M. László Ferenc Itthon

Az Orbán terve ellen lázadók megtérése vitte sikerre a Századvéget

Nem volt mindig olyan felhőtlen a Fidesz és a Századvég-csoport viszonya, mint az utóbbi években, amióta az agytröszt folyamatosan nyeri el a kormánypárt és a kormány milliárdos megbízásait. A Századvéget sikerre vivő elemzők, gazdasági szakemberek néhány éve még másképp képzelték el a jobboldali politikát, a Fidesz jövőjét, mint az egységhez körömszakadtáig ragaszkodó Orbán Viktor. Ám a sikertelen kísérletek után a lázadók megtértek, a pártelnök pedig megbocsátott nekik. A hvg.hu feleleveníti a századvéges kör és a kormánypárt vitákkal terhelt viszonyának alakulását.

M. László Ferenc Itthon

Századvég-sztori: milliárdos birodalmat épít Orbán háttérembere

Közel egymilliárd forintot keresett pár hónap leforgása alatt a Fidesz-közeli Századvég-csoport – derült ki egy októberi bírósági tárgyaláson. Ám a miniszterelnök főtanácsadójához köthető csoport nemcsak a kormány támogatását élvezi, a Fidesz-frakciónak és az MFB-nek is adnak tanácsokat, továbbá a kormányváltás óta a piacon is lendületet vettek, miután felismerték, az egészség jó befektetés. Megpróbáltuk feltérképezni a századvéges társaság szövevényes érdekeltségeit.

hvg.hu Itthon

Index: Habonynak nincs szerződése Orbánékkal

Orbán tanácsadójának, Habony Árpádnak nincs szerződéses jogviszonya a Miniszterelnökséggel, így mindenféle jogi kötöttség nélkül vehet részt az ország legfontosabb ügyeinek alakításában - írja az Index.

MLF Itthon

Orbán egy titokban tartott terv szerint indított támadást az IMF ellen

Megelőző csapás a bekeményíteni akaró EU-ra és IMF-re, vagy a Békemenet mintájára kialakított kommunikációs offenzíva a saját tábor összetartására, bátorítására – ezt a két forgatókönyvet valószínűsítik kormányzati és fideszes források Orbán Viktor elmúlt napokban tett, keménykedő bejelentéseiről. A pártelnök a kiszivárogtatástól tartva sem a Fidesz vezetésével, sem a kormánnyal nem egyeztette terveit, csakis stábjára és Rogán Antalra támaszkodva indított verbális támadást a nemzetközi szervezetek ellen.

-W- Nyüzsi

Mars, lakók!

Hát, beleállt a földbe a nemzeti ufó is. Kéne talán egy mozgalom: megnézem, mert magyar.

Csikász Brigitta - M. László Ferenc Itthon

Nyitrai bukása: Lázár tisztogatásba kezdett Orbán környezetében

Meglepetésként hatott a miniszterelnöki biztos csütörtöki felmentése a Miniszterelnökségen, mert Nyitrai Zsoltról azt tartották a kormányban, hogy nemcsak a miniszterelnök, de a Fidesz gazdasági holdudvarának bizalmát is élvezi. Nyitraival egy újabb fidelitasos kerül el Orbán Viktor közvetlen környezetéből, ami a Századvég-csoport további erősödésével járhat. Információink szerint a változtatások mögött Lázár János áll, aki a Miniszterelnökségre való belépése után csökkenteni akarja a különféle titulusok számát.

M. László Ferenc Itthon

Orbán kvázi-miniszterelnökké emelné Lázár Jánost

Nehéz döntés előtt áll Lázár János, akinek arról kell határoznia, hogy elfogadja-e a második legfőbb posztot Orbán Viktor mellett. Ha igent mond, elveszítheti jelenlegi önállóságát, ha azonban ellenáll a miniszterelnök hívásának, megrendülhet a pozíciója a Fidesz-frakció élén. Információink szerint jelenleg is folyik az egyeztetés arról, hogy Lázár milyen feltételekkel venné át a Miniszterelnökség irányítását, ahol a kormányzati munkába bekapcsolódott Századvéggel és Orbán bizalmasaival kellene megküzdenie mozgásterének bővítéséért.

M. László Ferenc Itthon

Hónapok óta győzködték Ádert a Schmitt bukására készülő fideszesek

Már nem sokkal Schmitt Pál plágiumbotrányának kirobbanása után kijutottak a Brüsszelben élő Áder Jánoshoz olyan hírek, hogy a párt vezetésében néhányan az ő jelölését tekintik a B tervnek arra az esetre, ha a köztársasági elnök belebukna a kisdoktorija ügyébe. A Fidesz európai parlamenti képviselője sokáig eltartotta magától a felkérést, mert úgy látta, hogy pártpolitikusként nem tudná helyreállítani az államfői intézmény tekintélyét. Végül Kövér László győzte meg telefonon, hogy térjen haza. Áder jelölésének története.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: ha Habony Árpád lennék...

Ha egy pillanatra nem moralizálva közelítünk, hanem racionális cselekvőként tekintünk a politikusokra, rögtön látni fogjuk, hogy mint minden politikusi döntés, a „kettős beszéd” használata is alapvetően az előnyök és a hátrányok mérlegeléséről szól - írja blogbejegyzésében Török Gábor politikai elemző.

M. László Ferenc Itthon

Orbán erős egyéniségétől függ az új kormányszóvivő sikere

Nehéz egy olyan miniszterelnök mellett értelmezni és magyarázni a kormánydöntések indokait, aki maga is tudatosan használja a médiát, uralja a kommunikációs teret – ezért az új szóvivőnek kormányzati források szerint szűk a mozgástere. Azt viszont elismerik, hogy az eddigi struktúra nem volt elég hatékony, a korábbi stáb nem volt ura a helyzetnek. Az új, higgadt, elemzésre építő kormánykommunikáció kulcsembere Orbán régi bizalmasa lesz, aki viszont a „háborús politika” híve.

M. László Ferenc Itthon

"Kommunikációs háború kezdődött" - interjú az új kormányszóvivővel

Nem arra vállakozott, hogy megszerettesse az emberekkel a kormányt, különösen arra nem, hogy szavazókat rekrutáljon a Fidesznek. Viszont mindent megtesz azért, hogy megértesse az állampolgárokkal a kabinet rendszerátalakító döntéseinek logikáját, mert enélkül a kormánykommunikáció csak a levegőben lóg - mondta a hvg.hu-nak Giró-Szász András. A hétfőn hivatalba lépett szóvivő meg is magyarázta, hogy a kormány szerint miért nem roppannak bele a bankok a devizahiteleseket segítő új akciótervbe.

hvg.hu Itthon

Jáksó László: "egyesek szemében úgyis fidesznyik leszek"

Kétmilliárdos szerződést kötött Jáksó Lászlóval a közszolgálat egy napi sorozatra - mondta a műsorvezető a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak. Nem tagadja, hogy jó cimboraságban van Orbán Viktor személyes tanácsadójával, Habony Árpáddal, ám állítja, ennek a megbízáshoz semmi köze.

hvg.hu Itthon

Orbán emberei: akikről keveset tudni

Bár a Miniszterelnökség nemrégiben közzétette, mennyit keresnek Orbán Viktor egyes tanácsadói, a miniszterelnöknek segédkezők szakmai hátteréről kevesebbet tudunk. Életrajzukban sok a homályos részlet, de néhány jellemző mozzanat mégis rávilágíthat, honnan érkeztek, és csak ugródeszkának használják-e a tanácsadói posztot.

Nol Itthon

Népszabadság: Navracsics-közeli cég dolgozik Navracsics minisztériumának

A Navracsics Tibor vezette közigazgatási minisztériumtól tízmillió forintos megbízást kapott a Nézőpont Intézet médiafigyelő cége, a Médianéző Kft. A cég alapító ügyvezetője Navracsics unokaöccse, Schütz Dániel és a miniszterhez szintén közel álló Mráz Ágoston Sámuel - írja a Népszabadság.

1
14 15 16 17 18 19 20

A címlapról ajánljuk