Gergely Zsófia Itthon

Gyanúsítás a palotaperben: újabb nagyvállalkozó állami célkeresztben?

Hűtlen kezelés miatt indult büntetőeljárás Nobilis Kristóf üzletember és két másik személy ellen a Lánchíd Palota ügyével kapcsolatban – tudta meg a hvg.hu. A palotát bérlő állami Eximbank régóta pereskedett Nobilisékkal, csakhogy ősszel első fokon vesztett. Egy forrásunk állítja: nem lehet véletlen, hogy elkezdték kriminalizálni az ügyben érintett üzletembereket, miután a polgári eljárásban nyerésre álltak.

hvg.hu Vállalkozás

Andy Vajna letudta eximbankos hitelét

Tavaly decemberben új hitelszerződések köttettek: az állami Eximbanktól kapott milliárdos hiteleket egy kereskedelmi bank hitelére cserélte a TV2. Pedig Szijjártó Péter szerint a Vajnának juttatott milliárdok nem minősülnek közpénznek.

hvg.hu Kult

Beszélő nevet kap Andy Vajna új tévécsatornája

Az új, férfiakra kihegyezett csatornán adják majd a Premier League meccseit, más sportközvetítések, filmek és egyéb műsorok mellett – Andy Vajna erre is költött az Eximbanktól kapott hitelből. Bár szombaton már kezdődik az angol bajnokság az Arsenal–Liverpool-meccsel, egyelőre nem tudni, mikor indul el az új adó.

MTI Gazdaság

Államadósság-matek: lesöpörné az NGM is az Eurostat kifogását

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint mind a kormányzati szektor, mind a pénzügyi vállalkozási szektor statisztikai adatait lényegesen torzítaná az Eurostatnak az a javaslata, hogy az Eximbankot sorolják át a kormányzati szektorba – közölte a minisztérium csütörtökön.

MTI Gazdaság

Schiffer kiperelné az Eximbank anyagait

Az LMP társelnöke keresetet adott be azért, hogy kiadják neki az Eximbank tavalyi, 16 milliárd forintos pályázatának adatait, amit egyébként maga a bank nem adott ki.

hvg.hu Gazdaság

Az Eximbank miatt áll Brüsszelben a bál

Az Eurostat, az EU statisztikai hivatala azt javasolja a magyar kormánynak, hogy az állami tulajdonú exportfinanszírozó bankját sorolja át az államháztartáson belülre. Egyelőre egyeztetnek, de ha az Eurostat kérését teljesíteni kell, Orbánék nézhetik, amint a korábbi évek államadósság-adatai elszállnak. Akár visszamenőleg is.

hvg.hu Gazdaság

Fidesz-közeli cégek kapták az Eximbank hiteleinek felét

Offshore hátterű, de a Matolcsy-féle jegybankkal korábban már üzletelő céget, illetve több kormányközeli tulajdonú, exporttevékenységet egyáltalán nem végző vállalkozásnak adott pénzt az Eximbank – írja a Népszabadság. Eximbankos hitelből vette meg Andy Vajna a TV2-t, és a baráti cégek komoly pénzeket kaptak budapesti ingatlafejlesztésekre is.

hvg.hu Gazdaság

Vajon kinek adta az Eximbank a 16 milliárdot?

Nem lehet tudni, hogy az Eximbank kinek ítélte oda azt az összesen 16 milliárd forintnyi tőkealapot, melyekre november végén írtak ki pályázatot. A Forbes úgy értesült, hogy a GB & Partners nyert, a cégnek van kapcsolata Rogán Antallal.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk