MLF Itthon

Apró hibán múlott Habony súlyosabb büntetése

Akár két évet is kaphatott volna Habony Árpád, ha a verekedés sértettjei hatékonyabban képviselik az érdekeiket a bíróságon. Bár a miniszterelnöki tanácsadó ügyvédje sajtóhoz eljuttatott leveleiben azt sugallja, hogy nincs szó bűnösségről, tettlegességről, az ügyészség hvg.hu-nak küldött válasza és a törvények szerint formai hibákon múlott, hogy Habony ilyen olcsón megúszta az ügyet. Az ügyvéd arra is utal, hogy védencének megsértették személyiségi jogait, ebben az esetben az a kérdés, hogy Orbán Viktor tanácsadója közszereplő-e.

hvg.hu Itthon

Mennyire volt kemény a bíróság Habony Árpáddal?

Megoszlik a hvg.hu által megkérdezett ügyvédek véleménye arról, hogy enyhe vagy arányos a Habony Árpáddal szemben garázdaság vétsége miatt meghozott bírói intézkedés, de többségük tapasztalata szerint ilyen ügyekben általában a próbára bocsátásnál súlyosabb pénzbüntetést vagy felfüggesztett szabadságvesztést alkalmazzák a bírók.

hvg.hu Itthon

Habony ügyvédje perrel fenyegetőzik

Büntető eljárással fenyegeti Habony Árpád ügyvédje a Magyar Narancsot, illetve azokat a lapokat, amelyek a Narancsra hivatkozva beszámoltak arról, hogy a miniszterelnök tanácsadója 2006-ban garázdaságot követett el.

MTI Itthon

DK: a TEK védi Habony Árpádot?

A Demokratikus Koalíció (DK) kérdést intéz a miniszterelnökhöz arról, hogy valóban a Terrorelhárítási Központ (TEK) védi-e Habony Árpádot – mondta csütörtöki, parlamenti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes.

hvg.hu Vélemény

"A nyuggereket meg lerúgtam a vérbe" – Habonyból is mém lett

Miután fény derült Habony Árpád két gyalogos iránt tanúsított agresszív fellépésére, elindult a mémgyártás a közösségi portálokon. A Magyar Narancs szerint jogerősen két év próbaidőre bocsátották Habonyt 2011 májusában. A lap szerint Orbán Viktor – kendóbajnok – bizalmasa egy házaspárt bántalmazott. Állítólag a férfit leütötte, a nőt pedig hasba rúgta. Habony jogi képviselője szerint a bíróság testi sértést nem állapított meg.

hvg.hu Itthon

Orbán írásbeli kérdéseket kapott Habonyról

Írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz Habony Árpád ügyében a kilépett LMP-seket is tömörítő Párbeszéd Magyarországért (PM) – közölte Karácsony Gergely, a párt képviselői csoportjának vezetője.

hvg.hu Itthon

Habony Árpád szép társaságba verekedte be magát

Illusztris társaságba verekedte be magát Orbán Viktor kommunikációs főtanácsadója a középkorú házaspár 2006-os „lekaratézásával”: nem ő az egyetlen magyar közéleti szereplő, aki a maga kezében vette a „rendteremtést”. Az egyik politikus rövidgatyában ment neki rendőröknek, a jobbikos Zagyva György Gyula a szamurájkardra és az ostorra esküszik, van, aki forgótáras pisztollyal nyomult, de akadt már a közelmúlt politikatörténetében fojtogatás és kutyagyilkolászás is. Itt az erőszakos magyar politikusok toplistája: válassza meg a tuskó-frakció vezetőjét!

hvg.hu Itthon

Megszólalt Habony Árpád ügyvédje

Habony Árpád jogi képviselője szerint a bíróság testi sértést nem állapított meg, csupán garázdaság vétségét, és nem alkalmazott büntetést, csupán intézkedést. Az ügyvéd szerint a "valótlanságot állítónak számolnia kell a személyiségi jog megsértésének következményeivel".

hvg.hu Itthon

Havasi a Habony-sztoriról: "én sem tudok róla, megmondom őszintén"

A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt az atv.hu szólaltatta meg az ügyben, hogy garázdaságért két év próbaidőre ítélték Orbán Viktor talán legfőbb bizalmasát 2011-ben. Havasi Bertalan arról nem akart nyilatkozni, hogy ezek után marad-e Orbán tanácsadója a férfi.

hvg.hu Itthon

Narancs: Habony egy férfit leütött, feleségét hasba rúgta

Jogerősen két év próbaidőre bocsátották Habony Árpádot 2011 májusában – írja az e heti Magyar Narancs. Orbán Viktor – kendóbajnok – bizalmasa egy házaspárt bántalmazott. A tanácsadó ügyvédje az Indexszel azt közölte, hogy a bíróság végül sem a testi sértést, sem a bántalmazást nem állapította meg, és az ítéletében a garázdaság vétségében sem büntetést, hanem csak intézkedést alkalmazott.

hvg.hu Itthon

Így készül Orbán a beszédeire

Salátával és stábja által írt hangzatos mondatokkal készül Orbán Viktor miniszterelnök beszédeire, amelyeket maga véglegesít.

M. László Ferenc Itthon

Surranópályán nőtt milliárdos üzletté a Fidesz-közeli agytröszt

Míg a 3,1 milliárdos kormányzati megrendelése miatt a média megkülönböztetett figyelemmel követte az utóbbi hónapokban a Századvég-csoport tevékenységét, a szintén Fidesz-kötődésű Nézőpont Intézet kisebb megbízások révén, de az állam egyik legfőbb beszállítója lett. Az időközben új cégekkel bővült, több mint száz alkalmazottal bíró csoport állami megrendelés-állománya elérte az 1,5 milliárdot. Sorozatunk negyedik része a kormányzati tanácsadókról, kutatókról.

hvg.hu Shake

Kapócs Zsóka: "én szakítottam Habonnyal"

Kapócs Zsóka a Facebookon kommentálta a hírt, miszerint szakítottak Habony Árpáddal, Orbán Viktor főtanácsadójával. Szerinte az erről szóló cikk azért született, hogy ne essen csorba Habony nevén.

M. László Ferenc Itthon

Az Orbán terve ellen lázadók megtérése vitte sikerre a Századvéget

Nem volt mindig olyan felhőtlen a Fidesz és a Századvég-csoport viszonya, mint az utóbbi években, amióta az agytröszt folyamatosan nyeri el a kormánypárt és a kormány milliárdos megbízásait. A Századvéget sikerre vivő elemzők, gazdasági szakemberek néhány éve még másképp képzelték el a jobboldali politikát, a Fidesz jövőjét, mint az egységhez körömszakadtáig ragaszkodó Orbán Viktor. Ám a sikertelen kísérletek után a lázadók megtértek, a pártelnök pedig megbocsátott nekik. A hvg.hu feleleveníti a századvéges kör és a kormánypárt vitákkal terhelt viszonyának alakulását.

1
15 16 17 18 19 20 21

A címlapról ajánljuk