Z. B. Gazdaság

Csak időhúzásra jó a római-parti gát új nyomvonala?

A fővárosi közgyűlés szerdai döntése szerint a parton, a kerítések vonalában épülne a mobilgát. A civilek szerint ez a verzió azonban évekig húzódó kisajátítással, ugyanakkor hasonló tájrombolással járna, mint a korábban tervezett nyomvonal.

hvg.hu Gazdaság

Számon kérik a kormányzati ígéreteket a zöldek

Energiaforradalmat követel a még mindig csak ígért megújuló alapú villamosenergia-termelési támogatási rendszer helyett a magyaroroszági Greenpeace. A zöldszervezet a kormány saját ígéretein keresztül vette sorra, hogy a jelenlegi rendszerben miért nem teljesülhetnek az évtized végéig tett vállalásaink.

hvg.hu Gazdaság

Problémás lehet Paks II környezetvédelmi engedélye

Az Energiaklub és a Greenpeace fellebbezést nyújtott be Paks II környezetvédelmi engedélye ellen, mert az ennek alapjául szolgáló hatástanulmánnyal bajok vannak. Ezért a szervezetek szerint felelőtlenség a megalapozatlan környezeti hatásvizsgálat alapján kiadni az engedélyt.

hvg.hu Gazdaság

Greenpeace: Paks II. csak állami támogatással tudna megépülni

A Greenpeace benyújtotta Paks II.-vel kapcsolatos hivatalos álláspontját az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságának. Szerintük az állami támogatásból megvalósuló projekt több ponton is uniós jogot sért, és megvalósulás esetén korlátozná a szabad versenyt mind a magyar, mind az uniós villamosenergia-piacon. Így akadályozná az energiahatékonysági beruházásokat és a megújuló energiaforrások terjedését is.

hvg.hu Gazdaság

Le kéne állni! - üzenik a kormányhivatalnak

Az új paksi atomerőmű építésének megkezdéséhez szükséges környezetvédelmi engedélyezési eljárás felfüggesztését kéri a Greenpeace. Arra hivatkoznak, hogy annyi eljárás van folyamatban Paks II. miatt Magyarország, illetve a kormány döntései ellen, hogy az illetékes hivatalnak érdemesebb volna a projektet nem még nagyobb bajba kevernie.

Mizsur András Itthon

Történelmi megállapodás a klímacsúcson

Történelminek titulált megállapodással ért véget az ENSZ párizsi klímacsúcsa. A dokumentum aláírásával az országok vállalják, hogy soha nem látott mértékben csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat. Az viszont homályos, hogy milyen ütemben valósítják meg a megállapodásban megfogalmazott ambiciózus célokat.

hvg.hu Gazdaság

Paks II.: A kormány nemzetközi bizottság előtt magyarázkodik

Genfben, egész napos ülésen tárgyalja pénteken az Aarhusi Egyezmény Jogkövetési Bizottsága azt a beadványt, amelyet az Energiaklub és a Greenpeace Paks II ügyében adott be tavaly júniusban. Magyarország számára hatalmas presztízsveszteséget okoz, hogy a kormánynak a nagy tekintélyű, az ENSZ égisze alatt működő szervezet meghallgatásán magyarázatot kell adnia a paksi beruházás ügyében.

Gazdaság

Paks II: Eddig csak az osztrákok húzták meg a vészféket

Az új magyar atomerőmű építés felelős kormánybiztosát, Aszódi Attilát a bécsi közmeghallgatáson higgadtan megizzasztották, két másik, romániai helyszínen viszont már meg se kottyant kielégítően szerepelni. A magyar delegáció regionális turnéjának húzósabb állomásai azonban még eztán következnek.

hvg.hu Én és a Cégem

Újra szállíthat majd a mérgezett paprika termelője

Drákói szigort ígér ezentúl a DélKerTész, amelynek egyik termelőjénél tiltott növényvédőszerrel kezelt paprikát talált a Greenpeace. A szövetkezet a zárlat feloldása után megengedi majd, hogy a termelő szállítson neki, de ezentúl meghatározza, hogy milyen módszerekkel permetezhetik a zöldségeket, és szúrópróbaszerű ellenőrzésket is végrehajt.

hvg.hu Gazdaság

"Save Kishantos" - a Greenpeace akciózott Kishantoson

A Greenpeace Magyarország egy gigantikus méretű "Save Kishantos" feliratot készített a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ földjén. Az 500x150 méteres felirattal a szervezet a földek elvesztésének súlyos veszélyeire hívja fel a figyelmet.

1 2

A címlapról ajánljuk