NIZS Sport

A futball nevében: győzzön ma Anglia!

Ez egy "párbaj" helye: a hvg.hu két munkatársának kellene összecsapnia, egymás ellen érvelve a vb bronzmeccsének két résztvevői mellett. A csapatok azonban le voltak osztva kezdettől, a sors pedig úgy hozta, hogy Anglia és Belgium egyazon "kézbe került". Nagy Iván Zsoltnak mégis ki kell állnia valamelyikük mellett. Nem volt kérdéses, kit választ. Szubjektív (nagyon szubjektív) beharangozó következik.

hvg.hu Sport

Megvan a 2500. vb-gól és a tizenhat továbbjutó is

Ki-ki meccseket hozott az utolsó csoportkör utolsó napja, igazán nagy meglepetés viszont nem született. A lengyelek az utolsó mérkőzésükön megtréfálták a japánokat, akik azonban a kevesebb sárgalapjuknak köszönhetően így is továbbjutottak. Este a gigászok küzdelmét vártuk, de Anglia nyolc, Belgium kilenc helyen változtatott az alapcsapatához képest. Végül utóbbi húzta be a csoportelsőséget. Ez volt az oroszországi vb 15. napja.

hvg.hu Sport

Kegyetlen tíz percbe torkollott a vb unalmas hétfője

Jó ideig úgy tűnt, a foci-vb hétfői napjának legnagyobb (és leglényegtelenebb) meglepetése az lesz, hogy Szaúd-Arábia legyőzte Egyiptomot. Az esti Spanyolország-Marokkó és az Irán-Portugália meccstől mindenki csak azt várta, hogy eldől, miként osztozik a B-csoport első két helyén a két európai ország. Aztán majdnem minden borult, Irán majdnem továbbcsúszott. Végül mégis maradt a papírforma: a legjobb tizenhat között két összecsapás már összejött: Uruguay (A1) – Portugália (B2) és Spanyolország (B1) – Oroszország (A2).

hvg.hu Sport

Uruguay csoportelső, az oroszok először buktak, Szaúd-Arábia a harmadik

Nagyon lelkesen várták az oroszok az Uruguay elleni utolsó csoportmeccset, egyesek már a legjobb nyolc között, a vérmesebbek a dobogóra várták csapatukat. Aztán valahogy semmi sem úgy ment, mint gondolták, 3-0-ra kaptak ki. A másik meccsen Szaúd-Arábia az utolsó pillanatban rúgott góllal 2-1-re legyőzte Egyiptomot.

Németh András Sport

Végjáték az A-csoportban: tulajdonképpen mitől is annyira erősek az oroszok? És kérnénk mi belőle?

A csoportelsőségért csap össze hétfő délután Szamarában Oroszország és Uruguay válogatottja, s annak ellenére is a La Celeste számít valamivel esélyesebbnek, hogy míg Luis Suárez és társai nem nagyon találják góllövő cipőjüket – Szaúd-Arábia és Egyiptom ellen is sovány góllal győztek –, az orosz válogatott két meccsen összesen nyolcszor vette be ellenfele kapuját. A döntetlen Oroszországnak kedvezne: míg mindkét csapat hat ponttal áll az A csoport továbbjutó helyein, a szbornaja gólaránya sokkal jobb. Volgográdban közben az Egyiptom–Szaúd-Arábia kiesési rangadót játsszák le.

1 2 3 4 5 6 7
37

A címlapról ajánljuk