hvg.hu Világ

Trump után most Marine Le Pen mögött mozgatják a szálakat az oroszok?

Az orosz állami média francia nyelvű híradásaiban nem kímélik azt a jelöltet, aki a felmérések szerint lenyomná a nacionalista Le Pent: Emmanuel Macront az orosz hírekben a meleglobbi támogatja, ő maga pedig a bankok ügynöke. De a független jelölt kampányfőnöke szerint újabb és újabb hackertámadásoknak is ki vannak téve a Macron-csapat szerverei.

MTI Világ

Nem csitulnak a gumibottal megerőszakolt fiú miatti zavargások

Negyedik éjjel voltak szerdára virradóra szórványos zavargások Párizs északkeleti elővárosaiban, miután egy rendőr ellen a hétvégén eljárás indult, mert egy utcai igazoltatás közben gumibottal megerőszakolt egy fiút Aulnay-sous-Bois-ban.

MTI Világ

A radikális francia bal is az EU ellen

Az európai uniós szerződések felmondását ígérte vasárnap kampánynyitó beszédében Jean-Luc Mélenchon, a francia radikális baloldal vezetője.

MTI Világ

Rákapcsolt a francia elnökválasztás esélyese

A közelgő franciaországi elnökválasztás jelöltjei közül a haladás képviselőjének állította be magát szombati kampányrendezvényén a függetlenként induló volt szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron.

hvg.hu Világ

Sikkasztó feleség, könnyek, virágcsokor a francia elnökválasztásban

A tavaszi francia elnökválasztás esélyesének számító Francois Fillon konzervatív elnökjelölt azt ígérte vasárnap híveinek, hogy eltökélten ellenáll minden "lejárató kampánynak", amelynek célja, hogy a jelöltségét gyengítse. A párizsi ügyészség sikkasztás gyanújával nyomoz a volt kormányfő felesége ellen, mert a gyanú szerint csak papíron volt Fillon asszisztense, valójában nem végzett munkát a politikus mellett.

MTI Világ

Jelentős a mozgósítás a francia baloldalon

Az első fordulónál jelentősebb a részvétel a francia baloldali előválasztás második fordulójában. Bárki is nyer, egyelőre úgy áll, hogy alig van esélye az elnökválasztás második fordulójába jutni.

1 2 3 4 5 6 7
109
A címlapról ajánljuk