MTI Gazdaság

Green Holidays: csak a kár felét térítheti meg a biztosító

A Green Holidays utazási iroda csődjével kapcsolatban "a tiszta jogi helyzetű" utasok kárigénye feltételezhetően meghaladja a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet, így a jogos károk megtérítése a mostani számítások alapján hozzávetőleg 50 százalékos lesz - közölte az Uniqa.

Joó Hajnalka Itthon

Áldozatnak tartja magát a Green Travel-utakat ezerszámra eladó Forró Tamás

Forró Tamás először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy cége a bedőlt Green Holidays utasainak kártalanítását ellehetetlenítve az összes irodáját bezárta. Az ügyvezető a hvg.hu-nak azt mondta: nem csalók, hanem ők is a Green Holidays károsultjai, és csak adminisztrációs hiba szerinte, hogy az engedéllyel fél éve már nem is bíró Green Travel neve is szerepelt az utazási szerződéseiken.

hvg.hu Itthon

Tüntetni fognak pénteken a Green Holidays átvert károsultjai

A biztosító csak a közvetlen a bedőlt utazási irodával szerződőknek fizet kártérítést, a nagy többség viszont a Green Holidays útjait trükkösen értékesítő indulhatunk.hu-nál vette a - soha meg nem valósuló - utat. A törvényt kijátszó cég hetek óta elérhetetlen, nincs is kinek benyújtani a követeléseket. A hatóságok egymásra mutogatnak, a rendőrség nem nyomoz a cég ellen. Kis magyar valóság 4576. rész.

Joó Hajnalka Vállalkozás

"Kollégáink nem bírták idegileg a károsultak inzultusait" - sorra zárja be irodáit a Green Holidays-utak közvetítője

Egymás után zárja be irodáit a vasárnap bedőlt Green Holidays útjainak első számú közvetítője, az indultatunk.hu. Az ügyfelek közben dühöngenek, mert így nincs hol intézniük kártérítési ügyeiket, az indulhatunk.hu magyarázata szerint viszont éppen miattuk kellett bezárni, mert a panaszosok "kikészítették az ügyintézőket".

Joó Hajnalka Vállalkozás

"Teljes a káosz, senki nem segít" – pánikban a Green Holidays károsultjai

Továbbra is teljes a káosz a Green Holidays csődje miatt Törökországban rekedt magyarok körében: sem a nagykövetségre, sem a csődbe ment cég helyett helytálló biztosítóra nem számíthat, akinek nincs pénze, hogy újra kifizesse egyszer már kifizetett szállását. Többtucatnyi utast ma kitettek a szállodából, még nem tudják, hol alszanak és azt sem, hogy miből jutnak haza.

1 2

A címlapról ajánljuk