Techet Péter Itthon

Techet Péter: A lázadás vége

Orbán Viktor meg-meggyújthatja a lázadás lángját, de Európa centrumából ez csak a periféria egyre kisebb tábortüzének látszik.

MTI Világ

Két fontos hívást is lebonyolított az új francia elnök

A voksok több mint 80 százalékának összeszámlálása alapján Emmanuel Macron az érvényes szavazatok 65,31 százalékát szerezte meg a vasárnapi francia elnökválasztáson - közölte a belügyminisztérium. Macron már vasárnap este beszélt Angela Merkel német kancellárral és Theresa May brit miniszterelnökkel.

MTI Világ

Franciaország ma elnököt választ, Macron az esélyes

Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban az elnökválasztás második fordulója, amelynek során mintegy 47,5 millió választópolgár dönthet arról, hogy az Európa-barát, centrista Emmanuel Macron (az utolsó felmérések az ő diadalát vetítik előre) vagy pedig a hazáját az Európai Unióból kivezetni szándékozó Marine Le Pen töltheti be az államfői tisztséget a következő öt évben.

hvg.hu/MTI Világ

Macron-kiszivárogtatás - tilos a publikálás

A francia médiumoknak tilos közzétenniük azokat az e-maileket és egyéb dokumentumokat, amelyeket a centrista franca elnökjelölt, Emmanuel Macron stábjának szervereiről loptak el ismertelen hackerek. A tiltást figyelmen kívül hagyók megsértenék a kampánycsendet, s ez bűncselekménynek minősülne - közölte szombaton az elnökválasztási kampányt ellenőrző országos bizottság. Macron korábban a francia demokrácia aláásására tett kísérletként értékete a nagyszabású hackertámadást.

hvg.hu Világ

Macron: A francia demokráciát aláásó hackertámadás történt

Átfogó és koordinált hackertámadás érte pénteken Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánystábjának szervereit. A vasárnapi elnökválasztás előttre időzített akció olyan súlyos volt, hogy destabilizálhatta volna a francia demokráciát - jelentette be közleményben a centrista jelölt.

MTI Világ

Macron: A franciák dühösek és türelmetlenek

Emmanuel Macron szerint az Európai Unióban alapvető reformokat kell végrehajtani, ellenkező esetben valós veszéllyé válhat a Frexit, vagyis Franciaország kilépése az EU-ból, vagy a Nemzeti Front hatalomra kerülése.

hvg.hu Gazdaság

Ahol jutalom jár az adócsalók feldobóinak, de a pitiáner feljelentgetők hoppon maradnak

2016-ban a Panama papers néven elhíresült pénzügyi botrány idején valaki bejelentkezett a francia adóhatóságnál. A névtelen informátor közölte, hogy egy hosszú listát tudna átadni azokról a francia adócsalókról, akik a panamai Mossack Fonseca cégen keresztül trükköztek. Csakhogy a listáért és a csalási mechanizmus részletes ismertetéséért potom egymillió eurót kért.

HVG Világ

A franciáknak sincs okuk örömmámorra

Kettészakadt, a hagyományos elittel elégedetlen Franciaország képe rajzolódott fel az elnökválasztás első fordulójában. A május 7-ei döntőbe a centrista Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen jutott be, az esélyek az előbbi győzelmét ígérik – írja a friss HVG.

1 2 3 4 5 6 7
112
A címlapról ajánljuk