Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Dupla annyit kap a HÖK-elnök Pécsen, mint az ELTE-n

Eltérő javadalmazásban részesülnek a hallgatói önkormányzatok vezetői a felsőoktatási intézményeknél, ahol ösztöndíj formájában kapnak juttatást munkájukért – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

MTI

Nem érti a Corvinus gazdasági főigazgatója, mit mond a HÖK

Értelmezhetetlennek nevezte Rózsás Péter András, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) gazdasági főigazgatója az intézmény hallgatói önkormányzatának (HÖK) hallgatói juttatásokról és az intézményben kialakult helyzetről szóló keddi közleményét.

MTI

Corvinus-hök: "A megfélemlítés általánossá vált"

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzata (hök) kedden közleményben utasította vissza a gazdasági főigazgató állításait, miszerint a hallgatói ösztöndíjak kifizetésének elmaradása a hök felelőssége.

MTI

Listázás az ELTE BTK-n: megvan a vizsgálat eredménye

Listázás az ELTE BTK-n: megvan a vizsgálat eredménye

Nem állapítható meg összefüggés a listán szereplő megjegyzések és az azon évben elosztott szociális ösztöndíjak, illetve kollégiumi helyek között – írja a Magyar Nemzet az ELTE bölcsészettudományi karának listaügyével összefüggésben felállított vizsgálóbizottság jelentésére hivatkozva.

A szombathelyi HÖK viselt dolgairól ír a Narancs

Törvénysértő módon osztotta ki éveken keresztül saját tagjainak is a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Önkormányzatának választmánya a közéleti ösztöndíjakat, ám hiába marasztalta el őket több vizsgálat, az érintettek jellemzően inkább magasabb pozícióba kerültek azóta - írja csütörtökön megjelenő lapszámában a Magyar Narancs.

hvg.hu

Majtényi a HÖK-listáról: "bűncselekmény történt"

Majtényi a HÖK-listáról: "bűncselekmény történt"

Nem vitatható, hogy bűncselekmény történt az ELTE BTK hallgatóinak listázása során – mondta Majtényi László volt adatvédelmi ombudsman az ATV Szabad szemmel című műsorában. Majtényi szerint a személyes adattal való visszaélés tényállása abban az esetben is megvalósult, ha a lista készítői az adatok biztonságáról nem gondoskodtak és esetleg utólag nyúlt bele valaki az adatbázisba.

hvg.hu

Átlátszó: Már 2011-ben felbukkant az HÖK-ös gólyalista

Átlátszó: Már 2011-ben felbukkant az HÖK-ös gólyalista

Az atlatszo.hu cikksorozatban járja körül a múlt héten napvilágra került HÖK-listák ügyét. Arra, hogy pontosan kik a lista eredeti készítői és megrendelői, a lap forrásai jórészt ugyanazokat a neveket mondták. Az Átlátszó szerint régóta profiloztak, már 2011-ben felbukkant a gólyalista.

hvg.hu

HÖK-ös listák: feljelenti a VII. kerületi Jobbik a az atv.hu-t

Feljelenti az atv.hu-t a Jobbik erzsébetvárosi alapszervezetének elnöksége személyes adatokkal visszaélés és jegyzőkönyveik egyes részeinek nyilvánosságra hozatala miatt - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

MTI

"Megjelölték az iskolában a cigányokat és a zsidókat" – rólunk írnak a külföldi lapok

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német konzervatív lap a devizahitelesek helyzetéről közölt riportot, a Die Welt című konzervatív lap pedig a Balkánról Németországba irányuló roma vándormozgalommal kapcsolatban közölt vezércikkben foglalkozott Magyarországgal. Az Sme szlovák lap a HÖK listájáról és a Lázár testvérekről ír.

MTI

Szávay: nem hamisítvány a HÖK-lista

Szávay: nem hamisítvány a HÖK-lista

A HÖK-ös listán Pistaként szereplő Szávay István jobbikos képviselő szerint nem hamisítvány a lista, hanem egy olyan adatbázis volt, amelyhez sokan hozzáférhettek, és most egy jól felépített politikai támadásra használják.

hvg.hu

Hallgatói listák: megszólalt a HÖOK is

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) álláspontja szerint a hallgatók személyét és jogait tiszteletben kell tartani, senkit sem érhet hátrány neme, származása, politikai, vallási és világnézeti hovatartozása vagy szexuális beállítottsága miatt.

MTI

Állítólag jelentkezett a HÖK-ös listák hamisítója

E-mailben jelentkezett a Hír TV-nél egy volt egyetemista, aki azt állítja, társaival ő hamisította meg az ELTE bölcsészkar hallgatói önkormányzatának listáit - közölte a tévécsatorna.

hvg.hu

Balog: a diákok belháborúja a listázás

Az emberi erőforrások minisztere diákok közötti belháborúnak minősítette csütörtökön a hallgatók listázásával kapcsolatos ügyeket. Balog Zoltán egy budapesti tanácskozás után újságírói kérdésre válaszolta ezt.

MTI

ATV: HÖK-ösök hordták szét a Jobbik újságját is

A Jobbik Hazai Pálya című lapjának terjesztésében és a párt kampányában is részt vettek az ELTE BTK HÖK-ös aktivistái - írja az atv.hu.

hvg.hu

Az NNI vizsgálja a HÖK-ös diáklistákat

Megérkezett a rendőrségre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) bejelentése a Bölcsészettudományi Kar hallgatói önkormányzatának adatkezelésével összefüggésben, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatósága a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) jelölte ki az eljárás lefolytatására, az NNI pedig feljelentéskiegészítést rendelt el - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata.

MTI

ELTE-rektorhelyettes: ilyen még nem történt az egyetem történetében

ELTE-rektorhelyettes: ilyen még nem történt az egyetem történetében

Fábri György, az ELTE rektorhelyettese szerint a HÖK felfüggesztése egyedülálló, ez a döntés mutatja, hogy az ELTE megvédi a náluk tanulók személyiségét. Azt is vizsgálják, hogy a HÖK hajtott-e végre politikai utasításokat.

hvg.hu

Hamisítvány a SOTE-lista az instruktorok elnöke szerint

Hamisítvány a SOTE-lista az instruktorok elnöke szerint

A Semmelweis Egyetem Instruktor Öntevékeny Csoportjának elnöke szerint hamisítvány a nekik tulajdonított, obszcén jelzőket tartalmazó lista. Szarvas Gábor közölte: a szervezet jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a jó hírnév megsértése és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

hvg.hu

Listázás: 24 órára kitiltották a Facebookról a Kettős Mérce szerzőjét

Listázás: 24 órára kitiltották a Facebookról a Kettős Mérce szerzőjét

Kitiltották a Kettős Mérce egyik szerzőjét a Facebookról 24 órára egy bejegyzése miatt, melyben az ELTE HÖK listáján Pistaként szereplő Szávay István jobbikos képviselő öccséről és a Barikád magazin egyik szerkesztőjéről írt.

hvg.hu

Női szervezetek is felháborodtak az ELTE-s listázás miatt

A Nők Lázadása, a Nők a Pályán és a Nőkért Egyesület közleményben háborodott fel a szexista listázás miatt.

hvg.hu

Listázás: felfüggesztették az ELTE BTK HÖK működését

Listázás: felfüggesztették az ELTE BTK HÖK működését

A hvg.hu-nak Fábri György, az ELTE rektorhelyettese megerősítette, hogy felfüggesztették az ELTE BTK HÖK működését szerda este a hallgatói listázás ügye miatt. A rektor intézkedett arról is, hogy az ügyet bejelentsék a rendőrségnek.

hvg.hu
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X