G. Tóth Ilda Itthon

Márki-Zay Péter: "Soha nem azonosultam sem a baloldallal, sem a Jobbikkal"

Fidesz-hívő volt, most az összes ellenzéki párt támogatásával szállt harcba a hódmezővásárhelyi polgármesterségért a kormánypárti jelölt ellen. Sokan jobbikosnak tartják, ő azt mondja, nem az, és elmagyarázza azt is, miért nevezi magát materialista kereszténynek. A HVG hetilapban megjelent portré bővebb verziója.

HVG Itthon

Márki-Zay: Mindig a jobboldali pártokra szavaztam

A hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltnek viharosra sikerült politikai belépője. Elbocsátották munkahelyéről, térfigyelőt szereltek az utcájába, majd egy plébános is ellene uszított. A csütörtökön megjelenő HVG Portréjából megtudhatjuk, mégis miért állt politikusnak.

hvg.hu Itthon

Függetlenként indult volna Hódmezővásárhelyen, most váratlanul visszavonulót fújt

Néhány nap szereplés után, de még a januári jelöltállítás előtt visszalépett Mag István, aki korábban függetlenként indult volna a februárban esedékes időközi polgármester-választáson. Azt írta, "nem volt külső ráhatás", ugyanakkor a 444 szerint Facebook-oldaláról minden korábbi (és így a jelöltséggel kapcsolatos) posztja is eltűnt.

hvg.hu Itthon

Megígérte, betartotta: a hódmezővásárhelyi plébános a fideszes jelölt támogatásra szólította fel a híveket

Megtörtént, amit Németh László plébános már beharangozott: elmondta, kire kell és nem szabad szavazni Hódmezővásárhelyen. Sokan megdöbbentek a szentmise végén lezajlott tízperces politikai kinyilatkoztatás hatására. Márky-Zay Péter ellenzéki jelöltet is elkeserítette az ügy, szerinte az egyház tekintélyén óriási csorba esett.

hvg.hu Itthon

Nem is volt tervben, hogy kamerát szerelnek a független jelölt utcájába

Kamerarendszert telepítettek Márki-Zay Péterék utcájába, miután a közgazdász és villamosmérnök végzettségű férfi a Facebook-oldalán jelentette be, hogy független jelöltként indul Hódmezővásárhely megüresedett polgármesteri székéért. A Közbeszerzési Hatóság oldalán böngészhető dokumentumban azonban nem tesznek említést arról, hogy valaha is tervben lett volna a beruházás azon az utcasarkon, ahol a képviselő is lakik.

hvg.hu Vállalkozás

A batidai vadászkastély nem Lázáréké, csak a körülötte levő földek

Már fogad vendégeket az a vadászkastély, amelyet a helyi pletykák Lázár Jánoshoz kötnek. Most a Magyar Narancs újságírója azt is kiderítette, hogy nem csak az a kastéllyal szomszédos erdő Lázáré, amit a miniszter korábban elismert, hanem több környező terület a családé. A Nagyréti Vendégháznak elnevezett kastély már üzemel, de nem hirdeti magát, exkluzív vendégeket fogad 1000 euróért.

MTI Itthon

Lázár bejelentette, kit jelölnek polgármesternek a városában

Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert jelöli a Fidesz és a KDNP helyi szervezete az elhunyt Almási István városvezetői posztjára a február 25-i időközi önkormányzati választásra – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk