MTI / hvg.hu Világ

Láva ömlik a Mayon vulkánból, ezreket kellett evakuálni – fotók

A Mayon vulkán kráteréből kitörő láva elérte a 700 méteres, míg a hamufelhő a három kilométeres magasságot - közölte a helyi vulkanológiai intézet. A tűzhányót a Fülöp-szigeteki fővárostól, Manilától délkeletre fekvő Legazpi városból nézve, valamint Daraga város közeléből is lefotózták.

MTI Világ

Most már bármikor kitörhet a Mayon vulkán

Hatalmas hamufelhőt és szürke füstcsíkot bocsátott ki a Fülöp-szigetek legaktívabb tűzhányója hétfőn, emiatt a hatóságok megemelték a térségre érvényes riasztás szintjét.

hvg.hu Világ

Rodrigo Duterte fia kábítószerügyletbe keveredett és lemond

A kábítószer-kereskedelem ellen tűzzel-vassal – és sokszor törvénytelen módszerekkel – harcoló fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte legidősebb fia, Paolo Duterte lemond a davaói polgármester-helyettesi posztról. A lemondás oka, hogy Paolo Dutertét azzal vádolják, köze van egy kábítószer-ügyhöz.

hvg.hu Gazdaság

Gyilkos tájfun érkezésére készül VIetnam

Közel egymillió embert telepítenek ki Vietnam déli részén, ahova a Dél-kínai tenger felől hamarosan megérkezik a Tembin tájfun. A vihar a Fülöp-szigeteken kétszáz halálos áldozatot követelt, és 75 ezer ember otthonát semmisítette meg.

hvg.hu Világ

Trump a Fülöp-szigeteki önkényúrral pezsgőzik

Donald Trump amerikai elnök Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel pezsgőzött és beszélgetett barátságosan egy manilai díszvacsorán. A Fehér Ház urát nem zavarta, hogy vendéglátója nemrég beismerte, néhány évtizeddel ezelőtt maga is megölt egy embert, elnökként pedig az ország törvényeit figyelmen kívül hagyva indított hadjáratot a bűnözők, vagy az annak vélt személyek ellen.

MTI Világ

Új regionális emírt nevezett ki az Iszlám Állam

Új délkelet-ázsiai emírje van az Iszlám Államnak – közölte a Fülöp-szigeteki rendőrség parancsnoka hétfőn. A malajziai Amin Baco elődjével, a Fülöp-szigeteki Isnilon Hapilonnal október közepén végzett a helyi hadsereg.

1 2 3 4 5 6 7
19

A címlapról ajánljuk