MTI Itthon

Erdő Péter: a szabadság alapja az ember méltósága

Minden szabadság alapja az ember méltósága. A bűntől és a haláltól azért szabadulunk meg, hogy Isten boldogságában részesüljünk és ebben segítsünk másokat is - mondta Erdő Péter az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Mátraházi Zsuzsa Itthon

Erdő Péter: „Ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb”

Miért választotta az egyházi pályát? Honnan jött az ötlet, hogy látogasson végig minden plébániát, amely a fennhatósága alá tartozik? Mi gondol szegénységről, menekültekről, antiszemitizmusról és nemzetek közötti közeledésről? Húsvét előtt a HVG Portré rovata a tudományos munkájáért március 15-én Széchenyi-díjjal kitüntetett Erdő Péter bíborost mutatta be.

hvg.hu Itthon

Erdő Péter nem zárta karanténba a Magyar Nemzetet

A magyar egyházfő a konzervatív napilapnak adott húsvéti interjújában arról beszél, hogy az Európába érkező menekültek körében nagy a vágy arra, hogy beilleszkedjenek a helyi közösségekbe, és sokan nyitottak a keresztségre is.

hvg.hu Itthon

Erdő Péter: Ne az élmények alapján tájékozódjunk!

Az állandó változások okozta bizonytalanság táptalajt ad a leegyszerűsített üzenetekkel operáló, a gondolkodást háttérbe szorító törekvéseknek – erről is beszélt konzervatív hallgatósága előtt a Várkert Bazárban Erdő Péter bíboros.

hvg.hu Itthon

A pápa csak mosolyog és hallgat, amikor meghívják Magyarországra

Korábban kész tényként kezelték, hogy a pápa 2016-ban Magyarországra jön, de egyre gyanúsabb, hogy a látogatás elmarad, és még csak nem is a magyar kormány politikája miatt, ahogy korábban rebesgették. Veres András és Erdő Péter a közelmúltban újra meghívta az egyházfőt, de ő nem válaszolt sem igennel, sem nemmel. A Nol forrásai szerint komoly formában eleve nem szerepelt a terveiben, hogy idelátogasson.

Bendl Vera Itthon

Kit érdekel, hogy egy magyar hívő mit gondol?!

Elégedett lehet-e Ferenc pápa azzal a segítségnyújtással, amit a Magyar Katolikus Egyház a menekülteknek biztosított? – erről kérdezte a hvg.hu Perintfalvi Ritát, a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének elnökét. A kutatóként dolgozó katolikus hittudós beszélt arról is, hogy Magyarországon nem volt nyilvános az az online kérdőív, melyben a pápa a hívek véleményét kérdezte a családdal, a válással, az abortusszal vagy a melegekkel kapcsolatos egyházi szabályozásról.

Gergely Zsófia Itthon

„Menekült voltam, és befogadtatok" – ugranak-e a magyar papok a pápa parancsára?

Nem szívesen nyilatkoznak a magyar plébánosok a menekültkérdésről még az után sem, hogy Ferenc pápa félreérthetetlenül a támogatásukra szólította fel a katolikus egyházat. Akik mégis megszólalnak, épp olyan megosztottak a kérdésben, mint a társadalom: egy plébános egyenesen iszlám terjeszkedésnek nevezte a menekülthullámot, és azon háborog, miért szemetelnek, míg egy társa már beköltöztette volna őket a plébániájára. Erdő Péter bíboros vezetésével az egyházi vezetők sietve felsorakoztak a pápai iránymutatás mellett – kérdés, hogy ez a gyakorlatban jelent-e majd bármilyen konkrét segítséget.

hvg.hu Itthon

Erdő Péter válaszolt a pápa felhívására

Erdő Péter bíboros és Veres András püspök megköszönte Ferenc pápának az útmutatást, amit "készséggel és örömmel" követnek. A katolikus püspöki konferencia egyelőre vizsgálja, hogy milyen konkrét lépésekkel tudják teljesíteni az egyházfő kérését, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekültcsaládot.

hvg.hu Itthon

Erdő Péter: "Kiragadták az összefüggéseiből a szavaimat"

Az Eszergom-budapesti érsek a héten azt mondta, embercsempésszé válnának, ha menekült gyereket fogadnának be lakásukba. Most az Indexnek arról beszélt, milyen sokat setgített a katolikus egyház a menekültkrízis szenvedő alanyain.

MTI Itthon

Trócsányi Erdő Péterrel is leül majd tisztázni a helyzetet

Trócsányi László szerint szeptember 15-e mérföldkő lesz, új helyzetet teremt a tömeges bevándorlással összefüggő törvény hatálybalépése. Az igazságügyi miniszter pénteken Budapesten arról is beszélt, le fog ülni az egyházi vezetőkkel, hogy tisztázza velük, hogyan tudnak segíteni a menekülteknek.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk