Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Szentmisét tartottak Rómában a magyar zarándokoknak

Erdő Péter bíboros szentmisét mutatott be a Rómába érkezett mintegy ezer magyar zarándoknak a Santo Stefano Rotondo templomban.

MTI

Erdő Péter: Húsvét üzenete, hogy nincs feloldhatatlan ellentét

A feltámadásnak az is az üzenete, hogy nincs feloldhatatlan ellentét, nincs jóvátehetetlen bűn, nincs felesleges ember vagy közösség - mondta Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

MTI

Magyar köztévés műsort áldott meg a pápa

Ferenc pápa áldását Erdő Péter bíboros tolmácsolta a Jónak lenni jó stábjának.

MTI

Erdő Péter: a több arcú világ megváltoztatja az embereket

A Vatikánban lezajlott bíborosi tanácskozásokról, a családról szóló októberi szinódus előkészületeiről és XVI. Benedek pápa egy évvel ezelőtti lemondásáról is beszélt a konzisztóriumon Rómában tartózkodó Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.

MTI

Fotók: tömegek bámulták a lebegő tornyot a Bosnyák téren

Fotók: tömegek bámulták a lebegő tornyot a Bosnyák téren

Rengtegen voltak a zuglói Bosnyák téren, ahol Papcsák Ferenc kerületi polgármester jelenlétében Erdő Péter bíboros megáldotta, majd a helyére emelték a Páduai Szent Antal templom most elkészült kilenctonnás toronysisakját.

hvg.hu

Kápolna lesz a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, az erről szóló együttműködési szerződést az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye képviseletében Erdő Péter bíboros, a kórház részéről pedig Bodnár Attila főigazgató írta alá - közölte az egészségügyi intézmény.

MTI

Ferenc pápa új megbízatást adott Erdő Péternek

A jövő októberi püspöki szinódus főrelátora lesz a magyar bíboros. A kinevezés "elsősorban rengeteg munkát jelent. A beérkező előkészítő anyagokból össze kell állítani egy okmányt, amelynek az ismertetésével kezdődnek a szinódus megbeszélései" – mondta Erdő Péter.

MTI

Halálos bűn a homoszexualitás egy magyar hittankönyv szerint

Halálos bűnnek nevezte Erdő Péter bíboros testvére az általa írt hittankönyvben a homoszexualitást – számolt be a Hír24. A katolikus egyház azt ígéri, kijavítják az ominózus részt.

hvg.hu

Házasság, hittan: Erdő Péter nem értett egyet Semjénnel

Erdő Péter bíboros kifejezetten ellenezte, hogy államilag elismert legyen az egyházi esküvő. A katolikus püspöki kar elnökéből nem váltott ki lelkesedést a „kötelezően választható” etika és hittan ötlete sem – tanúsítja egy, a Népszabadság birtokába került jegyzőkönyv, amely a Szentszék és a magyar állam képviselőiből álló vegyes bizottság 2010. októberi üléséről készült.

hvg.hu

"Bizonyos idegesség figyelhető meg" - Erdő Péter bírálta a kormányt

Másfél éve húzódik a hittanoktatással kapcsolatos kérdések megoldása - mondta Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a testület őszi rendes ülése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

MTI

Litvániába küldte Ferenc pápa Erdő Pétert

A litvániai evangelizáció 600. évfordulójának ünnepségére Ferenc pápa különleges küldötteként szerdán Litvániába utazott Erdő Péter bíboros, prímás.

MTI

Ferenccel találkozott Erdő Péter

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) Erdő Péter esztergomi-budapesti érsek vezette elnökségét fogadta pénteken Ferenc pápa a Vatikánban.

MTI

Meglepő nevek az Akadémia új tagjai között

Meglepő nevek az Akadémia új tagjai között

Volt főméltóság, katolikus egyházi vezető és konzervatív közgazdász is bekerült a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjai közé.

hvg.hu

Új templom épül Újbudán

Új katolikus templom építésébe kezd az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye júniusban a Budapest-Lágymányosi Szent Adalbert plébánia területén. A Boldog Meszlényi Zoltán-templom alapkövét Erdő Péter bíboros helyezi el kedd este.

MTI

Nem gondolta, hogy esélyes – Erdő a pápaválasztásról

"Nagyon reális lelkülettel" fogadta Erdő Péter, hogy a pápaválasztás esélyesei között emlegették, de nem gondolta, hogy ennek komoly alapja lenne – mondta a bíboros, esztergom-budapesti érsek a Heti Válasznak adott interjújában.

hvg.hu

Magyar egyházi vezetők a húsvétról

A bíboros az esztergomi bazilika húsvétvasárnapi miséjén beszélt, Bölcskei Gusztáv református püspök pedig a debreceni Nagytemplomban.

Erdő Péter örömhíre

Jézus feltámadása hitünk középpontja, ez az az örömhír, amely már most boldoggá teszi a mi életünket is - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján mondott szentbeszédében szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

MTI

Ferenc pápa egyszerűségében vonzó tanításairól beszélt Erdő Péter

Ferenc pápa első tanításai figyelemreméltóan egyszerűek, ugyanakkor alapvetőek, lényegre törőek - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek pénteken a budapesti Szent István-bazilikában az új pápáért tartott hálaadó szentmisén.

MTI

Erdő Péter "végtelenül örül" Ferenc pápának

Erdő Péter "végtelenül örül" Ferenc pápának

Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke és az elnökség tagjai levélben fejezték ki "végtelen örömüket" Ferenc pápának megválasztása alkalmából.

MTI

Eurovíziós Pápafesztivál

Eurovíziós Pápafesztivál

Kiszúrtak velünk megint, nem Erdő Péter lett a pápa.

1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X