MTI / hvg.hu Kult

Pénzt osztott a Filmalap: film készül Kondor Vilmos Budapest noir-jából

Három új mozifilm gyártásának támogatásáról döntött a nap folyamán a Magyar Nemzeti Filmalap. Így film készülhet Kondor Vilmos Budapest Noir című regényéből, Szász János is újra rendezhet, és egy román rendező magyar koprodukcióban készülő 6,9 a Richter-skálán című filmje is leforoghat.

Bodnár Zsolt Kult

De jó, hogy van egy ilyen közepes filmünk, mint a Víkend

Az első magyar thrillerként beharangozott Víkend a hollywoodi szinthez szokott nézőkre íródott, de a túlbonyolított történet miatt nem éri el a várt hatást. Az erdélyi helyszíneken játszódó film képi világa ettől függetlenül gyönyörű, és a színészek – köztük a női főszereplő, Gryllus Dorka – sem vallanak szégyent. Bár a filmtől nem vagyunk elájulva, az általa elindított tendencia nagyon jó lehet a magyar filmvilág számára.

Bodnár Zsolt Kult

"Lesz verekedés, autós üldözés, lövöldözés, minden" – forog a Víkend

Mátyássy Áron köszöni szépen, kihasználja a Vajna-féle Filmalap zsánerfilmek készítésére irányuló ambícióit, és nagy pénzből csinál pszichothrillert. Az Erdélyben játszódó, tragédiába torkolló vadászat történetének egy részét a Bakonyban forgatják – mi pedig megnéztük, milyen is az, amikor Gryllus Dorka embert öl, és Árpa Attilának kell utána eltakarítani.

Kult

Második lemezét mutatja be a Gödör Klubban a Rotfront

Gay, Gypsy And Jew: ez a címe annak a dalnak, amit a magyar zenészeket is felvonultató, berlini Rotfront zenekar az Eurovíziós dalfesztiválra küldene. A zenekar, melynek énekesnője Gryllus Dorka, május 27-én ad koncertet a budapesti Gödör Klubban.

MTI Kult

A szomszédban is szeretik Gryllus Dorkát

Gryllus Dorkát a legjobb színésznő, Stork Csabát pedig a legjobb látványtervező kategóriájában jelölte az Osztrák Filmakadémia az újonnan alapított Osztrák Filmdíjra.


A címlapról ajánljuk