MTI Világ

A török referendum nem felelt meg a nemzetközi normáknak

A vasárnapi török népszavazás nem felelt meg az Európa Tanács normáinak – közölték a szervezet és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) közös törökországi megfigyelő küldöttségének vezetői.

MTI Gazdaság

Lenne még mit tenni a pénzmosás ellen Magyarországon

Üdvözlendő, hogy emelkedőben van a pénzmosási ügyekben indított eljárások száma Magyarországon, azonban a jelenleginél is határozottabb fellépésre lenne szükség a hatóságok részéről – írta ki szerdai jelentésében az Európa Tanács pénzmosás elleni bizottsága (Moneyval).

MTI Itthon

Gumibot, verés: lesöpörték itthon az ET menekültek miatti ajánlását

A Magyarországon fogva tartott külföldi állampolgárok többsége kielégítőnek találta a magyar hatóságok eljárását, mások viszont arról számoltak be, hogy a rendőrök és a büntetés-végrehajtási tisztségviselők nem megfelelő bánásmódot alkalmaztak velük szemben – derült ki az Európa Tanács (ET) kínzás elleni bizottságának (CTP) friss jelentéséből. A magyar hatóságok úgy reagáltak, hogy az állítólagos nem megfelelő bánásmóddal kapcsolatos ajánlást nem tartják indokoltnak.

MTI Itthon

A romák helyzete miatt keményen bírálják Magyarországot

Rendszerszintű diszkrimináció éri a romákat az élet minden területén, a Magyarországon élő nemzeti kisebbségek képviselői általánosságban ugyanakkor kedvező helyzetről számoltak be - közölte friss jelentésében az Európa Tanács (ET) kisebbségvédelmi keretegyezményének tanácsadó bizottsága.

hvg.hu Itthon

Bepanaszolták a civilek a kormányt Strasbourgban

Elfogadhatatlannak tartja strasbourgi bírójelölés magyar listáját több mint egy tucat civilszervezet, ezért az Európa Tanácson keresztül akarják rászorítani a kormányt arra, hogy a normáknak megfelelő eljárásban válassza ki a jelölteket.

HVG Itthon

Megdöbbentő magyar rekord Strasbourgban: szétpereljük az államot

Strasbourgból nézve nyilván igazolódni látszanak a magyarra mint jogásznemzetre vonatkozó évszázados sztereotípiák: az Európa Tanács 47 tagállama közül egyetlenegyben sem indítottak a polgárok relatíve olyan sok emberi jogi pert tavaly saját kormányuk ellen, mint Magyarországon – állapítható meg az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) legutolsó ügyforgalmi adataiból.

hvg.hu Itthon

Elmarad a szegényeket védő jogi környezet az európai kívánalmaktól

A hajléktalanok és a szegény családok, valamint a romák helyzete számos jogi problémából eredeztethető, a magyar jogszabályok és a biztosítható szociális háló együttesen továbbra is messze vannak az európai kívánalmaktól az Európa Tanács Szociális Jogi Bizottságának friss jelentése szerint. A jelentéshez először fűzhettek hozzá megjegyzéseket civil szervezetek, ami árnyalta a kormány által szolgáltatott információkat.

MTI Világ

A menekült gyerekekért szólalt fel az Európa Tanács

"A nemzetközi védelemre szoruló, a háború, az erőszak és az üldöztetés elől menekülő gyermekek védelme elsődleges fontosságú kell hogy legyen valamennyi európai kormány számára" – mondta az Európa Tanács főtitkára.

MTI / hvg.hu Világ

Cameron szerint van előrelépés, de nincs megállapodás

Cameron csak akkor hajlandó bármilyen megállapodást kötni az EU-val, ha megkapnak mindent, amit kértek. Donald Tusk, az Európa Tanács elnöke a Cameronnal folytatott kétoldalú tanácskozást követően egy új javaslatot dolgoz ki, figyelembe véve a britek több ponton módosult igényeit.

MTI Világ

EU-csúcs: Cameron váratlan bejelentése mindent felforgatott

Bennfentes uniós források szerint David Cameron olyan javaslatot terjesztett az Európa Tanács elé, hogy Nagy Britannia akár 13 éven át is korlátozna egyes juttatásokat az unióból érkező munkavállalók számára, ami felforgatta mindenki várakozását, elhúzódnak a tárgyalások.

MTI Itthon

"Önkényes kilakoltatás" – Orbánékra is rádörögtek Strasbourgból

Hét ország, köztük öt EU-tagállam kormányait kereste meg levélben az Európa Tanács emberi jogi biztosa. Az Orbán-kormánynak is elküldött levélben arra sürgette az érintett országokat, tegyenek a romák diszkriminációja ellen. Arra hívta fel a figyelmet, hogy önkényesen zajlik a romák kilakoltatása.

1 2 3 4 5 6 7
11
A címlapról ajánljuk