Megint eltiltották foglalkozásától az otthonszülés magyarországi úttörőjét

Megint eltiltották foglalkozásától az otthonszülés magyarországi úttörőjét

Geréb Ágnest első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, kuruzslás és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás miatt, valamint több évre eltiltották a szülész-nőgyógyász foglalkozásától. Geréb és védője felmentésért, az ügyészség súlyosbításért, a felfüggesztés mellőzéséért és az általános orvosi foglalkozástól eltiltásért fellebbezett.

Nem tudja a bíróság, hogy hol van Geréb Ágnes

Nem tudja a bíróság, hogy hol van Geréb Ágnes

Geréb Ágnest korábban lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, a bábaasszonyt azonban hiába próbálták értesíteni a tárgyalásról, nem találták már eredeti lakóhelyén.

hvg.hu

Újra le kell folytatni a Geréb Ágnes elleni eljárást

Újra le kell folytatni a Geréb Ágnes elleni eljárást

Elrendelte a perújítást a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnesnek abban az ügyében, amelyben a szülész-nőgyógyászt 2012-ben ítélték el jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre négy otthonszüléses eset miatt – erősítette meg az MTI értesülését hétfőn Geréb Ágnes ügyvédje. A védelem által becsatolt új szakértői vélemény szerint ugyanis Geréb Ágnes nem követett el semmilyen foglalkozási szabályszegést.

MTI

Haláleset szülésnél: újabb bába juthat Geréb Ágnes sorsára

Vádat emelnek egy bába ellen, aki segédkezett egy monori otthon szülésnél. Bár az anya harmadik terhessége veszélyeztetett volt, mégis az otthon szülést választotta. Az újszülött halva született, és nem sikerült újraéleszteni, később pedig az anya életét is csak műtéttel lehetett megmenteni. A szülésznőt súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.

MTI

Milliókra perlik az otthonszülésért küzdő Geréb Ágnest

Egy olyan pár követel Geréb Ágnestől több millió forintot, akiknek otthonszülés közben halt meg a kislányuk 2007-ben. Pert indítottak, az ügyet zárt ajtó mögött tárgyalják, így nem tudni, mennyi pénzről van szó – írja a Blikk. Egyik oldal ügyvédje sem akart nyilatkozni.

hvg.hu

Fordulhat a kocka Geréb Ágnes ügyében

Fordulhat a kocka Geréb Ágnes ügyében

Perújítási nyomozást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnes ügyében, és új igazságügyi orvos szakértői véleményre van szükség. Geréb Ágnest két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték négy olyan otthonszülési ügy miatt, amely halállal, illetve komoly komplikációval járt.

MTI

Megszűnt Geréb Ágnes házi őrizete, de Pest megyét nem hagyhatja el

Megszűnt Geréb Ágnes házi őrizete, de Pest megyét nem hagyhatja el

Több mint három év után megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt, az otthonszülés magyarországi úttörőjeként ismert Geréb Ágnes házi őrizetét – közölte a szülész-nőgyógyász ügyvédje csütörtökön, miután a bíróság helyt adott a fellebbezésének.

MTI

Neki köszönhetem, hogy jó anya lettem - Geréb Ágnes anyák napi köszöntése

Neki köszönhetem, hogy jó anya lettem - Geréb Ágnes anyák napi köszöntése

Geréb Ágnes jelenleg házi őrizetben van. Anyák napján az ablaka alatt, énekléssel köszöntötték.

Ádernek idén már 5 elítélten megesett a szíve

Tavaly összesen nyolc kegyelmi kérvényre válaszolt pozitívan az államfő, idén pedig már öt elítéltnek kegyelmezett meg Áder János – írta az Origo. Geréb Ágnes nincs köztük.

hvg.hu

Geréb Ágnes ismét bíróság elé állt

Megkezdődött csütörtökön első fokon Geréb Ágnes újabb büntetőtárgyalása, amelyben felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette, kuruzslás és három rendbeli foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják.

MTI

Új eljárás indul Geréb Ágnes ellen

A Születésház Egyesült Navracsics Tiborhoz írt levelében arra kéri az igazságügyi minisztert, hogy kísérje megkülönböztetett figyelemmel a bírósági tárgyalást.

MTI-OS

Áder elutasította Geréb Ágnes kérvényét

Áder elutasította Geréb Ágnes kérvényét

Áder János köztársasági elnök csak Geréb Ágnes még folyamatban lévő büntetőügyének lezárását követően dönt arról, hogy kegyelmet ad-e a szülész-nőgyógyásznak, vagy Geréb Ágnesnek le kell töltenie a másik ügyében kiszabott jogerős fogházbüntetését - derül ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján hétfőn megjelent közleményből.

MTI

Miért nem szül a magyar nő?

Egyre későbbre tolódik a gyermekvállalás és eleve egyre kevesebb gyermek születik ma Magyarországon. Hogyan lehetne ösztönözni a nőket, hogy megint legyen presztízse az anyaságnak? Milyen pozitív gyakorlatokat ehetünk át Nagy-Britanniából? Otthon vagy kórházban? Ezekről a témákról szólt a mai konferencia a Kino Moziban.

Áder elé került Geréb Ágnes kegyelmi ügye

Megérkezett Áder János államfőhöz Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése a foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyász, Geréb Ágnes kegyelmi kérvénye ügyében - erősítette meg az MTI információját szerdán Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.

MTI

Navracsics: nem lesz több kormányátalakítás

Navracsics: nem lesz több kormányátalakítás

A 2014-es parlamenti választásig hátralévő szűk két évben nem készül a kormányzati szerkezet átalakítására a kabinet, személyi változásokat azonban sosem lehet kizárni - mondta az MTI-nek adott interjúban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Logikus mozgásnak nevezte a kormányzati szerkezet közelmúltbeli átszervezését, mert az Orbán Viktor által eltervezett ütemezésnek megfelelően a ciklus felétől kezdődően - a következő választásra készülve - a kormányzás politikai szempontjai kerülnek előtérbe. A közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt arról is, hogy Geréb Ágnes kegyelmi kérvényeiről még nem foglalt állást a minisztérium.

MTI

Népszava: a KIM környezettanulmányt kért Geréb ügyében

Környezettanulmányt kért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Geréb Ágnes kegyelmi kérvényéhez kapcsolódóan, a "körültekintő elbírálásához" - írta a Népszava pénteken.

MTI

Áder adhat kegyelmet Geréb Ágnesnek

Áder adhat kegyelmet Geréb Ágnesnek

Áder János első komolyabb médiavisszhangot keltő ügye Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének elbírálása lehet - írja a Petőfi utca blog. Nehéz szülés előtt áll Áder János, ha a nemzet egységét szeretné képviselni az ügyben.

hvg.hu

Levelet kapott Áder Londonból Geréb miatt

A brit Királyi Bábakollégium elnöke, Lesley Page professzor is azt kéri Áder Jánostól, adjon elnöki kegyelmet Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak, akit a Fővárosi Ítélőtábla február 10-én jogerősen két év letöltendő fogházra ítélt négy otthonszüléses esete miatt - közölte az Igazságot Geréb Ágnesnek Mozgalom szerdán. Áder Jánost szerdán választotta államfővé az Országgyűlés.

MTI

Gerébnek mégsem kell börtönbe vonulnia

Gerébnek mégsem kell börtönbe vonulnia

A jogerős ítélet ellenére nem kell megkezdenie börtönbüntetése letöltését Geréb Ágnes foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyásznak csütörtökön, miután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) engedélyezte a végrehajtás elhalasztását - közölte a KIM szerdán.

MTI

Magyar orvosok kérnek kegyelmet Gerébnek Ádernél

Áder Jánostól kéri Geréb Ágnes kegyelmi kérelmének támogatását hétszáz magyar orvos és egészségügyi dolgozó - írja a szerdai Magyar Nemzet.

1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X