hvg.hu Gazdaság

Már a Kanári-szigetek se marad a régi

A spanyol turizmus egyik fellegvárának tekinthető Kanári-szigetekre is beteszi a lábát a 21. század. Az Iberdola a tájkép részévé teszi a modern civilizáció szimbólumát, a szélturbinákat. De nem csak az üdülőszigeten.

MTI Gazdaság

Tarlósék felvesznek egy gigahitelt

A fővárosi önkormányzat összesen 300 millió euró értékben kötött két hitelszerződést az Európai Beruházási Bankkal (EIB). A megállapodást Tarlós István főpolgármester megbízásából Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Baranyay László, az EIB alelnöke írta alá kedden a városházán.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Százmilliárdos hitelkeretet igényel a főváros

A közgyűlés mai döntése értelmében 93 milliárd forint értékű euróalapú hitelkeretről kötnek megállapodást az Európai Beruházási Bankkal, de további hitelezésről is egyeztetnek. A pénz jelentős részét az uniós pályázatok önrészéhez akarják felhasználni, illetve más projektekhez is becsatornáznák.

hvg.hu Gazdaság

Szemrehányást kapott a kormány az Energiaklubtól

Még mindig nem tudni, miből és mennyivel támogatja majd a kormány meglévő épületeink energetikai felújítását, jól lehet, az új uniós költségvetési ciklus már rég elkezdődött, és a kormány nemrég nagy összegű hitelt is felvett az Európai Beruházási Banktól. Az Energiaklub szerint ez nem tekinthető normális ügymenetnek.

MTI Gazdaság

Magyarországon terjeszkedik az EU bankja

Az Európai Beruházási Banknál (EIB) arra számítanak, hogy az aláírt szerződések magyarországi volumene idén megduplázódik a tavalyi 756 millió euróhoz képest, mert a 2014-2020-as költségvetési periódus uniós támogatásainak kiegészítő finanszírozására 2015-ben kötik meg a szerződéseket.

MTI Gazdaság

A Mol hitelt vesz fel

A Mol Nyrt. 150 millió euró összegben lehívható hosszú távú hitelszerződést írt alá az Európai Beruházási Bankkal a magyar és horvát földgázszállító rendszereket összekötő vezeték finanszírozására - adta hírül az olajcég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával