hvg.hu Itthon

Kovács Zoltán bemutatta a kormányzati stratégiát Habony-ügyben

A kormányszóvivő egyszerűen némán elhagyta a termet, amikor az Igazságügyi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján azt kérdezték tőle, kapott-e tanácsot Habony Árpádtól. Talán megfogadta a rejtélyes tanácsadó tippjét: pusztán provokatív újságírói kérdésekre nem kell válaszolni.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a habonyizmus elért Habony Árpádig

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: ismét jönnek a menekültek, Orbán meg úgy érzi, megreformálta Európát; Habony Árpád megtanította, hogy kell Habony Árpádról beszélni; mind többen figyelmeztetnek a csokláz mellékhatásaira; megtudtuk, mennyire jó a laptopunk, a tanárlázadás egyik szimbolikus figurája pedig elmondta, mit is akar tulajdonképpen.

hvg.hu Itthon

Új Habony-definíciót alkotott a kínlódó Tarlós

Élő adásban addig macerálták Tarlós Istvánt a Habony-témával, míg végül meghatározta Orbán főtanácsadójának beosztását. Szerinte mint „a mi politikai közösségünkbe tartozó ember” jár benn nála évente több alkalommal, és egyeztet vele legutóbb az agglomerációs közlekedésről. De azt nem tudta megmondani, mégis milyen minőségben értene ehhez Habony Árpád.

hvg.hu Itthon

Szijjártó: Engem nem érdekelnek Habony Árpád vágyai

Furcsának nevezte a külgazdasági és külügyminiszter az ATV Szabad szemmel című műsorában Baán László érvelését, miszerint azért kapta meg ingyen a lagzijára a Szépművészeti Múzeumot Habony Árpád, mert az intézménynek érdeke fűződik ahhoz, hogy jó viszonyt ápoljon fontos emberekkel.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a kormány már csak kockákat látott

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: elborították az országot (és az internetet) a kockás inges tanárok, diákok, szülők, szimpatizánsok; Tarlós István elszántan küzdve válaszolgatott azért, hogy ne kelljen válaszolnia; egy jelkép kissé megroggyant; az angliai egyetemre készülő diákok szülei aggódva figyeltek Brüsszelre; kiderült, hogy a főnöknek igaza van, ha letilt a Facebookról. A hét utolsó munkanapja öt tételben.

hvg.hu Itthon

Videó: Tarlós nagyon küzdött, minek is nevezze Habonyt

A főpolgármester szerint Orbán Viktor bizalmasa csak “jószolgálati feladatot” próbált ellátni a Városházán, de nagyon szórakoztatóan hárította az arra vonatkozó kérdéseket, hogy ez pontosan mit jelent, és miért pont Habony véleménye érdekelte az agglomerációs közlekedésről.

Bogár Zsolt - Gergely Zsófia Itthon

A botrány tetőfokán is együtt mulat Habony és Baán László

Miközben állt a bál a Szépművészeti Múzeum képkölcsönzési és terembérleti gyakorlata miatt, az ügy kivételezettje, Habony Árpád és múzeumigazgató barátja, Baán László együtt szórakozott egy luxushotelben tartott, szerdai kiállításmegnyitón, ahol a kormányzati tanácsadó állítólagos barátnője mutatta be festményeit, Vajna Tímea gyémántüzlete pedig az új ékszerkollekcióját. A Baán–Habony-barátság olyan régi, hogy egy ilyen affér sem kezdheti ki.

hvg.hu Itthon

Lázár nem tudja, hogy fontos ember-e Habony Árpád

Habony Árpád 2007-ben a lakodalmát a Szépművészeti Múzeum igazgatója, Baán László szerint azért tarthatta ingyen a múzeumban, mert úgy ítélték meg, hogy ez előnyös "a múzeum társadalmi kapcsolatainak és támogatottságának erősítése érdekében". Lázár János azonban nem tudta megmondani, hogy Habony hasonlóan fontos személy lenne-e, mint amilyen a Fidesz kormányzása előtt volt.

hvg.hu Itthon

Baán esküvői tanúja volt, mégsem tudta, hogy Habony közelébe kerültek a képek

A Szépművészeti főigazgatója megerősítette, hogy ismeri Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót, akinek - mint az a 444.hu információja alapján kiderült - esküvői tanúja volt. Baán László ugyanakkor azt állította, nem volt tisztában annak a Habony anyósa által bérelt lakásnak a tulajdoni viszonyaival, amelybe a Brand Lab cég azért kérte 300 milliót érő 10 képet, hogy ott forgassa - talán az állami tévén megbukott Marslakók sorozat epizódjait. A Szerb utcai lakás címét az Átlátszónak kellett kiperelnie a Szépművészeti Múzeumból - Baán László azt is elmondta a hvg.hu-nak, miért titkolóztak.

1
7 8 9 10 11
20

A címlapról ajánljuk