hvg.hu Itthon

A belügy közleményben figyelmeztet: Hadházy szerintük félrevezet

A Belügyminisztérium szerint hatékonyan működik itthon az úgynevezett ESR 112 segélyhívó rendszer, megfelel az elvárásoknak, és az LMP-s Hadházy Ákos félrevezető állításokat tett a működésével kapcsolatban. Az Emminél is úgy látják, hogy jól halad a mentésirányítás korszerűsítése: a tableteket már tesztelik, és nemsokára minden mentőautóban lesz intelligens fedélzeti terminál.

hvg.hu Gazdaság

Hadházy Ákost kóstolgatja a TV2 Tények

Az LMP antikorrupciós szóvivője került a Tények célkeresztjébe. Mert hogy az apja egy olyan cégnél dolgozik, amelynek tulajdonosa a helyi gazdák szerint gyanús körülmények között szerzett földet. A Fidesz közleményben követeli a magyarázatot.

Gergely Zsófia Itthon

Újabb feljelentések a kampányban bevetett közszolgák ügyében

Nemcsak az szabálytalan, ha közhivatalnokokat buzdítottak voksolásra főnökeik, hanem már az is törvénybe ütközik, hogy állami vagy önkormányzati épületben ilyen kampánytevékenység volt. Az LMP viszont azért tervez feljelentést, mert hűtlen kezelés bűncselekményének tartja a közszolgák bevetését, hiszen nem ezért kapják közpénzből a fizetésüket.

hvg.hu Gazdaság

Abszurd viccbe illő szervezeteket talált az LMP a mutyigyanús ügyben

15-50 millió forint közötti uniós támogatást és adókedvezményt vett fel több olyan szociális szövetkezet, amelynél erősen gyanítható, hogy semmi köze a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásához – mondta Hadházy Ákos. Ilyen például az Energiahatékony Új és Használt Nyílászárókért Szociális Szövetkezet, vagy a szépségszalont működtető Törődés Nimfái, de gyanús a pálinkafőzéssel foglalkozó Gáti Papa Szociális Szövetkezet is.

hvg.hu Itthon

LMP: Békés megyének is lehet saját Voldemort-ügye

Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, amelyik a fideszes Mengyi Roland szociális szövetkezeti pályázataival kapcsolatban, a Voldemort-ügyben a sajtónak és a nyomozóknak is a látókörébe került – mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk