MTI Gazdaság

Kamatot emelt a Fed

A piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,50 százalékról 1,75 százalékra emelte az irányadó dollárkamatot kamatdöntő ülésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).

hvg.hu Én és a Cégem

Ha nem lett gazdag 45 éves korára, akkor fújhatja

Az amerikai jegybank kutatói 1978-ig visszanézték az országi férfi lakosainak jövedelmi adatait, és azt találták, hogy többségüknél 45 éves kor után már csökkent a jövedelem. Ha valaki meg akar gazdagodni, akkor általánosságban elmondható, hogy ehhez érdemes minél fiatalabban nekikezdeni.

MTI Gazdaság

Nagy piaci lendületet várnak a Fed-döntés után a felzárkózó országokban

Erőteljes lendület várható a következő időszakban a felzárkózó gazdaságok piacain és mód nyílhat a gyengébb lábakon álló szuverén adósok tőkepiaci megjelenésére is annak nyomán, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a szinte konszenzusos várakozással ellentétben egyelőre nem kezd hozzá gazdaságélénkítő célú mennyiségi enyhítési programjának leépítéséhez - vélekedtek első kommentárjaikban a londoni pénzügyi elemzők.

hvg.hu Ingatlan

Itt lakik a világ aranykészlete

A New York-i Liberty Streeten sétálók elsöprő többségének valószínűleg fogalma sincs, hogy a 33-as számú ház alatt 25 méterrel a világ legnagyobb „aranykészlete” található: az Atlanti-óceán vízszintje alá ásott trezorokban őrzik a világ aranyát. A Conclude Befektetési Zrt. megnézte, hogy hol "lakik" az arany.

hvg.hu Gazdaság

Most érdemes bespájzolni az eurót

Most érdemes bespájzolni az eurót annak, akinek kelleni fog a következő időszakban. Ősszel ugyanis megint jöhetnek a bajok: például ha rosszul alakulnak az IMF-tárgyalások, ha megakad az euróövezeti mentőakció, vagy ha elmarad az európai pénznyomtatás.


A címlapról ajánljuk