Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Csak az erőszakolót nem büntette meg az ELTE

Az ELTE jogi karának tavalyi gólyatáborában nemi erőszakot elkövető hallgatónak azóta sem szűnt meg a hallgatói jogviszonya, tudta meg a Népszabadság. Az ügyet eltussoló idősebb hallgatókat viszont elmeszelte a Hack Péter által vezetett fegyelmi bizottság, mert az eltussolás nem évült még el az iskolai fegyelmi szempontjából.

hvg.hu

Nemi erőszak: két HÖK-vezetőt elzavart az ELTE

Sajtóhírek szerint kizárt két joghallgatót, egyben HÖK-vezetőt az ELTE a tavalyi gólyatáborban történt nemi erőszakkal összefüggésben. Ez az az ügy, amelyről csak azután mert a sértett lány beszámolni, hogy idén tanévkezdéskor az ELTE tanítóképzőjének gólyatáborában is megerőszakoltak egy lányt.

MTI

Erőszak a gólyatáborokban: mindenkit lecserélnek az ELTE HÖK-nél

Átfogó, teljes tisztújítást tart jövő márciusban az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatói önkormányzata a részönkormányzati képviselőktől az egyetemi hallgatói önkormányzat (ehök) elnökéig. Az érdekképviselet működését meghatározó reformokat kívánnak végrehajtani.

MTI

Beszólt a Heti Válasznak az ELTE BTK dékánja

Az ELTE BTK dékánja, Dezső Tamás egy közleményben válaszolt a Heti Válasz egy cikkére és hosszasan taglalta az egyetemi hallgatók érdemeit. Mint írta, nem szabad hagyni, hogy a mnédia egyoldalúan mutassa be a hallgatókat a botrányok miatt.

hvg.hu

Tüntetnek holnap a nemi erőszakot eltussoló HÖK-elnök ellen

A tüntetők hivatalosan a nők elleni erőszak ellen tiltakoznak. A VII. kerületi polgármesteri hivatal elé szervezett demonstrációba ugyanakkor behúztak egy erős politikai szálat is.

hvg.hu

Gólyatábori erőszak: feloszlott az HÖK elnöksége és küldöttgyűlése

Megrázta az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzatát a fonyódligeti eset után napvilágra került gólyatábori zaklatások sokasága. Mint írták, a mindenkori ELTE ÁJK HÖK nevében sajnálatukat fejezik ki, és támogatásukról biztosítják azokat, akiket sérelem ért.

MTI

Nemi erőszak: lemondott az ELTE TÓK és a jogi kar HÖK-elnöksége is

Lemondott az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar, valamint az Állam- és Joigtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöksége is, az ELTE EHÖK pedig egy bizottság felállítását javasolja a gólyatáborok ellenőrzésére.

hvg.hu

Fábri: Az ELTE nem csökkentené a HÖK befolyását

Fábri: Az ELTE nem csökkentené a HÖK befolyását

Nem gyengítené a hallgatói önkormányzatot az ELTE-n az egyetem vezetése – kommentálta a hallgatói önkormányzatok egyetemi döntéshozatalra gyakorolt befolyásának csökkentéséről, és a HÖK felügyeletét szigorító tervezett intézkedésekről szóló híreket az ELTE kommunikációért felelős főigazgatója, aki szerint ugyanakkor törvényességi felügyelet, gazdálkodás és utánpótlás-toborzás területén – akár kormányzati szinten megvalósítandó – reformokra szorul a HÖK-ök rendszere.

Hoffmann Rózsát is felháborította a gólyatábori nemi erőszak - szigorítást javasol

A volt köznevelési államtitkár szigorúbban fogná a hallgatói önkormányzatokat. Alaposan át kell tekinteni, van-e olyan jogosítványuk, amely visszaélésre ad lehetőséget - mondta Hoffmann Rózsa.

MTI

Erőszak után: kormányzati gyomros a hallgatóknak

Erőszak után: kormányzati gyomros a hallgatóknak

Drasztikusan meggyengülhetnek a hallgatói érdekképviseletek, ha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) javaslatait megszívleli a kormány. A gólyatábori botrány miatt kipécézett ELTE-n például 12-ről három főre csökkenne a hallgatók létszáma az egyetem legfőbb döntéshozó szervében, a szenátusban, és ezzel párhuzamosan a kari tanácsokban is kevesebb diák ülne. A támadás az egyik olvasatban a kormány kontra hallgatói szervezetek-meccs egyenes folytatása, ugyanakkor vannak olyan hangok is, amelyek szerint a HÖK-ök nem azzal foglalkoznak, amivel kellene nekik, és ezért volna ideje újragondolni a jogköreiket.

Belenyúlna a Kehi a hallgatói önkormányzatok működésébe

A diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben maximalizálná a hallgatói önkormányzat részvételét az egyetemi és főiskolai szenátusokban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, amely kormányrendeletben határozná meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét – írja a Magyar Nemzet a birtokába került jelentés alapján. Ezek mellett törvénybe foglalná a Kehi, hogy a rektor, illetve a kancellár felel a hallgatói önkormányzatok legalább kétévenkénti ellenőrzéséért.

Perverz módszerrel zsarolt meg egy lányt a gólyatábori erőszakoló?

Előkerült egy egyetemista, aki szerint korábban egy ottalvós bulin, tudta nélkül, ruháját is felhúzva fotózott le egy lányt a gólyatábori nemi erőszakkal gyanúsított férfi. A meztelen képekkel később állítólag szexre akarta kényszeríteni a diáklányt, aki a HÖK-elnökhöz fordult még tavasszal.

hvg.hu

Dupla annyit kap a HÖK-elnök Pécsen, mint az ELTE-n

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

MTI

Nem érti a Corvinus gazdasági főigazgatója, mit mond a HÖK

Értelmezhetetlennek nevezte Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) gazdasági főigazgatója az intézmény hallgatói önkormányzatának (HÖK) hallgatói juttatásokról és az intézményben kialakult helyzetről szóló keddi közleményét.

MTI

Corvinus-hök: "A megfélemlítés általánossá vált"

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzata (hök) kedden közleményben utasította vissza a gazdasági főigazgató állításait, miszerint a hallgatói ösztöndíjak kifizetésének elmaradása a hök felelőssége.

MTI

Listázás az ELTE BTK-n: megvan a vizsgálat eredménye

Listázás az ELTE BTK-n: megvan a vizsgálat eredménye

Nem állapítható meg összefüggés a listán szereplő megjegyzések és az azon évben elosztott szociális ösztöndíjak, illetve kollégiumi helyek között – írja a Magyar Nemzet az ELTE bölcsészettudományi karának listaügyével összefüggésben felállított vizsgálóbizottság jelentésére hivatkozva.

A szombathelyi HÖK viselt dolgairól ír a Narancs

Törvénysértő módon osztotta ki éveken keresztül saját tagjainak is a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Önkormányzatának választmánya a közéleti ösztöndíjakat, ám hiába marasztalta el őket több vizsgálat, az érintettek jellemzően inkább magasabb pozícióba kerültek azóta - írja csütörtökön megjelenő lapszámában a Magyar Narancs.

hvg.hu

Majtényi a HÖK-listáról: "bűncselekmény történt"

Majtényi a HÖK-listáról: "bűncselekmény történt"

Nem vitatható, hogy bűncselekmény történt az ELTE BTK hallgatóinak listázása során – mondta Majtényi László volt adatvédelmi ombudsman az ATV Szabad szemmel című műsorában. Majtényi szerint a személyes adattal való visszaélés tényállása abban az esetben is megvalósult, ha a lista készítői az adatok biztonságáról nem gondoskodtak és esetleg utólag nyúlt bele valaki az adatbázisba.

hvg.hu

Átlátszó: Már 2011-ben felbukkant az HÖK-ös gólyalista

Átlátszó: Már 2011-ben felbukkant az HÖK-ös gólyalista

Az atlatszo.hu cikksorozatban járja körül a múlt héten napvilágra került HÖK-listák ügyét. Arra, hogy pontosan kik a lista eredeti készítői és megrendelői, a lap forrásai jórészt ugyanazokat a neveket mondták. Az Átlátszó szerint régóta profiloztak, már 2011-ben felbukkant a gólyalista.

hvg.hu

HÖK-ös listák: feljelenti a VII. kerületi Jobbik a az atv.hu-t

Feljelenti az atv.hu-t a Jobbik erzsébetvárosi alapszervezetének elnöksége személyes adatokkal visszaélés és jegyzőkönyveik egyes részeinek nyilvánosságra hozatala miatt - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X