hvg.hu Világ

Trump a Fülöp-szigeteki önkényúrral pezsgőzik

Donald Trump amerikai elnök Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel pezsgőzött és beszélgetett barátságosan egy manilai díszvacsorán. A Fehér Ház urát nem zavarta, hogy vendéglátója nemrég beismerte, néhány évtizeddel ezelőtt maga is megölt egy embert, elnökként pedig az ország törvényeit figyelmen kívül hagyva indított hadjáratot a bűnözők, vagy az annak vélt személyek ellen.

MTI Világ

Új regionális emírt nevezett ki az Iszlám Állam

Új délkelet-ázsiai emírje van az Iszlám Államnak – közölte a Fülöp-szigeteki rendőrség parancsnoka hétfőn. A malajziai Amin Baco elődjével, a Fülöp-szigeteki Isnilon Hapilonnal október közepén végzett a helyi hadsereg.

MTI Világ

Ötezer forintból vizsgálják Duterte drogellenes rémtetteit

A Fülöp-szigeteki parlament egy drasztikus lépéssel nagyjából ötezer forintnak megfelelő összegre csökkentette az ország vitatott drogellenes kampányát vizsgáló emberi jogi bizottság 2018-as költségvetését – jelentették be a helyi hatóságok szerdán.

hvg.hu Világ

Robbanás és lövöldözés Manilában

Az érintett részen nagyon sok hotel, bár és étterem található. Egyes jelentések szerint nagyon sok a sérült, pontos részleteket nem tudni.

hvg.hu Gazdaság

Hatmilliárd forintot adunk öbölkotrásra a véres kezű Duterte országának?

A gyilkosággal hencegő Fülöp-szigeteki elnök kormányának egyik tagja Magyarországra érkezett, és Szijjártó Péterrel is találkozott. Ha igaz, amit Emmanuel Pinol a Facebookon ír, akkor a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott tárgyalás rendkívül gyümölcsöző volt. A külügyi tárca csütörtök esti közleménye szerint nem egészen erről van szó.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk