hvg.hu Itthon

Meglepő felmérés: mégsem ördögtől való az EU-s menekültpolitika a magyarok szerint

A magyarok kétharmada szeretné, ha uniós megállapodás rendezné a menekültkérdést – derült ki az Eurobarométer reprezentatív felméréséből. A volt szocialista EU-tagok közül Magyarországon szeretnék a legtöbben, hogy több döntés szülessen közösségi szinten. A menekültkvótákat sem tartjuk ördögtől valónak. Egy szempontból viszont visszaigazolták a kormányzati kampány hatékonyságát az eredmények: a munkahelyeket féltjük a bevándorlóktól.

MTI Világ

Kevesebben dohányoznak Európában

2012-höz képest két százalékponttal, 28-ról 26 százalékra csökkent a dohányosok aránya az Európai Unióban - ismertette a vasárnapi dohányzásellenes világnap alkalmából pénteken az Eurobarometer friss felmérését az Európai Bizottság.

MTI Itthon

Kétszer annyian érzik magukat "európainak és magyarnak"

Az EU kedvező megítélése mind Magyarországon, mind az unió egészében erősödött az elmúlt egy évben, az uniós intézményekbe vetett bizalom pedig Magyarországon továbbra is az EU-átlag feletti - derül ki az Eurobarometer magyarországi nemzeti jelentéséből, amelyet szerdán mutattak be az Európai Bizottság budapesti képviseletén.

MTI Kult

Felmérés: Magyarország súlyosan csúszik a bárdolatlanság felé

Magyarországon 2007 óta 26 százalékkal 54 százalékra emelkedett azok aránya, akik sohasem vagy alig vesznek részt kulturális programokban. Európában 18, Magyarországon 7 százalék azoknak az aránya, akik gyakran vagy nagyon gyakran vesznek részt valamilyen kulturális eseményen.

MLF Itthon

Szorongásaink kifürkészéséből profitál a Fidesz

Ismét kifogta az ellenzék vitorlájából a szelet a Fidesz. Bár a bizonytalanok kezét megkötő regisztrációt az Alkotmánybíróság kilőtte, a rezsicsökkentéssel egy olyan kampányfegyvert vetett be a kormánypárt, mellyel a magyarok legfőbb félelmeire, szorongásaira adhat választ. Hiába magas még mindig az elégedetlenek aránya, még a bizonytalanok körében is a Fidesz tudott újabb támogatókat szerezni.

MTI Gazdaság

Eurobarometer: tíz százalékos sincs az elégedettek aránya Magyarországon

Egy friss európai uniós felmérés szerint óriási különbséget mutat az uniós tagállamok lakosságának véleménye saját országuk gazdaságának állapotáról: míg a legtehetősebb országokban 75 százaléknál is nagyobb a helyzetet jónak ítélők aránya, nyolc tagállamban, köztük Magyarországon a 10 százalékot sem éri el az elégedettek részesedése.

1 2

A címlapról ajánljuk