Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Itt a jelentés: aggódik Magyarország miatt az Európa Tanács

Itt a jelentés: aggódik Magyarország miatt az Európa Tanács

Júliusban járt Budapesten az Európa Tanács emberi jogi biztosa, vizsgálatának jelentését pedig ma hozták nyilvánosságra Strasbourgban. Nils Muiznieks szerint egyre több fenyegetés éri a sajtó sokszínűségét, a reklámadó pedig tovább korlátozza a sajtószabadságot Magyarországon. A biztos továbbra is aggasztónak látja az antiszemitizmust és a cigányellenességet az országban.

hvg.hu

Az Európa Tanács szerint jó, hogy nyilvános a CIA-börtönökről szóló jelentés

Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács (ET) főtitkára szerdán üdvözölte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos börtöneiről szóló szenátusi jelentés nyilvánosságra hozatalát, és közölte, hogy a dokumentum megerősítette a páneurópai szervezet korábbi beszámolóit.

MTI

A baltás gyilkos elengedése miatt marasztalta el az Európa Tanács Azerbajdzsánt

A baltás gyilkos elengedése miatt marasztalta el az Európa Tanács Azerbajdzsánt

Az életfogytiglanra ítélt Ramil Safarovot Magyarország az Európa Tanács külföldi foglyok átadásáról szóló egyezménye alapján adta át Azerbajdzsánnak. A baltás gyilkost hazájában kegyelemben részesítették, amivel több diplomáciai elvet megsértettek az ET szerint.

MTI

"A szólásszabadság joga nem terjedhet ki a gyűlöletbeszédre"

A neonáci és szélsőséges mozgalmakról szóló vita keretében az Európai Néppárt vezérszónokaként Németh Zsolt elmondta: az Európa Tanács kiváló fóruma annak, hogy ezt az összeurópai szinten jelentkező problémát, a szélsőséges pártok megerősödését európai szinten kezeljék.

MTI

Az iraki keresztényekért aggódik Orbán Viktor

Az iraki keresztényekért aggódik Orbán Viktor

Orbán Viktor a keresztények védelmében való fellépést kér az Európai Tanácstól.

MTI

Nyílt levélben érkezett dorgálás Lázárnak Strasbourgból

Nyílt levélben érkezett dorgálás Lázárnak Strasbourgból

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa a civil szervezetek elleni Kehi-vizsgálatok miatt aggódik. Arra kérte a kormányt, függesszék fel a civilek kiemelt ellenőrzését, amíg meg nem teremtik az eljárás törvényi feltételeit. A Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben válaszolt Nils Muiznieksnek.

hvg.hu

Jagland még öt évig az Európa Tanács főtitkára lesz

Jagland még öt évig az Európa Tanács főtitkára lesz

A norvég politikussal szemben egyedül a német liberális Sabine Leutheusser-Schnarrenberger indult a tisztségért, de győztesen került ki a versenyből, újraválasztották.

MTI

Bojkottálják az oroszok az ET Parlamenti Közgyűlésének ülésszakát

Oroszország megszakította az együttműködést a Parlamenti Közgyűléssel arra az időre, amíg az orosz küldöttséget sújtó szankciók hatályban maradnak.

MTI

Szót emelt az ET a magyar börtönök miatt

Szót emelt az ET a magyar börtönök miatt

A tagállamok közül Szerbiában, Olaszországban, Cipruson, Magyarországon és Belgiumban jelenti a legkomolyabb gondot a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltsága az Európa Tanács jelentése szerint.

MTI

Magyar panelházakra is ad pénzt az Európa Tanács

Magyar panelházakra is ad pénzt az Európa Tanács

A Magyar Fejlesztés Bank (MFB) Zrt. 75 millió eurós hitelkeret-megállapodást kötött az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (CEB) - közölte az MFB szerdán.

MTI

Oroszországnak nincs több szava az ET parlamenti közgyűlésében

Felfüggesztették Oroszország szavazati jogát az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében.

MTI

Kárpátalját követelő pólóban szólalt fel az ET-ben Gaudi-Nagy

Ukrajna mesterséges állam, és Kárpátaljának Magyarországhoz kellene tartoznia – fejtette ki Gaudi-Nagy Tamás az Európa Tanács közgyűlésében.

Budapestre jött az Európa Tanács filmalapja

19 koprodukció, köztük két magyar részvétellel készülő film gyártásának támogatásáról született döntés.

MTI

Ukrán vezetőkkel tárgyalnak az Európa Tanács elöljárói

Az új ukrán vezetés tagjaival tárgyal a jogállamisággal, valamint az emberi- és kisebbségi jogok védelmével kapcsolatos kérdésekről Thorbjörn Jagland, az Európa Tanács (ET) főtitkára és a szervezet elnökségét betöltő Ausztria külügyminisztere, Sebastian Kurz hétfőn Kijevben.

MTI

Rendkívüli ülést tartott az Európa Tanács miniszteri bizottsága

Rendkívüli ülést tartottak az Európa Tanács tagállamainak Strasbourgban tartózkodó állandó képviselői hétfőn, hogy megvitassák az ukrán válság ügyét - jelentette be a kormányközi szervezet. Az ülést Kijev kezdeményezésére hívták össze.

MTI

Európa Tanács: nem szabad megfeledkeznünk a melegek Oroszországi korlátozásáról

Senki se engedje, hogy Szocsi tűzijátéka elhomályosítsa, hogy milyen emberi jogi sérelmek érik Oroszországban a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT-) közösség tagjait - emlékeztet csütörtöki közleményében Robert Biedron lengyel szocialista képviselő, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének jelentéstevője.

MTI

Így akarta leégetni az európaiakat a jobbikos képviselő

"Kelet-Közép-Európa gyarmatosításáról", illetve az Európai Parlamentben megszavazott, Magyarországról szóló Tavares-jelentés elfogadásának körülményeiről akarta kérdezni Gaudi-Nagy Tamás Martin Schulzot, de nap kapta meg a szót az Európa Tanácsban. A magyar parlamentben rendszeresen akciózó képviselő most is odatette magát.

hvg.hu

Jelenetet rendezett Strasbourgban az elnémított jobbikos

Jelenetet rendezett Strasbourgban az elnémított jobbikos

Az osztrák gazdák magyarországi földszerzése, a zsebszerződések ellen, illetve a magyar Szent Korona tekintélyének védelmében tiltakozott Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció országgyűlési képviselője az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének csütörtöki strasbourgi ülésén, Werner Faymann osztrák kancellár jelenlétében. Egy őr ki akarta tépni a feliratokat a kezéből, de ő ezt állítólag megakadályozta.

Elvették a szót Gaudi-Nagytól és azóta se adták vissza

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció országgyűlési képviselője az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének szerdai strasbourgi ülésén tiltakozott amiatt, hogy a testület előző elnöke tavaly decemberben megvonta tőle a szót az egyhetes januári ülésszak egész időtartamára, és ezt a büntetést az új elnök is fenntartja.

MTI

Újra női elnöke van az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének

Az első körben, a szavazatok abszolút többségével választotta elnökké hétfőn az Európa Tanács parlamenti közgyűlése a luxemburgi, liberális Anne Brasseurt. Ő a második nő ezen a poszton, és ő az első luxemburgi, aki elnyeri a tisztséget. A luxemburgi képviselő a brit Robert Waltert utasította maga mögé 165-125-ös szavazataránnyal.

MTI
1239

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X