MTI Itthon

Strasbourgban elmeszelték Magyarországot parlamenti képviselők bírságolása miatt

A szabad véleménynyilvánításhoz fűzödő jogot sértett Magyarország azzal, hogy megbírságolta a parlamentben különböző molinókkal demonstráló LMP-s és Együtt-PM-es képviselőket – döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban. Mások mellett Karácsony Gergelynek, Szél Bernadettnek és Szabó Rebekának adtak igazat.

MTI Itthon

Elutasították a magyar kormány fellebbezését Stasbourgban

A kormány az egyházügyi törvény elmarasztalása ellen fellebbezett. Az Emberi Jogok Európai Bírósága honlapján közölte: törvényerőre emelkedett az áprilisi elsőfokú döntésük, amely kártérítést ítélt meg a kisegyházaknak.

hvg.hu Itthon

Elmeszelték Strasbourgban Baka András kirúgását

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elsőfokú ítélete szerint a magyar hatóságok megsértették Baka Andrásnak, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökének a tisztességes eljáráshoz, valamint a véleménynyilvánításhoz fűződő jogát. Strasbourgban kimondták: Baka eredetileg 2015-ben lejáró megbízatását valójában a kritikái miatt, és nem a Legfelsőbb Bíróságot érintő átszervezés miatt szüntették meg.

hvg.hu Itthon

Magyar ügyben döntött Strasbourg: emberi jogot sért a tényleges életfogytiglan

Kedden meghozta döntését az Emberi Jogok Európai Bírósága a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés (tész) ügyében: úgy ítéltek, hogy a büntetési tétel sérti az emberi jogok egyezményét. Jogvédők szerint a tész az 1990-ben eltörölt halálbüntetés "pótléka". A Fidesz az alaptörvény kidolgozásakor beemelte az új alkotmányba ezt a büntetési tételt, pedig a szakemberek évek óta szorgalmazzák a felülvizsgálatát. A legtöbb tészre ítélt bűnöző sorozatgyilkos, akik nem számíthatnak a társadalom együttérzésére.

MTI Világ

Elmarasztalták Törökországot Strasbourgban

Elmarasztalta Törökországot az Emberi Jogok Európai Bírósága keddi ítéletében amiatt, hogy tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki Abdullah Öcalanra, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) alapítójára és volt vezetőjére.

Népszabadság Gazdaság

Strasbourgban perlik az államot a Mohácsi Takarék Bank részvényesei

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak a Mohácsi Takarék Bank részvényesei, hogy a testület állapítsa meg: kárt okozott a kormány a szövetkezetek gazdáinak, amikor tavaly nyáron a parlament államosította a Takarékbankot, és kényszerpályára küldte a takarékszövetkezetek tulajdonosait - írta a Népszabadság.

MTI Világ

Strasbourgban is rábólintottak a Magyar Gárda feloszlatására

Elutasította a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága Vona Gábor fellebbezését, így jogerőssé vált a törvényszék nyáron hozott ítélete, amely szerint Magyarország nem sértette meg a gyülekezés és egyesülés szabadságát a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásával.

hvg.hu Itthon

Ungvárynak adtak igazat Strasbourgban

A magyar állam 7000 eurós kártérítést és 1800 eurós perköltséget köteles fizetni a Kiss László alkotmánybíró pártállami múltjáról értekező történésznek, és kártérítéssel tartozik az ÉS-t kiadó cégnek is – döntöttek kedden Strasbourgban.

MTI Világ

Pedofil gyilkost engednek szabadon Spanyolországban

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának nemrég hozott döntése miatt szabadlábra helyeztek pénteken Spanyolországban egy férfit, akit három fiatal lány megerőszakolása és meggyilkolása miatt ítéltek el 1997-ben. Miguel Ricartnak az eredeti ítélet szerint 2023-ig börtönben kellett volna maradnia.

MTI Világ

Kártérítést kap az orosz férfi, akit rendőrök vertek meg

Csaknem 8,3 millió forintnak megfelelő kártérítés megfizetésére kötelezte az orosz államot csütörtökön a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága, miután rendőrök veréssel próbáltak beismerő vallomást kicsikarni egy férfitől, még 2004-ben.

MTI Világ

Terrorista szabadon engedését rendelte el az Emberi Jogok Európai Bírósága

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elrendelte, hogy Spanyolországnak szabadon kell engednie a Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szeparatista terrorszervezet egyik bebörtönzött tagját, mert törvénytelenül hosszabbították meg a börtönbüntetését. Egy emberi jogi csoport arra figyelmeztetett, hogy az ítélet alkalmazása veszélyes bűnözők idő előtti szabadulásához vezetne.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk