hvg.hu Gazdaság

És akkor a nyugdíjasok éhezni fognak

A Brexit után honnan lesz pénz a magyar térkövekre? Jön az alapnyugdíj? Látta már a FHB vezérét rövidnadrágban? Ki tervezi meg a jövő városait? Ez a hvg.hu gazdasági rovatának heti összefoglalója.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Még hogy 5 millió! Az állami cégvezérek többet is kereshetnek

Ha azt gondolta, hogy az államnak legfeljebb havi 5 millió forintjába kerülhet egy vezérigazgató, akkor tévedett. Ez csak a bérplafon, a jogszabályok azonban simán megengedik, hogy egy állami cégvezér ennél jóval többet is hazavigyen. Bemutatjuk, hogyan.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Bepereli saját bankját az állam

A saját kisebbségi tulajdonában álló FHB-t támadja meg bíróságon az állam, miután kizárták a tőkeemelésből mint kisrészvényest. A pert indító MNV Zrt. szerint a kizárás egyértelműen arról szól, hogy csökkenteni akarják a magyar állam részesedését a pénzintézetben.

hvg.hu/MTI Gazdaság

4,5 milliárddal emelheti meg az FHB az alaptőkéjét

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlésén a részvényesek megszavazták, hogy az igazgatóság megemelheti meg az alaptőkét maximum 4,45 milliárd forinttal. A takarékszövetkezeti hitelpiacon túl újfajta hitelezési piacra lépne a bank.

MTI Vállalat + Vezető

Megvette az állam az FHB életjáradékos leányvállalatát

Az FHB Jelzálogbank október 9-én eladta az FHB Életjáradék Ingatlanbefektető Zrt.-t a magyar állam nevében és javára eljáró Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek, a vételár 1 millió forint volt. Az FHB csoport azt is közölte, hogy az idei harmadik negyedévben 7,2 milliárd forint, illetve az idei első kilenc hónapban 9,6 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el.

MTI Gazdaság

Matolcsyék engedélyezték, amit a bíróság letiltott

Az MNB engedélyezte az FHB tulajdonszerzését a Takarékbankban, bár a bíróság ebben az ügyben az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerintük alaptörvény-ellenes a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény, és megtiltotta, hogy a Magyar Posta a tulajdonában lévő Takarékbank Zrt. részvényeket bármely személyre átruházza.

hvg.hu Gazdaság

Kedvezőbb feltételekkel vásárolhat hitelkártyával

A közhiedelemmel ellentétben a hitelkártyák többségével most és az illetékemelés után is díjmentesen lehet vásárolni. A hitelpénz ára csökkent, nőttek a pontgyűjtési lehetőségek és több bank akár ingyenesen figyelmeztet a határidők betartására.

MTI Vállalkozás

Lenyeli a Díjbeszedőt a Magyar Posta és az FHB

Stratégiai együttműködést kötött az FHB Jelzálogbank és a Magyar Posta, ennek keretében a két fél irányítása alá kerül a Díjbeszedő Holding (DBH), továbbá az FHB részesedést szerez a Magyar Posta Befektetési Zrt.-ben - derül ki a Magyar Posta pénteki közleményéből.

hvg.hu Ingatlan

Felfutás várható az ingatlanpiacon

A kamattámogatott lakáshitelezés év eleji és a szocpollal kapcsolatos szabályok várható változása élénkítheti az ingatlanpiacot – mondta el az InfoRádióban az FHB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Tokodi Gábor szerint a jegybanki alapkamat csökkenése szintén kedvező hatást gyakorol a hitelezésre.

hvg.hu Gazdaság

A kormány a növekedés legfőbb akadálya

A gazdasági növekedést elsősorban a kormány hátráltatja a bankárok szerint. A bankoknak elemi érdeke, hogy finanszírozzák a gazdaságot, de a cégek a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt nem tudnak tervezni, és így a többségük hitelt sem keres, pedig erre lenne szükség, hogy a gazdaság növekedjen.

MTI Vállalkozás

Újabb bankban terjeszkedik az állam

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) részesedése az FHB Bankban átlépte az 5 százalékot december 11-én - közölte a bank szombaton a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Vállalkozás

Több milliárdra rúg az FHB vesztesége

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. 2,624 milliárd forint adózás utáni veszteséget könyvelt el az idei harmadik negyedévben, az előző negyedévi 54 millió forintos adózott nyereség és a tavalyi harmadik negyedévi 2,298 milliárd forint adózott veszteség után - tette közzé a hitelintézet hétfőn tőzsdezárás után a BÉT honlapján.

1 2 3

A címlapról ajánljuk