MTI Gazdaság

Betesznek a gazdaságnak a magas lakásárak

A fővárosban és a regionális központokban az utóbbi időszakban olyan magasra emelkedtek a lakásárak, illetve az albérleti díjak, hogy az már akadályozza a munkaerő mozgását.

MTI Gazdaság

GKI: lényegesen elmarad az idei magyar növekedés a régióstól

A harmadik negyedévi 2 százalékos bővülés beigazolta a GKI egész évre várt, szintén kétszázalékos előrejelzését, ami egyébként egybecseng az IMF (2%) ás az EU (2,1) várakozásával is. Ez lényegesen alacsonyabb mint, ami a régiós, de az EU-s átlagot sem éri el.

MTI Gazdaság

GKI: Harmadik hónapja csökken a fogyasztók lelkesedése

Harmadik hónapja csökken a GKI konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke, áprilisban az üzleti várakozások romlottak, a fogyasztóiak kissé javultak, de ez utóbbiak így sem érték el a februári szintet – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből, amelyet az Európai Unió támogatásával készített.

MTI Gazdaság

GKI: Magasabb lesz az államháztartási hiány

A GKI továbbra is a bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékos növekedését várja, de előző prognózisához képest magasabb, 900 milliárd forintos államháztartási hiánnyal számol.

MTI Gazdaság

GKI: magasabb lesz az államháztartási hiány

Nem változtatott korábbi növekedési előrejelzésén a GKI, így továbbra is a bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékos növekedését várja, de előző prognózisához képest magasabb, 900 milliárd forintos államháztartási hiánnyal számol - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

MTI Gazdaság

Elkezdett nőni a GKI-index

Elérte idei csúcsát augusztusban a GKI-Erste konjunktúraindex, a GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint augusztusban ugyan az üzleti várakozások az előző hónaphoz képest alig változtak, de a fogyasztók kilátásai számottevően javultak – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

MTI Gazdaság

Lassuló GDP-t vár idén a GKI

A tavalyi kiugró 3,6 százalékos és az idei év első negyedévében tapasztalható 3,5 százalékos bővülés ellenére, a beruházások stagnálása miatt idén várhatóan 2,7 százalékra lassul a GDP növekedési üteme – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk