Pálmai Erika Élet+Stílus

Evett már citromnádas szalontüdőt tejfölhabbal?

Szokatlanul jó idővel és többek között eperfagyi alatt megbújó mangalicatepertő-krémmel, valamint tárkonnyal és citromnáddal megbolondított mangalicapáslival (ami itt csíkokra vágott szalontüdő és mangalicanyelv tejfölhabbal a tetején) nyitott az idei Gourmet fesztivál.

hvg.hu Élet+Stílus

Indul az ínyencek kedvenc fesztiválja

A kulinária magasztalóinak legmenőbb gyülekezőhelye, a Gourmet Fesztivál az ország legjobbjait gyűjtötte össze éttermekből, cukrászatokból, borászatokból és sörfőzdékből, s minden másból, amit ma Magyarországon érdemes és kötelező megkóstolni. Gasztro-hurrikán söpör végig május 12-15. között a Millenárison.

Csíki Sándor Gasztro

Feltámad a reformkori paprikás csirke

Két esztendeje a nemzeti ételeink sorában emlegetett gulyás, tavaly pedig a hasonlóképpen mindenki által kedvelt rakott krumpli volt a Gourmet Fesztivál fantáziát megmozgató, központba állított, emblematikus étele. A gulyásleves és a rakott krumpli után, az idei esztendő már a paprikás csirke feltámadásának éve lehet. Ha akad e honban őszinte közmegegyezés, a paprikás csirke nagyszerűségébe vetett hit minden bizonnyal közéjük tartozik.

hvg.hu Gasztro

Videó: Íme a csirkementes paprikás csirke

Az idei Gourmet Fesztivál beharangozójaként a legnevesebb vidéki séfek gondolták újra a paprikás csirkét. Többen csirkét sem használtak hozzá, de ránézésre a többit sem lehetett felismerni.

hvg.hu Gasztro

Magyar a világ egyik legjobb ivóvize

Az itthon Szigetközi Friss néven kapható palackozott ivóvíz háromcsillagos minősítést nyert az ITQ Superior Taste Awardon. A víz a Gourmet Fesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek.

hvg.hu Gasztro

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply

A Gourmet Fesztivál előételeként a legközönségesebb ételt, a rakott krumplit fordította ki önmagából a három magyar Michelin-csillagos étterem vezető séfje: Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha). Míg Széll Tamás szerint nem kell mindent újraálmodni, Vieria valami egészen különöset alkotott a hagyományos magyar fogásból.

Sz. J. Gasztro

Ilyenek a Michelin-csillagos rakott krumplik

Az idei Gourmet Fesztivál kötelező eleme a tavalyi gulyásleves után a rakott krumpli lesz. Sokak kedvenc étele, igazi házias fogás, kíváncsian várjuk, hogyan fogják majd prezentálni rakott krumplijukat az ország legjobb séfjei. A fesztivál sajtóbemutatóján a hazai Michelin csillagos séfek bemutatták saját verziójukat, lássuk hát, hogyan értelmezi a rakott krumplit Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha).

MTI Gasztro

Rakott krumpli újraálmodva

Idén is a középpontba állít egy hagyományos ételt a Gourmet Fesztivál. Most a rakott krumplit kóstolhatjuk meg szokatlan változatokban.

Gy.Zs. Gasztro

Tudja, hogy milyen az igazán jó gulyás?

Hívjuk gulyásnak, gulasch-nak, goulash-nak - mind a mienk. Állitólag ott a világ 100 legismertebb étele között, függetlenül attól, hogy éppen világhíres-e a magyar konyha vagy sem. Hol szégyelljük, hol ünnepeljük. Most éppen az utóbbi történik, több száz éves eledelünk visszakerülhet a trónjára, melyről legújabb idők gasztroforradalmi szele lesöpörte. Meghalt a király, éljen a király! Gourmetek készüljetek a gulyásra!

A címlapról ajánljuk