MTI Itthon

Az LMP örül a strasbourgi elmarasztaló ítéletnek

Az LMP szerint a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) a magyar államot elmarasztaló ítélete után perek sora következhet a köztisztviselők indoklás nélküli elbocsátása ügyében.

hvg.hu Világ

Döntöttek Strasbourgban: kártérítést kap egy kirúgott magyar közszolga

Elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága és igazat adott annak a magyar kormánytisztviselőnek, akit indoklás nélkül bocsátottak el állásából 2010 szeptemberében egy olyan jogszabály alapján, amelyet később az Alkotmánybíróság megsemmisített. Az államnak hatezer eurós nem vagyoni kártérítést és háromezer eurós eljárási költséget kell fizetnie.

hvg.hu Világ

Magyar nőnek ítéltek meg kártérítést Strasbourgban

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi döntése alapján Magyarországnak 5150 eurós (hozzávetőleg másfél millió forintos) kártérítést kell fizetnie Kalucza Matildnak, mert a magyar hatóságok nem hoztak hatékony intézkedéseket a nő védelmére erőszakos volt élettársával szemben.

MTI Világ

Elkobzott lakások: újabb haladékot kér Románia

Újabb féléves haladékot kért a román kormány az Emberi Jogok Európai Bíróságától a kommunizmus idején elkobzott ingatlanokkal kapcsolatos jogorvoslat működőképessé tételéhez - közölte kedden Dan Suciu kormányszóvivő.

MTI Sport

Emberjogi bírósághoz fordul az olasz bundabotrány főszereplője

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul Luciano Moggi, a Juventus korábbi főigazgatója és a 2006-os olasz bundabotrány főszereplője, miután az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) szerdán elutasította fellebbezését, így érvényben marad örökös eltiltása a futballtól.

MTI Itthon

Vörös csillag-per: a magyar államnak fizetnie kell Fratanolo Jánosnak

Jogerőre emelkedett az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete a Fratanolo-ügyben, vagyis a magyar államnak ki kell fizetnie Fratanolo Jánosnak megítélt kártérítést és perköltséget, miután a bíróság nagykamarája elutasította a magyar állam fellebbezését - tájékoztatta az MTI-t szerdán Magyar Gábor ügyvéd.

MTI Világ

Súlyos kártérítést fizet bevándorlóknak az olasz kormány

Olaszországnak fejenként tizenötezer euró kártérítést kell fizetnie bevándorlóknak, miután az az emberi jogok megsértéseként értékelte a római kormány bevándorlási politikáját. Az olasz sajtó történelminek és precedens nélkülinek nevezte a strasbourgi ítéletet.

hvg.hu Itthon

Magyarország hat és fél milliót fizet két menedékkérőnek

Az Emberi Jogok Európai Bírósága mai precedensértékű ítéletében megállapította, hogy Magyarország jogellenesen tartott fogva két elefántcsontparti menedékkérőt öt hónapon keresztül – közölte a Magyar Helsinki Bizottság, amely szerint az ítélet több, régóta kifogásolt rendszerszintű problémát is jelez a magyarországi idegenrendészeti őrizettel kapcsolatban.

MTI Itthon

Jóvátételre ítélték az államot a fogdán összevert férfi ügyében

A magyar állam megsértette az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát – állapította meg az Emberi Jogok Európai Bírósága annak a magyar férfinak az ügyében, akit előállítása során bántalmaztak a rendőrök. A strasbourgi bíróság több mint tízezer eurót ítélt meg a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke által képviselt kérelmezőnek

MTI Világ

Oroszország dacolni akar a strasbourgi bírósággal

Alekszandr Trosin, az orosz Szövetségi Tanács megbízott elnöke törvényjavaslatot terjesztett a duma elé, amely lehetővé tenné Oroszország számára a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán hozott döntések megkerülését.

Hírszerző Itthon

Megalázó börtönviszonyok: Magyarország emberi jogot sértett

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint magyar állam megsértette az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát Csüllög Zsigmond maffiózóval szemben. A férfit két évig tartották fogva megalázó körülmények között, amit nem indokoltak meg.

MTI Itthon

Veszthet az állam Strasbourgban magányugdíj-ügyben

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a Magyar Helsinki Bizottság , mert a magyar állam decembertől úgy szedi majd be tőlük - mint magán-nyugdíjpénztári tagoktól - a járulékalapjuk egynegyedét, hogy a munkában töltött szolgálati idejüket nem ismeri el.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk