A magyar médiaügyekről érdeklődik a Velencei Bizottság

A jelenlegi médiaszabályozásról tájékozódtak Budapesten a Velencei Bizottság tagjai, akik jelentésben foglalják majd össze tapasztalataikat - közölték szocialista képviselők, miután az Országgyűlés két bizottságának tagjai pénteken megbeszélést folytattak az Európa Tanács (ET) tanácsadó szervével.

MTI

Korrupció: Az Európa Tanács szerint nagy baj van a magyar pártpénzekkel

Az ET által létrehozott korrupcióellenes intézmény korrupció elleni ajánlásait kéri számon a magyar kormányon. A tavaly nyári jelentésükben tett tizenöt ajánlás közül hatot Magyarország kielégítő módon megvalósított, négyet viszont részben, ötöt pedig egyáltalán nem valósított meg – írták. Leginkább a pártfinanszírozás átláthatóságával kapcsolatban van pótolnivaló, ezzel kapcsolatban az "elkeserítő" kifejezést is használták az ET dokumentumában.

MTI

Franciaországban nem tilos a gyerekek elfenekelése és megpofozása

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács elmarasztalta Franciaországot, amiért nem tiltja egyértelműen a gyermekek testi fenyegetését. Az Európa Tanács 47 tagállama közül 27 országban, köztük Magyarországon is, a jog egyértelműen tiltja a gyermekek testi fenyítését.

MTI

Oroszország fontolgatja az Európa Tanácsból való kilépését

Az ET közgyűlése szerda este megfosztotta szavazati jogától az orosz küldöttséget, amire Moszkva úgy reagált: megszakít mindenfajta hivatalos kapcsolatot a szervezettel.

MTI

Európa Tanács: Európa tartson ki a humor és a szatíra mellett

Az elfogadott határozat kimondja: meg kell védeni az állam és az egyházak szétválasztását, valamint preventív intézkedésekre is szükség van, hogy a börtönökben, a közösségi oldalakon, oktatási intézményekben és a hátrányos helyzetű lakónegyedekben elejét lehessen venni a radikalizálódásnak.

MTI

Európa Tanács: Oroszország közvetlenül felelős az ukrán válságért

Oroszország közvetlenül felelős azért, hogy a kelet-ukrajnai helyzet kiéleződik – ezt állapította meg az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése az ukrán válsággal összefüggésben kedden elfogadott határozatában. A szavazati joggal nem rendelkező orosz delegáció elutasította a határozatot azzal az indokkal, hogy a kelet-ukrajnai viszály Ukrajna belügye, és Oroszországnak nincs semmi köze hozzá.

MTI

Németh Zsolt: soha többé újabb Jaltát!

Németh Zsolt: soha többé újabb Jaltát!

Ukrajnában politikai megoldás kell, de az nem lehet újabb "Jalta" – mondta Németh Zsolt kedden Strasbourgban.

MTI

Itt a jelentés: aggódik Magyarország miatt az Európa Tanács

Itt a jelentés: aggódik Magyarország miatt az Európa Tanács

Júliusban járt Budapesten az Európa Tanács emberi jogi biztosa, vizsgálatának jelentését pedig ma hozták nyilvánosságra Strasbourgban. Nils Muiznieks szerint egyre több fenyegetés éri a sajtó sokszínűségét, a reklámadó pedig tovább korlátozza a sajtószabadságot Magyarországon. A biztos továbbra is aggasztónak látja az antiszemitizmust és a cigányellenességet az országban.

hvg.hu

Az Európa Tanács szerint jó, hogy nyilvános a CIA-börtönökről szóló jelentés

Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács (ET) főtitkára szerdán üdvözölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos börtöneiről szóló szenátusi jelentés nyilvánosságra hozatalát, és közölte, hogy a dokumentum megerősítette a páneurópai szervezet korábbi beszámolóit.

MTI

A baltás gyilkos elengedése miatt marasztalta el az Európa Tanács Azerbajdzsánt

A baltás gyilkos elengedése miatt marasztalta el az Európa Tanács Azerbajdzsánt

Az életfogytiglanra ítélt Ramil Safarovot Magyarország az Európa Tanács külföldi foglyok átadásáról szóló egyezménye alapján adta át Azerbajdzsánnak. A baltás gyilkost hazájában kegyelemben részesítették, amivel több diplomáciai elvet megsértettek az ET szerint.

MTI

"A szólásszabadság joga nem terjedhet ki a gyűlöletbeszédre"

A neonáci és szélsőséges mozgalmakról szóló vita keretében az Európai Néppárt vezérszónokaként Németh Zsolt elmondta: az Európa Tanács kiváló fóruma annak, hogy ezt az összeurópai szinten jelentkező problémát, a szélsőséges pártok megerősödését európai szinten kezeljék.

MTI
Hirdetés

Az iraki keresztényekért aggódik Orbán Viktor

Az iraki keresztényekért aggódik Orbán Viktor

Orbán Viktor a keresztények védelmében való fellépést kér az Európai Tanácstól.

MTI

Nyílt levélben érkezett dorgálás Lázárnak Strasbourgból

Nyílt levélben érkezett dorgálás Lázárnak Strasbourgból

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa a civil szervezetek elleni Kehi-vizsgálatok miatt aggódik. Arra kérte a kormányt, függesszék fel a civilek kiemelt ellenőrzését, amíg meg nem teremtik az eljárás törvényi feltételeit. A Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben válaszolt Nils Muiznieksnek.

hvg.hu

Jagland még öt évig az Európa Tanács főtitkára lesz

Jagland még öt évig az Európa Tanács főtitkára lesz

A norvég politikussal szemben egyedül a német liberális Sabine Leutheusser-Schnarrenberger indult a tisztségért, de győztesen került ki a versenyből, újraválasztották.

MTI
Hirdetés

Bojkottálják az oroszok az ET Parlamenti Közgyűlésének ülésszakát

Oroszország megszakította az együttműködést a Parlamenti Közgyűléssel arra az időre, amíg az orosz küldöttséget sújtó szankciók hatályban maradnak.

MTI

Szót emelt az ET a magyar börtönök miatt

Szót emelt az ET a magyar börtönök miatt

A tagállamok közül Szerbiában, Olaszországban, Cipruson, Magyarországon és Belgiumban jelenti a legkomolyabb gondot a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltsága az Európa Tanács jelentése szerint.

MTI

Magyar panelházakra is ad pénzt az Európa Tanács

Magyar panelházakra is ad pénzt az Európa Tanács

A Magyar Fejlesztés Bank (MFB) Zrt. 75 millió eurós hitelkeret-megállapodást kötött az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (CEB) - közölte az MFB szerdán.

MTI

Oroszországnak nincs több szava az ET parlamenti közgyűlésében

Felfüggesztették Oroszország szavazati jogát az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében.

MTI

Kárpátalját követelő pólóban szólalt fel az ET-ben Gaudi-Nagy

Ukrajna mesterséges állam, és Kárpátaljának Magyarországhoz kellene tartoznia – fejtette ki Gaudi-Nagy Tamás az Európa Tanács közgyűlésében.

Budapestre jött az Európa Tanács filmalapja

19 koprodukció, köztük két magyar részvétellel készülő film gyártásának támogatásáról született döntés.

MTI
Hirdetés
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X