Farkas Zoltán Gazdaság

Két prognózis: Fut a magyar gazdaság szekere, kérdés, hogy meddig

Választási lendületben van a magyar gazdaság, fűtik az uniós projektekre kifizetett előlegek, a béremelések, az alacsony kamatszint, és a nemzetközi környezet is kedvez neki – ebben nagyjából megegyezik a GKI és a Pénzügykutató friss prognózisa. A jövőt azonban megannyi bizonytalanság övezi.

MTI Gazdaság

Betesznek a gazdaságnak a magas lakásárak

A fővárosban és a regionális központokban az utóbbi időszakban olyan magasra emelkedtek a lakásárak, illetve az albérleti díjak, hogy az már akadályozza a munkaerő mozgását.

MTI Gazdaság

GKI: lényegesen elmarad az idei magyar növekedés a régióstól

A harmadik negyedévi 2 százalékos bővülés beigazolta a GKI egész évre várt, szintén kétszázalékos előrejelzését, ami egyébként egybecseng az IMF (2%) ás az EU (2,1) várakozásával is. Ez lényegesen alacsonyabb mint, ami a régiós, de az EU-s átlagot sem éri el.

MTI Gazdaság

GKI: Harmadik hónapja csökken a fogyasztók lelkesedése

Harmadik hónapja csökken a GKI konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke, áprilisban az üzleti várakozások romlottak, a fogyasztóiak kissé javultak, de ez utóbbiak így sem érték el a februári szintet – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből, amelyet az Európai Unió támogatásával készített.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk