hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Győzelem

Egy Felvidék feliratú zászló tartó férfival készült fényképet posztolt a miniszterelnök az osztrák-magyar meccs után.

MTI Világ

Szobrot állítanak Antall Józsefnek a Felvidéken

Szobrot állítanak Antall Józsefnek a felvidéki Kolozsnémán február 16-án - közölte a volt miniszterelnökről elnevezett alapítvány szombaton. Elképzeléseik szerint minden nagyobb határon túli területen szobor őrizné a néhai kormányfő emlékét.

MTI Plázs

Magyar óriásplakátok okoznak galibát Szlovákiában

Egy felvidéki utazási iroda magyar nyelven megjelentetett óriásplakátjai miatt – a szlovák államnyelvtörvényre hivatkozva – magyarázatra szólította fel a reklám megrendelőjét a szlovák kulturális minisztérium.

MTI Vállalkozás

Ilyen még nem történt egy felvidéki gyárban sem

Először kerültek ki kétnyelvű, munkavédelmi előírásokra figyelmeztető feliratok Felvidéken egy helyi vállalat gyártókomplexumában, noha a Szlovákiában hatályos kisebbségi nyelvhasználati törvény értelmében ez már közel két éve kötelező lenne.

MTI Világ

A felvidéki magyarok a Most-Hídra és a Fideszre szavaznának

Egy a Most-Híd szlovák-magyar párt által megrendelt közvélemény-kutatás szerint a felvidéki magyar választók több mint egyharmada a Bugár Béla vezette Most-Híd pártot, csaknem egyötöde pedig a Berényi József vezette Magyar Közösség Pártját (MKP) támogatja, a magyarországi választásokat a Felvidéken a Fidesz nyerné, amelyre a magyar választók fele voksolna.

Világ

Magyar papokért imádkoztak Szlovákiában

A felvidéki magyar katolikusok lelki gondozásával megbízott főpásztorért, valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért tartottak imanapot vasárnap Révkomáromban a Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Római Katolikus Plébánia szervezésében, közel háromezer résztvevővel.

MTI Világ

Magyarokat idézett be a szlovák rendőrség

A lévai járási rendőrkapitányság ezúttal "szóbeli egyeztetés" címén, december 19-ére idézte be a személyi okmányaik beszolgáltatását megtagadó felvidéki magyarokat. Az érintetteket korábban már többször beidézték a szlovák hatóságok azzal a felszólítással, hogy adják le érvénytelenné vált papírjaikat.

MTI Világ

Megszűnik a felvidéki Gömöri Hírlap

Megszavazta a Gömöri Hírlap című hetilap megszűntetését legutóbbi ülésén a rimaszombati városi képviselőtestület - adta hírül a Szabad Újság című felvidéki magyar hetilap szerdán megjelent számában.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával