hvg.hu Kult

A fél világ itt volt a Szigeten

Több telt házas nappal és majd’ félmilliós látogatószámmal zárt a 24. fesztivál. A világ 102 országából jöttek látogatók, legtöbben Hollandiából, Angliából és Franciaországból.

Gergely Zsófia Itthon

A Sziget után Gerendai saját vízi birodalmat épít

Gerendai Károlynak a Sziget mellé most lett egy tava is, illetve reményei szerint ez lesz Budapest jövőbeni „beach”-e. Még javában terítik a homokot a parton, rohangálnak a munkások a pálmafákkal, de a vízen már ott lebegnek a napozóstégek – a hvg.hu nyitás előtt megnézhette, hogyan lesz csobbanós tengerpart Kádár János kedvenc bányatavából.

MTI Vállalkozás

Gerendai elmondta, kik az idei Sziget legdrágább előadói

Rihannáért és a Muse-ért kell a legmélyebben a zsebébe nyúlni a Sziget Kft.-nek, amely idén 5-10 százalékkal drágábban adja a jegyeket, és jócskán növekvő bevételekkel számol. A nagy fellépők megfizetésére azonban nincs pénze, őket elviszik a gazdagabb, külföldi fesztiválok – panaszkodott Gerendai Károly.

hvg.hu Kult

A Sziget idén mini-Schengen-övezetté válik

Telt házra készülnek idén a Sziget szervezői, miután az ötnapos bérletek már elfogytak, és a hétnapos bérletek majdnem háromnegyede is elkelt. A szervezők fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek, így a bejáratnál a határbelépéshez hasonló check-in rendszer lesz.

Rácz Tibor Kult

Nagyon húz a Sziget – pörög az osztalék, Gerendai örül

A Sziget tavalyi nyeresége túllépte a félmilliárd forintot a Népszabadság mai cikke szerint, amelyben azt is írják, hogy az alapító Gerendai Károlynak a kivett mintegy 470 millió forintos osztalék egy részéből még mindig a korábbi hiteleit kell törlesztenie.

hvg.hu Gazdaság

Lecserélték a Hungary nevet a Sziget-plakátokon "az ismert okok miatt"

A világ tíz legnagyobb presztízsű fesztiválja közé akarja eljuttatni a Szigetet, ahol a sztárok is kifejezetten fel akarnak lépni – mondta a Figyelőnek adott interjúban Gerendai Károly alapító. Arról is beszélt, hogy a külföldi népszerűsítés során már nem hangsúlyozzák, hogy a rendezvény Magyarországon van, inkább Budapestet helyezik előtérbe.

hvg.hu Kult

Megvolt a Sziget-bejárás, indulhat a fesztivál

A szervezők rekordlátogatottságra számítanak, közben idén meglesz a kezdetek óta számított 7 milliomodik látogató is. A Sziget Fesztiválköztársaság minden eddiginél nagyobb is, már 76 hektáros területű.

MTI / hvg.hu Kult

Már az utolsó simításokat végzik a Szigeten – fotók

Robbie Williams fellépésével kezdődik hétfőn a Sziget fesztivál, amelyen a megszokott koncertkínálat mellett utcaszínház, cirkusz, sportolási lehetőség és divatbemutató is várja a látogatókat – erről Gerendai Károly főszervező beszélt pénteken az M1-en.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk