hvg.hu Itthon

Magyarország hat és fél milliót fizet két menedékkérőnek

Az Emberi Jogok Európai Bírósága mai precedensértékű ítéletében megállapította, hogy Magyarország jogellenesen tartott fogva két elefántcsontparti menedékkérőt öt hónapon keresztül – közölte a Magyar Helsinki Bizottság, amely szerint az ítélet több, régóta kifogásolt rendszerszintű problémát is jelez a magyarországi idegenrendészeti őrizettel kapcsolatban.

MTI Itthon

Jóvátételre ítélték az államot a fogdán összevert férfi ügyében

A magyar állam megsértette az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát – állapította meg az Emberi Jogok Európai Bírósága annak a magyar férfinak az ügyében, akit előállítása során bántalmaztak a rendőrök. A strasbourgi bíróság több mint tízezer eurót ítélt meg a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke által képviselt kérelmezőnek

MTI Világ

Oroszország dacolni akar a strasbourgi bírósággal

Alekszandr Trosin, az orosz Szövetségi Tanács megbízott elnöke törvényjavaslatot terjesztett a duma elé, amely lehetővé tenné Oroszország számára a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán hozott döntések megkerülését.

Hírszerző Itthon

Megalázó börtönviszonyok: Magyarország emberi jogot sértett

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint magyar állam megsértette az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát Csüllög Zsigmond maffiózóval szemben. A férfit két évig tartották fogva megalázó körülmények között, amit nem indokoltak meg.

MTI Itthon

Veszthet az állam Strasbourgban magányugdíj-ügyben

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a Magyar Helsinki Bizottság , mert a magyar állam decembertől úgy szedi majd be tőlük - mint magán-nyugdíjpénztári tagoktól - a járulékalapjuk egynegyedét, hogy a munkában töltött szolgálati idejüket nem ismeri el.

MTI Itthon

Strasbourgba viszi a Helsinki Bizottság a kirendelt védők ügyét

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a Magyar Helsinki Bizottság, mert a Legfelsőbb Bíróság szerint a rendőrség által kirendelt védők neve és az általuk egy adott évben vitt ügyek száma "nem közérdekből nyilvános adat", így annak kiadására nem kötelesek - közölte hétfőn a civil szervezet.

Hírszerző/FH Itthon

Több ezer eurót fizet az állam egy jogtalan előzetes letartóztatás miatt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága megállapította: indokolatlanul tartottak előzetes letartóztatásban egy 27 éves fiatalembert a magyar hatóságok. A Bíróság szerint a nyomozás lezárása és a vádirat benyújtása után nem lett volna helye a panaszos fogva tartásának.

MTI Itthon

12 ezer eurós kártérítést kap a rendőrgyilkos Engel Zoltán

Elmarasztalta Magyarországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága, mert a börtönben megalázó bánásmódban volt része a rendőrgyilkosságért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt, elfogásakor a tűzharcban megsebesült és megbénult, száz százalékban rokkant Engel Zoltánnak.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk