközben Magyarországon rekordokat dönt, teszem azt, az éhező gyermekek száma, de azért rákérdeznék, hogy miért van az, hogy erre a marhaságra jut pénz, miközben Magyarországon rekordokat dönt, teszem azt, az éhező gyermekek száma?

MTI Sport

Díjat kapott az Emmitől Grosics és Mocsai is

Többek között Grosics Gyula, Nagy Tímea, Gedó György és Mocsai Lajos vehetett át elismeréseket és díjakat a Magyar Sport Napja alkalmából hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi).

MTI Itthon

Szétbontja az Emmi a fogyatékkal élők bentlakásos otthonait

A kormány célja, hogy az ötvennél nagyobb létszámú bentlakásos otthonokat kisebb egységekre bontsa - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára szerdán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban.

MTI Itthon

Érdemes három gyereket szülni

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint mentesül a hallgatói ösztöndíjszerződésben vállaltak alól a három gyermeket nevelő édesanya.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk