Kusza pénzügyek miatt nyomoznak a HÖK-ösök egyesülete ellen

Kusza pénzügyek miatt nyomoznak a HÖK-ösök egyesülete ellen

Kényszerítés bűntettében nem, hanem már csak számvitel rendjének megsértése miatt nyomoz a rendőrség a szegedi HÖK-tagokhoz köthető, 2013-ban kipattant ügyben. A gyanú szerint az általuk vitt egyesület többek között birkózócipőt vett a hallgatók tagdíjából, és évekre hiányzott a könyvelés.

A HVG anyagaira épít felsőoktatást a kormány?

A HVG anyagaira épít felsőoktatást a kormány?

Látta az egyik egyeztetésen az egyetemisták által hiányolt hatástanulmányt, mondta a hvg.hu-nak adott interjúban Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, aki szerint ez egy HVG-tanulmány. Gulyás szeretné, hogy a hallgatóknak képviseletük legyen a konzisztóriumokban, azt pedig komoly eredménynek tartja, hogy nem csorbulnak a jogaik az egyetemi szenátusokban. A tüntetéseken "sajnos" nem tudott ott lenni, mert tárgyalt.

MN: Másfél milliós ösztöndíjat is találtak az ELTE-n

Több szabálytalanságot tárt fel a hallgatói juttatások vizsgálatakor egyes ösztöndíjak odaítélésével kapcsolatban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A kifizetett ösztöndíjak összege fejenként pár ezer forinttól egy-másfél millióig terjedt – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

MTI

Reagál a kormány az újabb gólyatábori nemi erőszakra

Reagál a kormány az újabb gólyatábori nemi erőszakra

Már februárban elfogadhatják azt a módosítást, amelynek értelmében a jövőben nem a HÖK, hanem cégek szerveznék az egyetemi és főiskolai gólyatáborokat – mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár.

hvg.hu

Erőszak a gólyatáborban: az eltiltott HÖK-vezér háborog az eltiltás miatt

Az ELTE tanító- és óvóképző kar (ELTE TÓK) korábbi hallgatói önkormányzati elnöke, Galántai Tamás szerint az intézmény fegyelmi bizottsága nem tudott elfogulatlan döntést hozni abban az ügyben, amelyben őt tiltották el két évre, miután a tavaly nyár végi gólyatáborban történt erőszak elkövetőjét annak ellenére foglalkoztatta, hogy tudott korábbi zsarolásáról.

MTI

Két évre tiltották el a HÖK-vezetőt, amiért az erőszaktevő a gólyatáborban dolgozhatott

Nem csapták ki az egyetemről, de két évre eltiltották az ELTE tanítóképző karának volt kari HÖK-elnökét, Galántai Tamást, mivel annak ellenére foglalkoztatta fotósként a gólyatáborban egy lányt megerőszakoló férfit, hogy tudta, korábban már zsarolásra használt meztelen képeket.

MTI

Csak az erőszakolót nem büntette meg az ELTE

Az ELTE jogi karának tavalyi gólyatáborában nemi erőszakot elkövető hallgatónak azóta sem szűnt meg a hallgatói jogviszonya, tudta meg a Népszabadság. Az ügyet eltussoló idősebb hallgatókat viszont elmeszelte a Hack Péter által vezetett fegyelmi bizottság, mert az eltussolás nem évült még el az iskolai fegyelmi szempontjából.

hvg.hu

Nemi erőszak: két HÖK-vezetőt elzavart az ELTE

Sajtóhírek szerint kizárt két joghallgatót, egyben HÖK-vezetőt az ELTE a tavalyi gólyatáborban történt nemi erőszakkal összefüggésben. Ez az az ügy, amelyről csak azután mert a sértett lány beszámolni, hogy idén tanévkezdéskor az ELTE tanítóképzőjének gólyatáborában is megerőszakoltak egy lányt.

MTI

Erőszak a gólyatáborokban: mindenkit lecserélnek az ELTE HÖK-nél

Átfogó, teljes tisztújítást tart jövő márciusban az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatói önkormányzata a részönkormányzati képviselőktől az egyetemi hallgatói önkormányzat (ehök) elnökéig. Az érdekképviselet működését meghatározó reformokat kívánnak végrehajtani.

MTI

Beszólt a Heti Válasznak az ELTE BTK dékánja

Az ELTE BTK dékánja, Dezső Tamás egy közleményben válaszolt a Heti Válasz egy cikkére és hosszasan taglalta az egyetemi hallgatók érdemeit. Mint írta, nem szabad hagyni, hogy a mnédia egyoldalúan mutassa be a hallgatókat a botrányok miatt.

hvg.hu

Tüntetnek holnap a nemi erőszakot eltussoló HÖK-elnök ellen

A tüntetők hivatalosan a nők elleni erőszak ellen tiltakoznak. A VII. kerületi polgármesteri hivatal elé szervezett demonstrációba ugyanakkor behúztak egy erős politikai szálat is.

hvg.hu

Gólyatábori erőszak: feloszlott az HÖK elnöksége és küldöttgyűlése

Megrázta az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzatát a fonyódligeti eset után napvilágra került gólyatábori zaklatások sokasága. Mint írták, a mindenkori ELTE ÁJK HÖK nevében sajnálatukat fejezik ki, és támogatásukról biztosítják azokat, akiket sérelem ért.

MTI

Nemi erőszak: lemondott az ELTE TÓK és a jogi kar HÖK-elnöksége is

Lemondott az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar, valamint az Állam- és Joigtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöksége is, az ELTE EHÖK pedig egy bizottság felállítását javasolja a gólyatáborok ellenőrzésére.

hvg.hu

Fábri: Az ELTE nem csökkentené a HÖK befolyását

Fábri: Az ELTE nem csökkentené a HÖK befolyását

Nem gyengítené a hallgatói önkormányzatot az ELTE-n az egyetem vezetése – kommentálta a hallgatói önkormányzatok egyetemi döntéshozatalra gyakorolt befolyásának csökkentéséről, és a HÖK felügyeletét szigorító tervezett intézkedésekről szóló híreket az ELTE kommunikációért felelős főigazgatója, aki szerint ugyanakkor törvényességi felügyelet, gazdálkodás és utánpótlás-toborzás területén – akár kormányzati szinten megvalósítandó – reformokra szorul a HÖK-ök rendszere.

Hoffmann Rózsát is felháborította a gólyatábori nemi erőszak - szigorítást javasol

A volt köznevelési államtitkár szigorúbban fogná a hallgatói önkormányzatokat. Alaposan át kell tekinteni, van-e olyan jogosítványuk, amely visszaélésre ad lehetőséget - mondta Hoffmann Rózsa.

MTI

Erőszak után: kormányzati gyomros a hallgatóknak

Erőszak után: kormányzati gyomros a hallgatóknak

Drasztikusan meggyengülhetnek a hallgatói érdekképviseletek, ha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) javaslatait megszívleli a kormány. A gólyatábori botrány miatt kipécézett ELTE-n például 12-ről három főre csökkenne a hallgatók létszáma az egyetem legfőbb döntéshozó szervében, a szenátusban, és ezzel párhuzamosan a kari tanácsokban is kevesebb diák ülne. A támadás az egyik olvasatban a kormány kontra hallgatói szervezetek-meccs egyenes folytatása, ugyanakkor vannak olyan hangok is, amelyek szerint a HÖK-ök nem azzal foglalkoznak, amivel kellene nekik, és ezért volna ideje újragondolni a jogköreiket.

Belenyúlna a Kehi a hallgatói önkormányzatok működésébe

A diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben maximalizálná a hallgatói önkormányzat részvételét az egyetemi és főiskolai szenátusokban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, amely kormányrendeletben határozná meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét – írja a Magyar Nemzet a birtokába került jelentés alapján. Ezek mellett törvénybe foglalná a Kehi, hogy a rektor, illetve a kancellár felel a hallgatói önkormányzatok legalább kétévenkénti ellenőrzéséért.

Perverz módszerrel zsarolt meg egy lányt a gólyatábori erőszakoló?

Előkerült egy egyetemista, aki szerint korábban egy ottalvós bulin, tudta nélkül, ruháját is felhúzva fotózott le egy lányt a gólyatábori nemi erőszakkal gyanúsított férfi. A meztelen képekkel később állítólag szexre akarta kényszeríteni a diáklányt, aki a HÖK-elnökhöz fordult még tavasszal.

hvg.hu

Dupla annyit kap a HÖK-elnök Pécsen, mint az ELTE-n

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

MTI

Nem érti a Corvinus gazdasági főigazgatója, mit mond a HÖK

Értelmezhetetlennek nevezte Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) gazdasági főigazgatója az intézmény hallgatói önkormányzatának (HÖK) hallgatói juttatásokról és az intézményben kialakult helyzetről szóló keddi közleményét.

MTI
1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X