Németh András Világ

Életfogytiglant kapott a srebrenicai mészáros

Az ellene felhozott tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék.

hvg.hu Világ

Kiabálni kezdett Mladic, kivezették a tárgyalóteremből – videó

Megkezdődött az ítélethirdetés Ratko Mladic ügyében szerdán az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken. A volt boszniai szerb hadseregparancsnok ügyvédje az ülés elnapolását kérte védence magas vérnyomására hivatkozva, de ezt a bíróság elutasította. Ratko Mladicot kiabálni kezdett, erre kivezették a tárgyalóteremből.

Németh András Világ

Döbbenet Hágában: Seseljt felmentették

A hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) felmentette a háborús bűnök elkövetésével vádolt Vojiszlav Seseljt, ám a szélsőséges szerb nacionalista politikus már az ítélet előtt diadalt aratott a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűncselekményeket kivizsgáló ENSZ-testület ellen. A rákbetegsége miatt Szerbiába hazaengedett Seselj ugyanis már egy éve otthon kezelteti magát, s annak ellenére sem tért vissza Hágába, hogy erre többször is utasította őt az NT. A jövőben a magát csetnik vajdának nevező pártvezér e helyett folytatni fogja uszító politikáját.

MTI Világ

Negyven évet kapott Hágában Karadzic

Tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta Radovan Karadzicot az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék. Csütörtökön hirdettek ítéletet Hágában: a volt boszniai szerb elnököt negyven év börtönre ítélték. Felelősnek mondták a srebrenicai népirtásért és Szarajevó ostromáért. Karadzic fellebbez.

MTI Világ

Hágában vizsgálják majd a koszovói gerillahadsereg bűneit

Különleges törvényszéket hoznak létre Hágában a feltételezett háborús bűnök kivizsgálására, amelyeket a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjai követtek el etnikai kisebbségek és politikai ellenfeleik ellen – közölte pénteken a holland kormány.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk