MTI Vállalkozás

53,7 milliós nyereség az FHB-nál

Az FHB Csoport 53,7 millió forint adózott nyereséget ért el a második negyedévben, az előző negyedévi 13,9 millió és tavalyi második negyedévi 759,3 millió forinttal szemben - tette közzé a bank pénteken tőzsdezárás után a BÉT honlapján.

hvg.hu Ingatlan

Indul a lakáshitelverseny

Mától az OTP és a K&H mellett már az FHB-tól is igényelhető az új támogatott lakáshitel. Az FHB elsőként kedvezményekkel és a maximálisan alkalmazhatónál alacsonyabb felárral lépett a ringbe. Ráadásul megtartották kínálatukban a régebbi konstrukciót is.

hvg.hu Vállalkozás

A végtörlesztés lökte veszteségbe az FHB-t

Ha nincs a végtörlesztés, több mint 8 milliárd forint adózott eredményt ért volna el az FHB a múlt évben, így viszont 4,8 milliárdos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.Emellett közel 1,7 milliárd forint költség az államtól a válság idején kapott tőke után és az FHB Szolgáltató Zrt. értékesítésén elszenvedett 1,1 milliárd forint veszteség sújtotta a bankot, amely mentesült azonban a bankadó alól.

MTI Vállalkozás

Jóváhagyta az Európai Bizottság az FHB Bank feltőkésítését

Az Európai Bizottság az uniós állami támogatási szabályok alapján jóváhagyta a magyar FHB Bank 30 milliárd forint (körülbelül 100 millió euró) összegű feltőkésítését és a magyar likviditási program alapján a banknak nyújtott majdnem 120 milliárd forint (körülbelül 400 millió euró) összegű kölcsönt.

hvg.hu Vállalkozás

Banki alkalmazottak ezreit rúgták ki

Gyors tempóban folytatódott tavaly az alkalmazottak elbocsátása a magyarországi bankoknál. Tavaly 400-nál több, három év alatt pedig csaknem 2500 dolgozótól köszöntek el a bankszektorban. Néhány bank ugyanakkor bővítette munkatársai számát.

MTI Gazdaság

Végtörlesztés: már az FHB-nél és a K&H-nál sincs kiváltó hitel

Az FHB Bank és a K&H Bank sem nyújt olyan hiteleket, amelyek felhasználásával a magánszemélyek kedvezményes árfolyamon végtörleszthetik devizaalapú jelzáloghiteleiket - ismertette a Világgazdaság csütörtöki számában. A Magyar Hírlap a felügyelet tájékoztatása alapján közölte, hogy a PSZÁF folyamatosan ellenőrzi, betartják-e a pénzintézetek a végtörlesztéssel kapcsolatos előírásokat. A végtörlesztési igényt péntekig lehet jelezni a bankoknál.

MTI Gazdaság

Elcserélte leányát az FHB Bank

Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 1,47 milliárd forintért értékesítette az FHB Szolgáltató Zrt.-t a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részére BIF Nyrt. részvényekért cserébe, az ügylet által az FHB Bank 10 százalékos részesedést szerzett a tőzsde "B" kategóriájában forgó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-ben.

MTI Gazdaság

Matolcsy az OTP-ről: "ha szükségük van segítségre, megadjuk"

Megérti, de nem osztja Matolcsy György a devizahitelek rögzített árfolyamú végtörlesztésére vonatkozó kormányzati tervekkel szembeni kritikákat, és számít rá, hogy a terv alapján készülő jogszabályokat bíróságon támadják majd meg, a végtörlesztés lehetőségével pedig várakozásai szerint nem élnek majd tömegesen. A miniszter szerint ha az OTP-nek és FHB-nak szüksége lenne segítségre, azt megadnák.

1 2 3

A címlapról ajánljuk