Gergely Zsófia Itthon

A Sziget után Gerendai saját vízi birodalmat épít

Gerendai Károlynak a Sziget mellé most lett egy tava is, illetve reményei szerint ez lesz Budapest jövőbeni „beach”-e. Még javában terítik a homokot a parton, rohangálnak a munkások a pálmafákkal, de a vízen már ott lebegnek a napozóstégek – a hvg.hu nyitás előtt megnézhette, hogyan lesz csobbanós tengerpart Kádár János kedvenc bányatavából.

MTI Vállalkozás

Gerendai elmondta, kik az idei Sziget legdrágább előadói

Rihannáért és a Muse-ért kell a legmélyebben a zsebébe nyúlni a Sziget Kft.-nek, amely idén 5-10 százalékkal drágábban adja a jegyeket, és jócskán növekvő bevételekkel számol. A nagy fellépők megfizetésére azonban nincs pénze, őket elviszik a gazdagabb, külföldi fesztiválok – panaszkodott Gerendai Károly.

hvg.hu Kult

A Sziget idén mini-Schengen-övezetté válik

Telt házra készülnek idén a Sziget szervezői, miután az ötnapos bérletek már elfogytak, és a hétnapos bérletek majdnem háromnegyede is elkelt. A szervezők fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek, így a bejáratnál a határbelépéshez hasonló check-in rendszer lesz.

Rácz Tibor Kult

Nagyon húz a Sziget – pörög az osztalék, Gerendai örül

A Sziget tavalyi nyeresége túllépte a félmilliárd forintot a Népszabadság mai cikke szerint, amelyben azt is írják, hogy az alapító Gerendai Károlynak a kivett mintegy 470 millió forintos osztalék egy részéből még mindig a korábbi hiteleit kell törlesztenie.

hvg.hu Gazdaság

Lecserélték a Hungary nevet a Sziget-plakátokon "az ismert okok miatt"

A világ tíz legnagyobb presztízsű fesztiválja közé akarja eljuttatni a Szigetet, ahol a sztárok is kifejezetten fel akarnak lépni – mondta a Figyelőnek adott interjúban Gerendai Károly alapító. Arról is beszélt, hogy a külföldi népszerűsítés során már nem hangsúlyozzák, hogy a rendezvény Magyarországon van, inkább Budapestet helyezik előtérbe.

hvg.hu Kult

Megvolt a Sziget-bejárás, indulhat a fesztivál

A szervezők rekordlátogatottságra számítanak, közben idén meglesz a kezdetek óta számított 7 milliomodik látogató is. A Sziget Fesztiválköztársaság minden eddiginél nagyobb is, már 76 hektáros területű.

MTI / hvg.hu Kult

Már az utolsó simításokat végzik a Szigeten – fotók

Robbie Williams fellépésével kezdődik hétfőn a Sziget fesztivál, amelyen a megszokott koncertkínálat mellett utcaszínház, cirkusz, sportolási lehetőség és divatbemutató is várja a látogatókat – erről Gerendai Károly főszervező beszélt pénteken az M1-en.

Műértő Műértő

Megjelent a Műértő márciusi lapszáma

Magyar Power 50 – a hazai színtér legbefolyásosabb szereplői / Milyen nagy is Amerika – Ciprian Muresan a Ludwig Múzeumban / Elfogyott a levegő – a MODEM hattyúdala / A halhatatlanság vágya – orosz kortársak New Yorkban / A szépség és a karakter – Maillol és a magyar szobrászat / Hangöltés – bináris kalotaszegi verklire / Avokádóvihar és internetbalett – Art Basel Miami Beach

MTI Kult

Mélyen a zsebbe kell nyúlni az idei Sziget-jegyért

80 ezer forint a hetijegy, 18 a napijegy az idei Sziget Fesztiválra. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője arra hivatkozik, hogy a legnagyobb sztárok nem adják olcsón magukat, a jegyárak emelését pedig még alig több mint 300 forintos euróval kalkulálták ki.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Gerendai új Costest nyit, a második Michelin-csillagra gyúr

Gerendai Károly új éttermet nyit, a Costes Downtown tavasztól fogad majd vendégeket a belvárosi Vigyázó Ferenc utcában nyíló Prestige Hotelben – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Sziget főszervezője megtartja a Ráday utcában található Michelin-csillagos Costest is, de csak átmenetileg, így az új nyitás tulajdonképpen költözést jelent majd.

hvg.hu Vállalkozás

Gerendai és egy Videoton-vezér birtokában a WAMP

Az alapítók végleg kiszálltak a WAMP-ból, a szigetes-costeses Gerendai Károly pedig többségi tulajdont szerzett a dizájncégben. A Vásárnap Művészeti Szolgáltató Kft.-ben tulajdonos a Videoton egyik vezérigazgatójához, Lakatos Péterhez kapcsolható vállalkozás is.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk