MTI Gazdaság

Segélyplafon: a kormány már készíti a jogszabályokat

A kormány segélyezési plafont vezet be a havonta kifizethető szociális támogatásoknál, jelenleg előkészítik az ehhez szükséges a jogszabályokat, a számításokat a Nemzetgazdasági Minisztérium végzi - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

MTI Gazdaság

Eltörölné az özvegyi nyugdíjakat csökkentő törvényt a kormány

Nem csökken a felére az özvegyi nyugdíja azoknak, akik rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban részesülnek, korábban pedig szociális járadékot kaptak, ha a parlament elfogadja Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter erről szóló, pénteken benyújtott indítványát.

MTI Karrier

Balog Zoltán szerint az egyházi oktatáson múlik a jövő

Magyarország jövője részben azon múlik, hogy az egyházi intézmények kinyíljanak, és egyaránt érvényesüljenek a társadalomban az általános és az egyházi nevelési elvek - jelentette ki Balog Zoltán kedden az Egri Főegyházmegye által fenntartott iskolák szakmai tanévnyitóján.

hvg.hu Itthon

Kitartó házaspárokat keres az Emmi

Pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága olyan házaspárok részére, akik már legalább negyven éve házasok.

MTI Itthon

Egyetlen személy dönthet arról, mi kerül a tankönyvjegyzékbe

A tankönyvpiac rendjének módosításáról határozott a parlament csütörtökön, lehetővé téve, hogy a szakminiszter döntsön kiadványok felvételéről a tankönyvjegyzékbe. Az iskolák, ha vannak a jegyzékben a miniszter által támogatott tankönyvek, csak azok közül választhatnak majd.

MTI Gazdaság

Az inflációtól függ majd a nyugdíjemelés

A novemberi nyugdíjemelés a várhatóan az ősz elején megismerhető inflációs mutatóktól függ - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkársága kedden tájékoztatta az MTI-t, jelezve: a novemberi emelés előkészítése a kormány második féléves munkatervében szerepel.

MTI Itthon

Ezer roma képzése indulhat meg a szociális intézményekben

Ezer roma ember, főként nő, állhat munkába novembertől különböző szociális intézményekben az Emberi Erőforrások Minisztériuma programja keretében - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI Kult

Cselovszki Zoltán lesz a KÖH új elnöke

Cselovszki Zoltán építész váltja július 1-jétől a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) élén a posztról lemondott Tamási Juditot - jelentette be L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára egy csütörtöki perkátai útátadási ünnepségen.

MTI Itthon

Egy helyettes államtitkár is távozik

Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptembertől más területen lát el közigazgatási vezetői feladatokat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérés alapján - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden.

Dreissiger Ágnes Itthon

Kórházlobbi: a "Biblia nyelvén" sikerült meggyőzni az államtitkárt

Két hét múlva jelentősen átalakul majd az egészségügyi rendszer, számos kórházi osztály és ágy szűnik meg, illetve alakul át. Annak ellenére, hogy a lista már hónapok óta ismert, még az utolsó pillanatban is sikerül a kórházi lobbinak egy-egy intézményt megmentenie. Legutóbb Kazincbarcika fideszes emberének sikerült a „Biblia nyelvén” lehúznia a halállistáról a város kórházát.

M. László Ferenc Itthon

Megint egy emberére szabná a törvényeket a Fidesz

Meg szeretné tartani a kultúrára szánt pénzeket pályázati úton osztó alap vezetői posztját a kulturális államtitkárnak felkért L. Simon László, ám a hatályos törvények ezt nem teszik lehetővé számára. A kormánypárti politikus viszont rögtön felkérését követő napon benyújtott egy törvénytervezetet, ami ezt az összeférhetetlenségét megszüntetné. A Fidesz a 2010 óta tartó ciklusban már többször szabta át a törvényeket valamelyik politikusának vagy egy-egy üzletembernek kedvezve.

MTI/hvg.hu Itthon

Lemondott Szőcs Géza

Lemondott Szőcs Géza, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Szőcs Géza lemondását, egyben felkérte, hogy a továbbiakban miniszterelnöki főtanácsadóként végezze tevékenységét.

MTI Itthon

Orbán nem hallgatott az új miniszterére

Az emberi erőforrások új minisztere azt kérte Orbán Viktor kormányfőtől, csökkentse a tárcájához tartozó államtitkárságok számát, a miniszterelnök viszont éppen ellenkezőleg döntött, és megnövelte.

hvg.hu Itthon

Nemzeti vagyonleltárunk lesz a "gazemberségek" ellen

Nemzeti vagyonleltárt hoz létre az egészségügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Balog Zoltán miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kórházbezárások nélkül szeretnék a kapacitásokat úgy irányítani, hogy funkcióváltással a betegek talán távolabb, de a legoptimálisabb ellátást kapják meg. A tárcavezető beszélt arról is, hogy az oktatási rendszer átalakítására azért van szükség, mert a régi a végnapjait élte.

hvg.hu Itthon

HV: meglepetésember váltja Szőcsöt az államtitkári székben

Gyakorlatilag eldőlt, hogy Balog Zoltán meneszti Szőcs Géza kulturális államtitkárt, ám a várakozásokkal ellentétben nem L. Simon László NKA-elnök, hanem Halász János jelenlegi parlamenti államtitkár kerül a helyére - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Heti Válasz.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk