hvg.hu Kult

Mit gondol Bródy János a Quimby Forradalmáról? – itt meghallgathatja az új albumot

Jónás jelenései címmel jelent meg a Quimby legújabb albuma, amelyet szombaton be is mutat az Arénában. Mi pedig megmutattunk egy-egy dalt a lemezről zenészeknek, íróknak, rendezőknek, és arra kértük őket, írják le, mi jut először eszükbe róluk. Olvasóinknak most mutatjuk az összes dalt, és a felkértek kommentjeit egyaránt.

hvg.hu Kult

Filmet rendez Eszenyi Enikő

A Vígszínház igazgatója régi álmát váltja valóra, több kisfilmet rendez egykori mestere, Kapás Dezső novelláiból. A forgatások augusztusban kezdődnek a Vígszínház művészeinek közreműködésével. A kisfilmek önállóan is megtekinthetők, október 23-án pedig a Pesti Színház előadásában láthatók majd, ahol a Vígszínház társulata az ’56-os forradalomra emlékezik.

hvg.hu Itthon

Újabb listák a legbefolyásosabb magyar nőkről

A napokban megjelent, az üzleti életet vizsgáló női Forbes-lista után az Observer is közzétett több kategóriában listákat, amiket a nők médiaszereplése és -befolyása alapján rangsorolt. Törőcsik Mari, Kálmán Olga, Lévai Anikó is nyert.

Bicsérdi Ádám Kult

Visszanyalt a sztracsatellafagyi

Nosztalgiázó, dráma és szatíra között bizonytalanul billegő mozi lett Kern András új filmjéből, a Gondolj rámból, amely jutalomjáték helyett sokszor csak színpadias erőlködés lett. Csak azoknak ajánljuk, akik hiányolják a mozik kínálatából a kilencvenes éveket idéző megoldásokat, és a kellemest egy pozitív jelzőnek tartják filmek esetében.

hvg.hu Kult

Kern András "meg akar halni" – itt a Gondolj rám előzetese

19 év után rendezett újra filmet Kern András, ezúttal egy Vámos Miklós novella alapján forgatott. A Gondolj rám történetében egy haldokló orvost alakít, a többi szerepben feltűnik Eszenyi Enikő, Elek Ferenc és Törőcsik Franciska is, a zenét pedig Presser Gábor szerezte.

MTI Kult

Eszenyi Enikő: Pap Vera pótolhatatlan a magyar színházi életben

"Pap Vera csodálatos színésznő és rendkívüli kolléga volt" – emlékezett a csütörtökön elhunyt színművészre pályatársa és barátja, a Vígszínház igazgatója. Halála pótolhatatlan veszteség az egész magyar színházi élet, de különösen a Vígszínház számára, ahol már főiskolás korában is játszott – mondta Eszenyi Enikő.

hvg.hu Itthon

Forbes: Lévai Anikó, Orbán felesége a legbefolyásosabb nő

Összeállította a legbefolyásosabb nők listáját a Forbes, a közélet kategóriában a miniszterelnök felesége került az első helyre. Lévai Anikó állítja, ritkán kér Orbán Viktortól, de a kormányfő olyankor odafigyel a véleményére.

hvg.hu Kult

„Azt gondoltam, könnyűzenét írni bárki tud”

Ha színház, akkor Alföldi Róbert és Eszenyi Enikő, ha pop, akkor Eurovízió, ha pedig komolyzene, akkor csakis a legjobbak – itthon és külföldön is. Bella Máté Junior Prima-díjas zeneszerző még nem töltötte be a harmincat, de már most megadatott neki, hogy Magyarország kulturális krémjével dolgozzon együtt. Interjú.

hvg.hu Kult

Eszenyi Enikő köszönetet mondott

A Vígszínház újabb ciklusra kinevezett igazgatója a teátrum honlapján köszönte meg a támogatóinak, a nézőknek bizalmat. Február 25-én a Fővárosi Közgyűlés öt évvel hosszabbította meg igazgatói kinevezését.

MTI Kult

Csak Eszenyi Enikő pályázott a Vígszínház igazgatói posztjára

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a határidő lejártáig – közölte szerdán az MTI érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő, aki már korábban is jelezte, hogy pályázni fog, szerdán megerősítette: beadta pályázatát.

Bodnár Zsolt Kult

Az ilyenek miatt ábrándultunk ki a magyar filmből

A stand-uposokról szóló Dumapárbajban minden megtalálható, ami azokban a magyar "vígjátékokban", amik miatt leszoktunk a hazai filmekről. Az elképesztően bugyuta történet mellé kínosan humortalan párbeszédek társulnak, mindezek Hadházi László és Kiss Ádám szájából - és még az olyan nagyszerű színészek sem menekülnek a ragadós gagyiság elől, mint Eszenyi Enikő.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk