hvg.hu Itthon

Európa Tanács: Börtönszerűek a magyar tranzitzónák

Az Európa Tanács szakértői bizottsága egyebek mellett azt kifogásolta, hogy kevés a férőhely a zónákban, sokan a határ túloldalán kénytelenek várakozni. A Fidesz szerint az Európa Tanács szakértői be akarják engedni a migránsokat.

hvg.hu Itthon

208 gyereket sikerült őrizetben tartanunk a tranzitzónákban

Egy Európa tanácsi szervezet régóta figyeli Magyarországot, ajánlásokat fogalmaz meg, majd azok betartását is monitorozza. Legutóbbi jelentésük a kormány két sikertörténete, a migráció és a romaügy terén állapítja meg: az ajánlásaikat a kormány nem vette figyelembe. A tranzitzónákban gyerekeket és kísérő nélküli kiskorúakat tartunk fogva, a romák rossz lakhatása és a diszkrimináció ellen keveset sikerült tenni.

MTI Itthon

Nekiment a Stop Sorosnak az Európa Tanács emberi jogi biztosa

Nils Muiznieks, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa csütörtöki közleményében aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban, amely véleménye szerint tovább súlyosbítja a szabadságjogok helyzetét Magyarországon.

MTI Világ

ET: Európában tort ül a populizmus és a gyűlöletbeszéd

Az iszlámellenességet, az antiszemitizmust és a homofóbiát súroló retorikát a politikai fősodor is beveti több európai országban – állapította meg a populizmusról és a gyűlöletbeszédről szóló jelentésében az Európa Tanács szakértői bizottsága.

MTI Itthon

Szijjártó: Kipécézték, és aljasan támadják Magyarországot

Európa súlyos, történelmi kihívásokkal szembesül, és ezek elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Cipruson, ahol az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülése után.

MTI Világ

A török referendum nem felelt meg a nemzetközi normáknak

A vasárnapi török népszavazás nem felelt meg az Európa Tanács normáinak – közölték a szervezet és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) közös törökországi megfigyelő küldöttségének vezetői.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával