MTI Gazdaság

Brexit: akár 2021 végéig is eltarthat az átmeneti időszak

A brit kormány csütörtökön ismertetett javaslatcsomagja szerint Nagy-Britannia "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió vámuniójának szabályrendszeréhez abban az esetben, ha az EU-tagság megszűnése utáni átmeneti időszak végéig nem sikerülne végleges megállapodást elérni a kétoldalú kereskedelem vámszabályozásáról.

HVG Gazdaság

Az első lövések Amerika és Európa között

Kiszámíthatatlanul alkudozó üzletemberként hirdetett kereskedelmi háborút Donald Trump az USA legfontosabb szövetségesei és gazdasági riválisa, Kína ellen. Elképzelhető a büntetővámok eszkalációja, az amerikai fenyegetés előtti meghátrálás, de Trump hangulatváltása is.

T. R. Itthon

Majd épp a sok zöldfülű bünteti meg Orbánt? Ne vicceljünk!

Az európai válságban Magyarország erős bástyának tűnik, ami az EP-választás előtt elég lehet a magyar kormányfőnek ahhoz, hogy a szúrós tekinteteken és az ejnye-bejnyéken túl megússza azt, hogy komolyabban is megregulázzák. Amíg Európa vezetői hullanak, ő 2030-ig tervez. A hvg.hu heti politikai elemzése.

hvg.hu Itthon

Fülke: Európa sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja Orbánt

Ráadásul ott van Ukrajna, ahol Magyarország próbál izmozni Oroszország érdekei mentén, miközben veszélyben a kisebbségek, közte a kárpátaljai magyarok. Magyar fókuszú külpolitikai beszélgetés a hvg.hu közéleti podcastjában.

hvg.hu Világ

Soros kampányolni kezd egy új Brexit-népszavazás mellett

Napokon belül kampányba kezd Soros György, hogy írjanak ki új népszavazást a Brexitről. Az előző referendum vége az lett, hogy megkezdődtek az EU-ból való kilépési tárgyalások. A milliárdos szerint ha a britek távoznának, azzal óriási károk történnének.

HVG Autó

Ezt kell tudni arról, mi teszi életveszélyessé az autózást az unióban

Az unióban 25 ezer, Magyarországon több mint 600 állampolgár veszíti életét évente közúti balesetben. Vajon az alkoholfogyasztás, az úthálózat minősége, a sebességkorlátok vagy az autók életkora befolyásolja a nemzeti statisztikákat? A képre kattintva az infografikát kinagyítva is böngészheti!

hvg.hu Itthon

Deutsch szerint Európa ma egy átnevelőtábor

Egyesek valamilyen hóborttól fogva megtagadják magukban a nemzeti identitásukat, az európai identitásuk végett, mondta a Fidesz EP-képviselője az Európa Jövője című konferencián.

1
4 5 6 7 8
132

A címlapról ajánljuk