MTI Itthon

Egy helyettes államtitkár is távozik

Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptembertől más területen lát el közigazgatási vezetői feladatokat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérés alapján - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden.

MTI Itthon

Minden nap lesz tornaóra, döntött a kormány

A kormány döntött arról, hogy az iskolákban idén szeptembertől bevezetik a mindennapos testnevelést, amelytől a gyermekek jelenlegi rossz egészségi állapotának jelentős javulása várható.

hvg.hu Itthon

Ötezerrel megemelték a támogatott felsőoktatási helyek számát

Ötezerrel többen kezdhetik meg térítésmentesen felsőoktatási tanulmányaikat a 2012-13-as tanévben – döntött a kormány az idei jelentkezési adatok feldolgozását követően. Ennek köszönhetően több hallgatót vesznek fel műszaki, informatikai, agrár, sport, valamint egészségügyi képzésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

MTI Itthon

Távozó államtitkárok: újabb nevek derültek ki

Vízkelety Mariann, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára a Miniszterelnökségen folytathatja a munkát, helyére Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára érkezik - írta keddi számában a Magyar Hírlap és a Népszabadság pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

MTI Itthon

Nem lehet héberből érettségizni?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkársága mérlegeli a héber nyelvet oktató középiskolák vezetőinek kérését, amely arra irányul, hogy a héber nyelv továbbra is érettségi vizsgatárgy maradhasson - közölte az államtitkárság hétfőn.

hvg.hu Itthon

Mégis kaphatnának gyest a rokkant kismamák

Bizottsági módosító javaslatot adott be a parlament Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága a szociális törvényhez, amelynek értelmében a rehabilitációs ellátásban részesülő kismamák is részesülhetnek gyermekgondozási segélyben (gyes).

MTI Gazdaság

111,7 milliárdot kap a kulturális tárca

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a költségvetés tervezete szerint 2013-ban az ideinél több mint 9 százalékkal többet, összesen 111,7 milliárd forintot költhet kulturális és közösségi szolgáltatásokra.

MTI Itthon

Támogatott gyógyszerek: augusztustól jöhet a spanyol modell

Már augusztustól bevezetné a kormány az egészségbiztosító által régóta támogatott gyógyszerek körét érintő úgynevezett spanyol modellt – derül ki az egészségügyi salátatörvényhez vasárnap benyújtott egyik zárószavazás előtti indítványból.

MTI Itthon

L. Simon: egy ideje beszéltünk a kinevezésemről

Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a Nemzeti Kulturális Alapról (NKA) szóló törvény módosítása, amely szerint az NKA elnöke az emberi erőforrások minisztere lesz - közölte az MTI-vel a kultúráért felelős államtitkári posztot június 18-ától betöltő L. Simon László, aki alelnökként irányítja majd az alapot.

MTI/hvg.hu Itthon

Lemondott Szőcs Géza

Lemondott Szőcs Géza, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Szőcs Géza lemondását, egyben felkérte, hogy a továbbiakban miniszterelnöki főtanácsadóként végezze tevékenységét.

MTI Itthon

Szigorúbban kezelik az iskolából lógást mostantól

Módosul a szociális és a gyermekvédelmi törvény; a várható törvénymódosítás értelmében a gyermekvédelmi gondoskodásból kikerülő fiatalok életkezdésének megkönnyítése érdekében lakásalapot hoznak létre, bevezetik a befogadó szülő jogintézményét, valamint szigorúbban kezelik majd az igazolatlan iskolai hiányzásokat.

MTI Plázs

Abortusztabletta: a női szervezetek nem értik a minisztériumot

Női jogvédő szervezetek szerint az abortusztablettáról nincs szakmai vita, a készítmény bevezetését az Egészségügyi Világszervezet, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) illetékes szakmai tanácsadó testülete, a Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium is azért támogatta, mivel azt biztonságosnak és hatékonynak tartják.

hvg.hu Plázs

Államtitkárság: még lezáratlan kérdés az abortusztabletta ügye

Az ún. abortusztabletta regisztrációja elkerülhetetlen EU-tagállami kötelezettség, a tagországok számára kötelezően betartandó Európai Gyógyszerkódex előírása szerint történt - közölte az az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága hétfőn. Az OEP általi befogadás és a szer fekvőbeteg intézmények által történő alkalmazása, beszerzése még nyitott, azaz lezáratlan kérdés.

hvg.hu Itthon

Nemzeti vagyonleltárunk lesz a "gazemberségek" ellen

Nemzeti vagyonleltárt hoz létre az egészségügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Balog Zoltán miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kórházbezárások nélkül szeretnék a kapacitásokat úgy irányítani, hogy funkcióváltással a betegek talán távolabb, de a legoptimálisabb ellátást kapják meg. A tárcavezető beszélt arról is, hogy az oktatási rendszer átalakítására azért van szükség, mert a régi a végnapjait élte.

MTI Itthon

Navracsics helyesli, hogy elvisznek tőle két államtitkárságot

Szakmailag jó döntésnek tartja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, hogy két államtitkárság - a nemzetiségekkel és a társadalmi felzárkózással foglalkozó - átkerül az általa vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi), amelynek új vezetője Balog Zoltán.

1
42 43 44 45 46 47 48

A címlapról ajánljuk