MTI Világ

Le Pen megmutatta, mit gondol az igazságszolgáltatásról

Nem hajlandó vallomást tenni az elnökválasztási kampány ideje alatt Marine Le Pen. A radikális Nemzeti Front (FN) elnökét és államfőjelöltjét a párt állítólagos fiktív európai parlamenti asszisztensi állásainak ügyében kérdezték volna.

MTI Itthon

Tarlós odaszúrt Demszkynek 4-es metró-ügyben

Tarlós István nem hiszi, hogy a volt szabad demokrata főpolgármester, Demszky Gábor komolyan vehető a 4-es metró ügyében, mert – mint a Klubrádió keddi adásában kijelentette – "naponta ellentmond magának".

MTI Itthon

Péterfalvi szerint a nyilvánosságra tartozik az OLAF-jelentés

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint a nyilvánosságra tartozik az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése – írta pénteki számában a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.

hvg.hu Gazdaság

93 milliárd forintot követelhet vissza az EU a 4-es metró támogatásából

Súlyos szabálytalanságokat – csalást és lehetséges korrupciót – tárt fel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró kivitelezése során. A szervezet azt javasolja, hogy Magyarország fizessen vissza 93 milliárd forintot az építkezésre felvett uniós támogatásból – értesült a Politico.

MTI Gazdaság

Hidroterápiás futópad kutyáknak: kis magyar pénzlenyúlási ötletekre figyelt fel az EU

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2012 óta összesen 24 ajánlást tett a Legfőbb Ügyészségnek, ezek a hivatal közigazgatási vizsgálatai alapján felvetik a bűncselekmény gyanúját – mondta Fazekas Géza szóvivő. A Fővárosi Főügyészség hétfőn emelt vádat az egyik ilyen ügyben. Olyan is volt, hogy kutyáknak kialakított hidroterápiás futópad továbbfejlesztésére kértek támogatást úgy, hogy valójában nem is volt ilyen szándék.

hvg.hu Gazdaság

Nyomoznak, mert nem szóltak Tállainak, hogy nyomoznak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította Gondos Judit közigazgatási államtitkárt, hogy folytasson le vizsgálatot, hogy miért nem kapott tájékoztatást a NAV-ért felelős Tállai András államtitkár arról a nyomozásról, amelyet a NAV indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése alapján. Az OLAF a korrupcióellenes támogatások korrupt elköltésére bukkanhatott.

1 2

A címlapról ajánljuk