hvg.hu Kult

Ez volt a világ legnagyobb fesztiváljának öt felejthetetlen pillanata

Nem csak a dalai láma születésnapi köszöntése szolgálatott témát idén Glastonburyben. A hangulatában egyedülálló fesztivál ezúttal is kitett magáért a zenei fellépők terén, úgyhogy elég nehéz volt kiválasztani ötöt a rengeteg emlékezetes momentum közül.

hvg.hu Kult

Magyar nő öltöztette a Metallicát az új klipjükhöz

A Londonban élő Hevesi Flóra volt felelős az új Metallica-videó jelmezeiért, de ezt egy szerencsés véletlennek köszönheti. A Glastonbury-fesztiválon tartott koncertjük intrójaként használt klip a banda körüli botrányokra reagált.

hvg.hu Kult

44 év után újra Rolling Stones a Hyde Parkban

Csaknem fél évszázaddall kultikus fellépése után július 6-án újra a Hyde Parkban ad koncertet a Rolling Stones. Az eseményt máris a nyár legnagyobb londoni koncertjeként emlegetik.

hvg.hu Kult

3 millió ember nem tévedhet

Nemcsak a világ egyik legjobb koncertzenekara, a Coldplay, hanem a káprázatos Mylo Xyloto turné közönsége is főszerepet játszik egy hamarosan DVD-n megjelenő filmben. Ha ott volt valamelyik helyszínen, keresse meg magát a szentjánosbogárként világító tömegben.

Vajna Tamás Vélemény

Miért szeretünk a sárban fetrengeni?

Minden évben egyre több és több fesztivál várja azokat, akiket vonz az alkohol és a sár elegye. Van Soundunk és Ozoránk, Orfűnk és Hegyaljánk, meg ami még akad. Alig száz éve még háborúba vonult így a had. Vajna Tamás írása.

MTI Kult

Glastonbury: válság van, de legalább szóljon a zene

Negyven fellépőt terveznek a Glastonbury fesztivál szervezői jövőre, a rendezvény kezdetének 40. évfordulójára. Olyanokról van szó, akik reprezentálják az elmúlt négy évtized zenéjét. Nevek egyelőre nem hangzottak el, igaz, még az idei fesztivál fellépőiről sem lehet sokat tudni.


A címlapról ajánljuk