MTI Itthon

Nekiment a Stop Sorosnak az Európa Tanács emberi jogi biztosa

Nils Muiznieks, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa csütörtöki közleményében aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban, amely véleménye szerint tovább súlyosbítja a szabadságjogok helyzetét Magyarországon.

MTI Világ

ET: Európában tort ül a populizmus és a gyűlöletbeszéd

Az iszlámellenességet, az antiszemitizmust és a homofóbiát súroló retorikát a politikai fősodor is beveti több európai országban – állapította meg a populizmusról és a gyűlöletbeszédről szóló jelentésében az Európa Tanács szakértői bizottsága.

MTI Itthon

Szijjártó: Kipécézték, és aljasan támadják Magyarországot

Európa súlyos, történelmi kihívásokkal szembesül, és ezek elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Cipruson, ahol az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülése után.

MTI Világ

A török referendum nem felelt meg a nemzetközi normáknak

A vasárnapi török népszavazás nem felelt meg az Európa Tanács normáinak – közölték a szervezet és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) közös törökországi megfigyelő küldöttségének vezetői.

MTI Gazdaság

Lenne még mit tenni a pénzmosás ellen Magyarországon

Üdvözlendő, hogy emelkedőben van a pénzmosási ügyekben indított eljárások száma Magyarországon, azonban a jelenleginél is határozottabb fellépésre lenne szükség a hatóságok részéről – írta ki szerdai jelentésében az Európa Tanács pénzmosás elleni bizottsága (Moneyval).

MTI Itthon

Gumibot, verés: lesöpörték itthon az ET menekültek miatti ajánlását

A Magyarországon fogva tartott külföldi állampolgárok többsége kielégítőnek találta a magyar hatóságok eljárását, mások viszont arról számoltak be, hogy a rendőrök és a büntetés-végrehajtási tisztségviselők nem megfelelő bánásmódot alkalmaztak velük szemben – derült ki az Európa Tanács (ET) kínzás elleni bizottságának (CTP) friss jelentéséből. A magyar hatóságok úgy reagáltak, hogy az állítólagos nem megfelelő bánásmóddal kapcsolatos ajánlást nem tartják indokoltnak.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk