HVG Vállalkozás

Gerendai Károly felpörgeti Lupa-tavi beruházását

Vendéglátóipari múltú vállalkozó lett a Sziget fesztiválról a Lupa-tavi luxusfürdőzésre átnyergelő Gerendai Károly érdekeltségében álló Lupa Strand Kft. ügyvezetője. Maltárházi Rita már a kétezres években felbukkant Gerendai-féle cégben, és tíz évig vezető volt a Centrál Kávéház Kft.-ben is.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Gerendai Károly helyett a kocsma pultosa panaszkodott a Sziget miatt

A benzinkút, a gíroszos és az Auchan lett a Szigetre érkezők kedvence. Európában máshol nem annyira örülnek a turistáknak, több országban is tüntetnek ellenük. A vizes vb három héttel a lezárása után is tovább drágult, a BKV 92-szeres pótdíját tisztességtelennek minősítették, az amerikai elnök mögül pedig sorra hátrálnak ki a legnagyobb cégek vezetői. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

A Lupa-tónál még a homok is szépen siklik a lábujjaink között

Gerendai Károly tavaly júliusban már megnyitotta a nagyközönség számára az általa korábban megszerzett Lupa-tavat, de akkor még nem volt elérhető az összes, tervezett szolgáltatás. Az idei szezon kezdetén is találkozhatunk még munkagépekkel és egy-egy festetlen fabódéval, de a Sziget Fesztivál alapítójának álma – hogy Budapest határától alig 3 kilométerre létrehozzon egy magyar tengerpartot – megvalósulni látszik. Tényleg sokat tanulhatott a korábbi tesztüzemmódból, ugyanis a tó nemcsak ötletes és praktikus kialakítású, hanem gyönyörű is lett.

Balla István Kult

Már senki nem akarja bezárni a Budapest Parkot, pedig jó befektetés lenne

A városszociológus úgy véli, leginkább a környék ingatlanjainak felértékelődése állhat a „Parkból parkolót” indítvány hátterében. Hétfői álláspontja szerint egyébként már sem a szocialista képviselő, sem a fideszes polgármester, sem Tarlós István nem akarja bezárni a Parkot.

Bicsérdi Ádám Kult

Gerendai: "Most jutottunk el oda, hogy itthon nincs hova növekednünk"

Mobilapplikáció mérsékli majd a sorban állást Gerendai "utolsó" Szigetén. Az idei, 25. Sziget újdonsága lesz még a városnéző bulihajó is, amely az idelátogató fesztiválozóknak mutatja majd be a főváros nevezetességeit. Emellett idén a Sziget csatlakozik a fiatalok közéleti szerepvállalását támogató nemzetközi programhoz, a Take a Standhez.

hvg.hu Vállalkozás

Nyolcmilliárdnál is többért kelt el a Sziget

Az államhoz közel álló emberektől a pletykák ellenére nem volt puhatolózás a fesztivál megvásárlására - mondta Gerendai Károly a Napi.hu-nak adott interjúban. Arról is beszélt, hogy új üzleten töri a fejét.

hvg.hu Gazdaság

Kinek az agyszüleménye a világrekorder sátoraljaújhelyi üveghíd?

Hamarosan lepipálja a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkot Sátoraljaújhely, mert a zempléni kisváros 3 milliárd forintot kap arra, hogy megépítse a világ leghosszabb üveghídját a településhez tartozó Szár-hegy és a Várhegy között. A kínai látványosság 430 méter hosszú, az újhelyi viszont 700 méteres lesz.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk