MTI Világ

Martens: az Orbán-kormány nagy kihívás előtt áll

Orbán Viktor és kormánya nagy társadalmi és gazdasági kihívás előtt áll; a Fidesz "fantasztikus választási győzelme" megmutatta, mennyire elégedetlenek voltak a magyar állampolgárok helyzetükkel - mondta Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke az Európai Ötletek Hálózata csütörtökön kezdődött tanácskozásának megnyitóján Budapesten.

hvg.hu Világ

Ismét Martens az Európai Néppárt elnöke

Ismét Wilfried Martens egykori belga miniszterelnököt választották az európai kereszténydemokrata és konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) elnökévé.

hvg.hu Világ

Az MDF kilép az Európai Néppártból

Az MDF kilép az Európai Néppártból, és kezdeményezi egy olyan szervezeti forma létrehozását, amely az MDF-hez hasonló, konzervatív pártokat tömöríti az unióban - jelentette be Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján a választmányi ülést követően.

MTI Világ

Volt lengyel kormányfő lehet az EP új elnöke

Jerzy Buzek volt lengyel kormányfőt javasolja az Európai Parlament (EP) következő elnöki tisztségére az Európai Néppárt frakciója - közölte vasárnap este Joseph Daul néppárti frakcióvezető.

Vélemény

"Illegitim" EP-kampány Magyarországon

Sólyom László szavait kölcsönvéve a legkevésbé demokratikusnak, Orbán Viktor erősebb megfogalmazását a helyzetre adaptálva akár illegitimnek is nevezhető, ami jelenleg Magyarországon európai parlamenti választási kampány címén zajlik.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk