MTI Tech

Áll a bál a Kaspersky vírusirtó körül, a vád szerint egyenesen a Kremlhez van bekötve

Hónapokon át tartó lebegtetés után az Egyesült Államok bevezette első korlátozó intézkedését a Kaspersky Lab által forgalmazott vírusvédelmi szoftverekkel szemben. Hírügynökségi jelentés szerint a szoftvergyártó szorosabb kapcsolatokat ápol az orosz kormánnyal, mint azt jelenleg bárki feltételezi. A vállalat szerint ez összeesküvés-elmélet.

hvg.hu Világ

Videón, ahogy az oroszok megölték az Iszlám Állam kaukázusi főnökét

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberei még szombaton megölték az Iszlám Állam nevű terrorszervezet észak-kaukázusi csoportjának, a Vilájat Kavkaznak számos oroszországi támadásért felelős vezetőjét. Immár közzétették az akcióról készült felvételeket is: hightech az orosz elhárításban.

MTI Világ

Állítólag IÁ-terroristák akartak robbantani Moszkvában

Robbantásos merényletet tervezett Moszkva tömegközlekedési hálózatában egy csoport, amelynek tagjait őrizetbe vették. Lakásukban több kiló robbanószert és egy robbanószerkezetet is találtak – közölte a szövetségi biztonsági szolgálat. A terroristák Szíriában kaptak kiképzést az Iszlám Államtól az FSZB állítása szerint.

MTI Világ

Román kémet fogtak Oroszországban

Moszkvában elfogták a román titkosszolgálat egy munkatársát, aki diplomataként dolgozott Oroszországban - közölte hétfőn az Interfax hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztályának közlésére hivatkozva.

hvg.hu Tech

Hitler maradványait Andropov semmisíttette meg

Hitler maradványait az Oroszországban őrzött koponyatöredék és állkapocs kivételével 1970-ben elégették és egy folyóba dobták Jurij Andropovnak, a KGB akkori vezetőjének titkos terve alapján - mondta el hétfőn az Interfax hírügynökségnek Vlagyimir Hrisztoforov, a KGB-utód Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) archívumainak vezetője.


A címlapról ajánljuk